Siirry sisältöön
Ravintolisät avuksi vastustuskyvyn vahvistamiseen

Ravintolisät avuksi vastustuskyvyn vahvistamiseen

Jo jonkin aikaa olemme eläneet tilanteessa, jossa tärkeäksi osaksi arkea on monelle muodostunut vastustuskyvystä huolehtiminen. Monipuolisen ruuan, levon, yleisen hygienian ja stressitasojen hallinnan lisäksi myös ravintolisistä voi olla paljon apua, kun osaa valita tuotteet itselleen sopiviksi.

Ravintolisien kirjo hyvinvoinnillesi

Erilaisia tukituotteita vastustuskyvyn ylläpitoon löytyy moneen lähtöön. Ensimmäiseksi olisi kuitenkin tärkeää huolehtia, että saat monipuolisesti ja riittävästi vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Näistä mainittakoon erityisesti immuniteetille tärkeät

Tämä on hyvä lähtökohta, josta voi alkaa laajentamaan valikoimaa.

Ternimaidon hyödyt terveydelle

Ternimaito (Colostrum) tunnetaan myös nimellä ensimaito. Nisäkkään maitorauhaset erittävät sitä raskauden loppuvaiheessa ja heti synnytyksen tai poikimisen jälkeen. Se sisältää runsaasti vasta-aineita eli immunoglobuliineja. Vasta-aineet stimuloivat tehokkaasti vastasyntyneen immuunijärjestelmän kehittymistä ja kypsymistä. Lisäksi ternimaito sisältää mikrobeja tuhoavia aineita, kuten laktoferriinia, laktoperoksidaasia, ja lysosomeja. Tehokkaan vaikutuksensa takia ternimaitoa on alettu käyttää hyvinvoinnin tukena.

Osavi Colostrum – vahva ternimaitovalmiste sinkillä

Colostrum Immuno -valmisteessa yhdistyvät sinkki ja ternimaidosta saatava colostrum bovinum. Valmiste sisältää immunoglobuliineja standardoidussa muodossa, vähintään 18 % kuivapainosta. Sinkki on tärkeää vastustuskyvylle sekä suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Sitä tarvitaan myös ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnille sekä luuston terveydelle. Colostrum Immuno -valmisteen sinkki on hyvin imeytyvässä muodossa sinkkiglukonaattina.

A-vitamiini immuniteetin tukena

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota esiintyy luontaisesti tietyissä ruoissa. Se ilmenee retinolina eläinperäisissä tuotteissa ja A-vitamiinin esiasteena eli beetakaroteenina hedelmissä ja vihanneksissa. Eläinperäisessä muodossa se imeytyy ja varastoituu hyvin. Ravinnossa A-vitamiinia on esimerkiksi turskanmaksaöljyssä, naudan maksassa, munankeltuaisissa, voissa ja täysmaidossa sekä kaloissa, kuten sardiinit, silli, makrilli, tonnikala ja lohi.

PURO Turskanmaksaöljy – luonnollista A-vitamiinia

PURO Turskanmaksaöljy on laajakirjoinen, puhdas ja monipuolinen rasvahappovalmiste, joka sisältää omega3-rasvahappojen lisäksi täysin luonnollista, hyvin imeytyvää A-vitamiinia tehokkaan määrän. A-vitamiini on avaintekijä immuunijärjestelmän normaalin toiminnan kannalta. Se on tärkeä myös limakalvojen, näön ja ihon terveydelle.

HOT-tuotteita juuri nyt

Tämän hetken trendituotteita, joita kysytään paljon, ovat esimerkiksi N-asetyylikysteiini (NAC), kversetiini ja mustakuminaöljy. Näiden lisäksi on aina kysyntää suosituille kurkumiinille, inkiväärille ja echinacea eli punahattu-uutteelle.

Kannattaa muistaa myös tehokkaat propolis, oliivinlehtiuute, pakuri ja vanha kunnon valkosipuli. Valkosipulia löytyy myös ravintolisänä, jos vatsa ei kestä tuoretta valkosipulia. Terveyttä ja hyvinvointia kevättalveen!

Tule kyselemään lisää lähimpään AITO hyvän olon myymälään tai tutustu valikoimaan verkkokaupassa.

Kirjoittanut: Sanna Kaunisto
ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen