Siirry sisältöön
Nordicvita Tri Magnesium – kolmea hyvin imeytyvää magnesiumin muotoa

Nordicvita Tri Magnesium – kolmea hyvin imeytyvää magnesiumin muotoa

Tiesitko, että magnesiumlaadulla on väliä sen imeytymisen kannalta? Yleensä parhaiten imeytyviä vaihtoehtoja ovat -aatti muotoiset magnesiumit, kuten magnesiumsitraatti tai magnesiumbisglysinaatti.

Nordicvita Tri Magnesium on korkealuokkainen yhdistelmä kolmesta hyvin imeytyvästä muodosta: magnesiumbisglysinaatista, trimagnesiumsitraatista ja Aquamin® merimagnesiumista.

  • Magnesiumbisglysinaatissa magnesium on sitoutunut aminohappo glysiiniin. Glysiiniä tarvitaan mm. maksan toiminnassa.
  • Sitruunahappoon sitoutunut sitraattimagnesium on tässä valmisteessa tehokkainta trimagnesiumsitraattia. Sitraatilla on rauhoittavia ominaisuuksia, se voi auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan.
  • Aquamin® merimagnesium puolestaan valmistetaan merivedestä, jolloin se sisältää luonnostaan pieniä määriä, 72 eri meriveteen liuennutta mineraalia. Nämä mineraalit toimivat yhteistyössä magnesiumin kanssa ja edistävät sen toimintaa elimistössä.

Nordicvita Tri Magnesiumia voi ottaa 2–3 kapselia päivässä (230–345 mg magnesiumia).

Magnesiumin puutoksen oireita

Magnesiumia tarvitaan yli 300 aineenvaihdunnalliseen reaktioon kehossa, ja sen määrä voi mm. laskea runsaan liikunnan tai pitkään jatkuneen stressin myötä eli sen saannista kannattaa huolehtia.

Liian vähäisen magnesiumin saannin oireet voivat olla moninaisia. Ne voivat ilmetä mm.

  • univaikeuksina
  • lihaskramppeina, levottomina jalkoina
  • lihasten heikkona palautumisena, lihasvoiman vähenemisenä
  • rytmihäiriöinä
  • väsymyksenä
  • vaikeutena rauhoittua (sympaattisen hermoston yliaktiivisuus – magnesium rauhoittaa sitä)

Voit hyötyä magnesiumlisästä mm. silloin, jos urheilet tai hikoilet paljon tai jos sinulla on stressiä, ummetusta, lihaskramppeja, PMS-oireita tai univaikeuksia. Ruoissa mm. vehnänleseessä, vihreälehtisissä vihanneksissa, pähkinöissä ja siemenissä on runsaasti magnesiumia. Suomen maaperässä ei ole paljoa magnesiumia, ja jos ruokavalio on puutteellinen, magnesiumia voi saada liian vähän.

Magnesiumin vaikutus stressiin

Saksalaisessa tutkimuksessa (*) tutkittiin, miten magnesium vaikuttaa hermoston toimintaan, kun se annetaan vahvuus-kestävyysharjoittelun yhteydessä.

Mittauksessa tutkittiin magnesiumin vaikutusta sydämen sykevälivaihteluihin (HRV). Matala sykevälivaihtelu tarkoittaa epätasapainoa sympaattisen ja parasympaattisen hermoston välillä. 400 mg magnesiumia päivässä saaneiden sykevälivaihtelun todettiin laskevan verrokkiryhmään verrattuna.

Parasympaattinen hermosto ns. ”ruoansulatus ja lepo” -hermosto sallii meidän rentoutua ja sydämen sykkeen rauhoittua nukkumaan mennessä, tukien täten hyvää yöunta. Sympaattinen hermosto puolestaan on aktiivinen stressin aikana.

Johtopäätöksenä tutkimuksessa todettiin, että magnesium saattaa hyödyttää henkilöitä, joilla on henkinen tai fyysinen stressitila, tasapainottaa hermoston toimintaa ja täten ehkäistä hermostuneisuutta, keskittymiskyvyttömyyttä ja masennusta.

*Elmar Wienecke , Claudia Nolden: Long-term HRV analysis shows stress reduction by magnesium intake. MMW Fortschr Med . 2016 Dec;158(Suppl 6):12-16

Uusia Nordicvita-sarjan tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, diplomiravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Magnesiumtauraatti – hermoston ja unen hyväksi