Siirry sisältöön
Lisää virtaa uuteen vuoteen!

Lisää virtaa uuteen vuoteen!

Tuntuuko, että energiat ovat vähissä ja mieli maassa? Talven pimeys ja haasteelliset ajat voivat verottaa voimavarojamme. Omasta jaksamisesta ja stressin säätelystä puhutaan paljon. Mutta millä keinoilla voimme vaikuttaa kehomme palautumiseen? Terveellisen ravinnon, stressinhallinnan, liikunnan ja levon lisäksi apua voi hakea ravintolisistä.

Riittävälle palautumiselle ensiarvoisen tärkeää on laadukas yöuni. Myös ravinnolla on suuri merkitys. Keho tarvitsee palautuakseen runsaasti laadukkaita rakennusaineita. Käytännössä tämä tarkoittaa hiilihydraatteja, proteiineja, rasvoja sekä mikroravintoaineita eli vitamiineja ja hivenaineita. Väsyneille ja stressaantuneille suositeltavia ravintolisiä ovat mm. laadukkaat B- ja C-vitamiinit sekä ubikinoli.

Energiaa B-vitamiineista ja ubikinolista

Vesiliukoisia B-ryhmän vitamiineja tulisi saada päivittäin. Stressi ja puutteellinen ruokavalio lisäävät niiden tarvetta. Arjen kiireissä jaksamisen voikin varmistaa hyvällä B-vitamiinivalmisteella.

B2, B3, B6 ja B12-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

B5-vitamiini eli pantoteenihappo auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta, ja se mielletäänkin niin sanotuksi ”anti-stressi” -vitamiiniksi. Suuria määriä yksittäisiä B-ryhmän vitamiineja ei kannata tankata ilman asiantuntijan opastusta ja ilman hyvän B-vitamiinikompleksin tukea.

Aito Aktiivinen B-complex on lisäaineeton ja monipuolinen yhdistelmä kaikkia B-ryhmän vitamiineja sekä koliinia ja PABAa. Tärkeät B6, B12 ja folaatti ovat aktiivisessa muodossa, jolloin elimistö voi hyödyntää ne parhaiten. Väsyneille ja jaksamisen tueksi.

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen vitamiininkaltainen yhdiste. Sitä löytyy luonnostaan jokaisesta kehon solusta. Ubikinoni auttaa solujen mitokondrioita tuottamaan energiaa.

Keho tuottaa ubikinonia itse, mutta sen tuotanto alkaa vähetä 21 ikävuoden jälkeen. Ikääntyessämme elimistön ubikinonipitoisuus laskee entisestään. Ubikinonin puute voi tuntua esimerkiksi väsymyksenä.

Luonnollista lisävirtaa! Aito Ubikinoli on huippulaatuista Kaneka® ubikinonia aktiivisessa muodossa. Kaikkien keho ei osaa muuntaa ubikinonia aktiivimuotoon ubikinoliksi, jolloin valmiiksi aktiivisessa muodossa oleva ubikinoli on hyvä vaihtoehto.

 

C-vitamiinia vastustuskyvylle, liikkuville, väsyneille ja uupuneille

C-vitamiini on tärkeää muun muassa vastustuskyvylle, paljon liikkuville, väsyneille ja uupuneille sekä parantamaan raudan imeytymistä. Se on tarpeellinen vitamiini myös kollageenin rakennusaineeksi, ihon hyvinvointiin, hermostolle ja energia-aineenvaihdunnalle.

Asiakkaidemme suosikki! Viridian Extra-C sisältää PureWay-C:tä, patentoitua C-vitamiiniyhdistettä, jossa on mukana rasvaliukoisia osasia ja bioflavonoideja. Tämä C-vitamiini imeytyy nopeasti ja säilyy elimistössä pidempään. Hellävarainen vatsalle.

Sympaattinen ja parasympaattinen hermosto – kuin kaasu ja jarru

Kehoamme säätelee sympaattinen ja parasympaattinen hermosto, jonka toiminta on tahdosta riippumatonta eli autonomista. Sympaattinen hermojärjestelmä aktivoituu stressitilanteessa ja saa kehossa aikaan virittyneen valmiustilan toimia, jolloin verenpaine, syke ja hengitystiheys nousevat. Parasympaattinen hermosto tasapainottaa kehoa. Se aktivoituu, kun olemme rentoja, levollisia ja rauhallisia. Se alentaa sydämen sykettä, rauhoittaa hengitystä ja lisää sykevaihtelua. Tämä on palauttava tila, joka tasapainottaa kehoa.

Erilaisten rentoutuskeinojen avulla voimme saada parasympaattisen hermoston aktivoitumaan. Siksi esimerkiksi kesken kiireisen päivänkin olisi hyvä ehtiä pysähtyä hetkeksi, vaikka vain hengittelemään rauhallisemmin. Näin keho ei joudu ylikierroksille, vaan tasapaino vireystilan ja levollisuuden kesken säilyy.

VINKKI! Pistä kampoihin arjen kiireille ja apeudelle! Viridian L-teaniini + sitruunamelissa -tuotetta suosivat monet etenkin kiireisen arjen taltuttamisessa sekä ahdistavien tilanteiden yhteydessä, kun tarvitaan jaksamista ja keskittymiskykyä. Rentouttaa ja valmistaa myös uneen.

Aito- ja Viridian -tuotteet saat AITO hyvän olon kaupoista ja verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen