Siirry sisältöön
Aira Samulin: Huumori ja liike auttavat pysymään vireänä

Aira Samulin: Huumori ja liike auttavat pysymään vireänä

95 vuoden ikään mahtuu paljon elämänkokemusta, muisteltavia tilaisuuksia ja tapahtumia. Aira Samulinin tarina on tuttu monille ja hän on kaikenikäisille kannustava esimerkki yritteliäisyydestä, selviytymisestä ja omillaan ansioituneesta naisesta. Lämminhenkisen ”koko kansan” Airan kunnioitettavan pitkän iän salaisuus on ollut valita viisaita ja hyviä asioita. Voimavaroja hän kertoo saaneensa positiivisesta elämänkatsomuksesta, tasapainoisesta ruokavaliosta, oikein valituista ravintolisistä sekä levollisesta yöunesta. Joulunaika läheisten ja ystävien kanssa tuo lämmintä tunnelmaa ja antaa elämäniloa.

Vireyttä aivoille Fosfoser® Memory -kapseleista

Aira on ollut koko aikuisikänsä kiinnostunut ravintolisistä ja käyttänyt niitä jo yli 50 vuoden ajan. Suomalaisen ravintolisävalmistajan Hankintatukun tuotteisiin Aira tutustui lähemmin 2010-luvulla ja tänä päivänä hän käyttää niistä useita. Airan suosikkituotteisiin lukeutuvat Fosfoser® Memory -muistikapselit, joiden sisältämät soijafosfolipidit virkistävät muistia, lisäävät keskittymiskykyä ja vireyttä sekä kohottavat mielialaa.

- Fosfoser® Memory -muistikapselit ovat minulle erityisen mieluisia, käytän niitä päivittäin. Kun minun tarvitsee olla erityisen skarppi jossain tilaisuudessa, otan useamman kapselin. Annostussuositushan on 1-3 kapselia päivässä, Aira kertoo.

- Aivojaan kannattaa ravita. Suosittelen Fosfoser® Memory -kapseleita kaikille muistin, keskittymiskyvyn ja vireyden lisäämiseksi.

Fosfoser® Memory -kapselit sisältävät vaikuttavina aineina fosfolipidejä, jotka ovat soijasta peräisin. Kapselit on standardoitu fosfatidylseriinin ja fosfatidihapon osalta. Nämä tärkeät fosfolipidit esiintyvät aivojen solukalvojen rakenteissa ja myös ohjaavat hermoimpulssin kulkua aivoissa. Koska iän myötä elimistön oma tuotanto vähenee, ja erityisesti ikäihmisten on tärkeä saada näitä aivojen rakenneaineita ravintolisänä. Fosfoser® Memory -kapseleilla voidaan täydentää elimistön fosfatidylseriinitasoa. Kapseleita suositellaan erityisesti ikääntyville, mutta myös opiskelijoille ja henkilöille, jotka tekevät runsaasti keskittymistä vaativaa työtä.

Omega-3 ja Pycnogenol® joka päivä

- Ravintolisät ovat auttaneet minua pysymään vireänä, aktiivisena ja energisenä. Jokapäiväisessä käytössäni ovat vahvat Vitamar 1000 etyyliesteröidyt kalaöljykapselit, jotka sisältävät terveydelle hyödyllisiä omega-3 rasvahappoja. Kalaöljyn rasvahapoilla (EPA ja DHA) on monia hyviä terveysvaikutuksia sydämelle ja silmille, ja ne ravitsevat myös ihoa. Hyvät rasvahapot ja mieluinen liikunta yhdessä pitävät aivot vireinä, painottaa Aira.

- Pycnogenol® rannikkomännyn kuoriuutteella on myös monia terveysvaikutuksia, siksi käytän Suomessa valmistettuja Pycnogenol® Strong -tabletteja säännöllisesti, kertoo Aira. Pycnogenol® valmistetaan ranskalaisen rannikkomännyn kuoresta, ja se on yksi maailman tutkituimpia ravintolisiä. Pycnogenol® vahvistaa immuunijärjestelmää, ylläpitää tervettä verenkiertoa sekä pitää sydämen ja verisuonet toimintakunnossa. Se myös vahvistaa ihon ja limakalvojen kollageenia ja on sen vuoksi hyväksi myös iholle ja silmille.

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon myymälöistä sekä verkkokaupasta.

Kuva: Juha Laitalainen

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2