Siirry sisältöön
Jaksamista loppuvuoden kiireisiin: Super Alfalipoiini, Magnesium ja E-vitamiini

Jaksamista loppuvuoden kiireisiin: Super Alfalipoiini, Magnesium ja E-vitamiini

Loppuvuodesta, kun harteilla painaa jo koko vuoden askareet ja joulukiireet puskevat päälle, ovat laadukkaat ravintolisät vankka tuki arjen jaksamiselle. Tärkein tuki iloista menoa siivittämään ovat Bioteekin Super Alfalipoiini + C-vitamiini, Super E -vitamiini sekä Super Magnesium.

Ahkera alfalipoiini

Alfalipoiinihappo sopii erityisesti ikääntyville ja urheilijoille, mutta myös kaikille nykyajan hektisen elämänrytmin rasittamille. Alfalipoiinihappo auttaa selviytymään arjen kiireistä, kun on paljon tehtävää ja muistettavaa.

Alfalipoiini on elimistölle välttämätön antioksidantti, jota saadaan ravinnosta niukasti. Alfalipoiinin loistava erityispiirre on sen kyky toimia sekä rasva- että vesiympäristössä, ja siksi se pystyykin toimimaan koko kehossa, päästä varpaisiin! Lisäksi sen kyky läpäistä veri-aivoeste on tärkeää, sillä aivoissa on paljon rasvayhdisteitä ja ne tarvitsevat paljon energiaa.

Bioteekin Super Alfalipoiini + C-vitamiini valmiste sisältää useimmissa tutkimuksissa käytettyä raseemista alfalipoiinihappoa. C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Monipuolinen magnesium

Magnesiumin terveysvaikutukset ovat mittavat. Magnesiumia tarvitaan sadoissa aineenvaihduntamme reaktiossa, keskeisinä vaikutuskohteita lihakset, energia-aineenvaihdunta ja hermosto. Magnesium auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Lujalle luustolle magnesium on myös tärkeää.

Parhaita magnesiumin lähteitä ravinnossa ovat tumman vihreät vihannekset sekä pähkinät, siemenet ja täysjyvävilja. Suomen maaperässä magnesiumia on kuitenkin luonnostaan verrattain vähän, minkä vuoksi sen rooli ravintolisänä on hyvin merkittävä. Bioteekin Super Magnesiumissa magnesium saadaan aminohappokelaateista, magnesiumtauraatista ja magnesiumbisglysinaatista. Tauriini ja glysiini ovat aminohappoja, valkuaisaineiden rakenneosia, joita elimistö pystyy hyödyntämään toiminnoissaan. Aminohappoihin sitoutuneena magnesium imeytyy parhaiten ja on vatsaystävällinen.

Magnesium kannattaa nauttia illalla juuri ennen nukkumaan menoa tai heti urheilusuorituksen jälkeen.

Eheyttävä E-vitamiini

E-vitamiinia muodostuu ainoastaan kasveissa, ja sitä esiintyy eniten kasviöljyissä ja siemenissä. Ruoan teollinen käsittely ja säilytys vähentävät E-vitamiinin määrää, koska se on herkkä mm. pakastamiselle ja valolle.
E-vitamiinin pääasiallinen tehtävä elimistössä on toimia antioksidanttina. Antioksidantit suojaavat elimistöä vapailta radikaaleilta ja hapettumiselta. Vapaat radikaalit ovat haitallisia yhdisteitä, jotka aiheuttavat soluvaurioita ja saattavat nopeuttaa ikääntymistä. Niitä muodostuu aineenvaihdunnan seurauksena elimistön muuttaessa ravintoa energiaksi. Myös ympäristötekijät, kuten ilmansaasteet, tupakansavu ja ultraviolettisäteily altistavat elimistön vapaille radikaaleille. E-vitamiini tunnetaan myös ns. kauneusvitamiinina.

Bioteekin Super E-vitamiini on vahva ja monipuolinen valmiste. Se sisältää luontaista alfatokoferolia, joka on E-vitamiinin aktiivinen muoto. Lisäksi valmisteessa on monipuolisesti muita luontaisia tokoferoleita, kuten beeta-, gamma- ja delta-tokoferolia sekä alfa-, beeta-, gamma- ja delta-tokotrienolia. Mukana oleva pellavansiemenöljy edistää rasvaliukoisten yhdisteiden imeytymistä. Pieni kapseli on helppo niellä.

Moni kokee haasteita arjessa jaksamisessa. Pimeät illat ja jatkuvat syyssateet aiheuttavat usein haasteita perusrutiineista kiinni pitämisessä. Vaikka jaksaminen olisi kortilla, on tärkeää huolehtia elämän peruspilareista, kuten monipuolisesta ruokavaliosta, säännöllisestä liikunnasta ja riittävästä unesta. Ne auttavat jaksamaan läpi synkimmänkin vuodenajan. Jos tuntuu että näistäkin huolimatta kaipaisi lisäpuhtia päiviin, voi jaksamisen tueksi ottaa käyttöön itselle sopivan ravintolisän.

Saat neuvoja juuri sinulle sopivista tuotteista AITO hyvän olon kaupoista - kannattaa hyödyntää kauppiaiden asiantuntemus! Tässä artikkelissa mainittuja tuotteita voit ostaa myös AITO-verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2