Siirry sisältöön
Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 1

Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 1

Ympäri maailmaa lukuisat ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämisestä ja sairauksien ennalta ehkäisemisestä. Uusia innovaatioita keksitään, terveystuotteita kehitellään ja tutkimuksia julkaistaan koko ajan. Maailman eri kolkista ne sitten löytävät tiensä myös meille koti Suomeen.

Kokosimme muutamia vuoden 2023 kiinnostavimpia hyvinvointitrendejä kategorioittain, joista sinäkin saatat saada uutta inspiraatiota terveytesi tueksi! Tässä ensimmäisessä osassa paneudutaan uusiin ruoka-, liikunta- ja kosmetiikkatrendeihin.


RUOKA

Proteiinikahvi - trendikkäämmin "proffee"

Tästä odotetaan rasvakahvin tapaista ilmiötä, mikä löytää tiensä jokaisen terveysintoilijan ja ketoiijan keittiöön. Proteiinikahvi valmistetaan samalla ideologialla kuin rasvakahvi: kahvi ja halutut mausteet + mitallinen laadukasta proteiinijauhetta blenderiin ja nautinnollinen proffee on valmis. Aiotko kokeilla?

Funktionaalinen ruoka

Funktionaalisella ruoalla tarkoitetaan ruokaa, jolla on erityisiä terveysvaikutuksia ja ruoka-aineita, joilla on erityisiä terveysväitteitä. Yhä useampi on kiinnostunut ravitsemuksen merkityksestä hyvinvointiin ja 2023 nousussa on mm. vastustuskyvyn buustaus ja kroonisten sairauksien ehkäisy ravitsemuksella.

Terveysshotit

Nyt ei suinkaan puhuta mistään jekkushotista, vaan erilaisista terveysshoteista. Pienistä juotavista shoteista jotka ovat pullollaan ravinteita. Helppo ja nopea tapa lisätä terveyttä tukevia ravinteita ruokavalion ja elämäntapojen tueksi. Erilaisia shotteja on tullut markkinoille lisää, kuten vastustuskyky shotti, antioksidantti shotti ja suolistolle probiootti shotti. Monenlaisia terveysshotteja voi valmistaa myös kotikeittiössä!

 


LIIKUNTA

Liikunta välipala, ‘exercise snack’

Liikunta välipalalla tarkoitetaan liikunnan jaottelua pienempiin ja lyhytkestoisempiin, mutta silti tehokkaisiin osiin. Esimerkiksi 30 minuutin päivittäisen liikuntatavoitteen voi jakaa kahteen 15 minuutin harjoitteluun päivässä -toinen aamulla ja toinen päivällä/illalla - kaikkina arkipäivinä. Liikunta välipala voi olla tehokas HIIT-treeni, kehoa avaava jooga, kahvakuula harjoittelu tai reipas kävely - mitä tahansa, mikä saa hien pintaan ja sykkeen nousemaan!

Palautuminen

Urheilusuorituksesta ja stressistä palautumiseen tullaan panostamaan entistä enemmän ja kaikki palautumista tukevat menetelmät tulee olemaan yhä enemmän ihmisten suosiossa, kuten infrapunasauna ja punavalolaitteet, Cryo-kylmäterapia, sekä kylmäaltistus. Useista liikunta- ja hyvinvointikeskuksista jo löytyy kyseisiä palveluita ja joiltakin myös kotoa. KOSMETIIKKA

Luonnonkosmetiikka & raaka-aineet

Luonnonkosmetiikan suosio räjähti viime vuosina, eikä loppua näy. Kuluttajat kaipaavat entistä puhtaampia ja eksoottisempia luonnollisia raaka-aineita. Ympäri maailmaa kiinnostusta on herättänyt mm. afrikkalainen mustasaippua, fermentoitu riisivesi ja bambu-uute. Saa nähdä mitä kaikkea vuosi tuokaan tullessaan kosmetiikkamarkkinoille!

Ihonhoidossa mikrobiomi on jymy juttu, joten odotettavissa on myös yhä enemmän keskustelua, tuotteita ja innovaatioita ihon mikrobiomin hyvinvoinnin parantamiseen.

Hoitavat kasvovedet

Tänä vuonna erilaiset hoitavat kasvovedet erilaisiin ihon tarpeisiin tulevat olemaan keskustelun aiheena. Kasvovesi ei ole enää vain kasvovesi, vaan hoitavia kasvovesiä on kehitetty eri ihotyypeille ja eri täsmä tarpeisiin. Esimerkiksi kollageenia buustaava, hellävaraisesti ihoa kuoriva, liiallista ihon rasvaisuutta tasapainottava tai ihon kosteutta säilyttävä kasvovesi.

Kauneushoidot kotona

Viime vuosien eristäytynyt tunnelma herätti ihmisissä kiinnostusta kotona tehtäviin kauneusrituaaleihin ja niiden odotetaan kasvavan myös tänä vuonna. Gua Sha -kammoista tuli jo hitti, mutta uusiksi suosikeiksi tulee nousemaan mm. kasvojumpat joiden avulla saadaan kohotettua kasvojen ilmettä ja erilaiset laitteet joiden avulla saadaan imeytettyä seerumeita ihoon paremmin. 

Miesten hygieniatuotteet

Miehet ovat löytäneet yhä kasvavin määrin tiensä erilaisten kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden pariin ja he myös ostavat ja etsivät niitä itse - eivätkä enää laita kumppania asialle. Miehet suosivat myös luonnonmukaisia tuotteita ja ovat kiinnostuneita mitä ja miksi ihoonsa laittavat. 

 

Mikä näistä tulevista trendeistä herätti sinun kiinnostuksesi?

Seuraavassa osassa kerromme tarkemmin vuoden 2023 trendikkäimmistä terveystuotteista, hyvinvoinnin mittareista sekä hyvinvointipalveluista, joiden kiinnostus on kovassa kasvussa 2023! 

-AITO hyvän olon kauppa

#intohimonaterveytesi

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen