Siirry sisältöön
Aivot ovat tärkein pääomasi

Aivot ovat tärkein pääomasi

Ravinnolla ja erityisesti ravinnon rasvoilla on tärkeä merkitys aivoterveydelle, onhan aivoista noin 60 % rasvaa. Aivojen hermosolut muodostuvat pääasiassa rasvayhdisteistä eli neurolipideistä.

Neurolipideissä, joita saadaan uuttamalla eläinten hermokudoksista, tavallisimmin sian aivoista ja selkäytimestä, esiintyy sekä fosfolipidejä että glykolipidejä. Näistä fosfolipidit ovat tärkeitä rakenneosia lähes kaikkien eliöiden soluissa, niin kasveissa kuin eläimissäkin. Nykyään fosfolipidien merkitys mm. ihmiselle on todettu olevan muutakin kuin olla vain biologisten kalvojen rakenneosia. Ne ovat myös erittäin tärkeitä toimijoita ja vaikuttajia solujen viestijärjestelmässä. Fosfolipideistä fosfatidyylikoliini eli fosfokoliini on elimistön luonnollinen esiaste hermoston toiminnalle tärkeän välittäjäaineen, asetyylikoliinin, muodostumisessa. 

Neurolipidit ravitsevat, suojaavat ja korjaavat aivoja

Fosfokoliinin, joka on neurolipidiseoksen pääkomponentteja, on todettu alentavan veren kolesterolia, suojaavan maksaa myrkytysten, alkoholin ja kroonisten tulehdusten aiheuttamilta vaurioilta ja korjaavan vaurioita. Lisääntynyt fosfokoliinin saanti on yhteydessä muistin paranemiseen ja lihastoimintojen tehostumiseen. Onpa osoituksia siitä, että fosfokoliini parantaa pysyvästi vanhuksilla muistia, käyttäytymistä ja vähentää depression oireita. 

Neurolipidin aineosat auttavat fosfolipidien puutostiloissa, joista seurauksina ovat mm. membraaniaineenvaihdunnan häiriöt ja solujen hapenpuutos. Tämä vuorostaan heijastuu väsymyksenä, hermoston uupumisena, depressio-oireina sekä ennenaikaisena vanhenemisena. 

Tehostavat muistia ja kohottavat mielialaa

Neurolipidiseoksen kaltaisten aivojen fosfolipidien on todettu tehostavan muistia ja henkistä vireyttä sekä auttavan erilaisissa masennustiloissa. Niiden on todettu parantavan muistia, päättelykykyä ja auttavan aivoverenkierron häiriö- tai puutostiloista johtuvissa älyllisissä valintatilanteissa. Neurolipidit ovat tuoneet helpotusta päänsäryssä, huimauksessa ja kallovaurioihin liittyvissä muistinmenetyksissä. Neurolipidejä käytetään myös unihäiriöiden hoidossa, hermostollisissa heikkoustiloissa, ylirasituksessa, uupumuksessa, keskittymisvaikeuksissa, ahdistuneisuudessa sekä kohottamaan mielialaa apeudessa ja masennuksessa.

Neuroway on kotimaisesta eläinkunnan raaka-aineesta eristetty neurolipidituote, joka sisältää runsaasti niitä rasvayhdisteitä, joita mm. hermosolut tarvitsevat. Yhdessä annoksessa on 750 mg neurolipidejä tehokkaasti imeytyvässä muodossa. 

Neuroglandin Forte kapselissa yhdistyy eläin-, sekä kasvikunnan hyvät rasvahapot ja lipidit ja se sopii hyvin pitkäaikaiseen käyttöön. Yhdessä kapselissa on 100 mg neurolipidejä sekä muita virkistäviä antioksidantteja.  

Haluatko tietää enemmän neurolipideistä? Lue Helsingin Yliopiston Farmakognosian professorin Raimo Hiltusen koko artikkeli neurolipideistä ja niiden vaikutuksesta ihmismieleen: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/neurolipidit-tieteen-silmin/3266220#....
 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

Artikkelin koonnut, Birgit Stenroos, Fytonomi

Edellinen artikkeli Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa