Kauneutta iholle kollageenista

Kollageeni on välttämätöntä ihon hyvinvoinnille, sen kimmoisuudelle ja kosteustasapainolle.

 

Kollageeni on tärkeää ihollemme

Suurin osa nuoresta ja terveestä ihosta koostuu kollageenista. Ikääntymisen myötä elimistön kyky tuottaa kollageenia heikkenee, jolloin ihon kimmoisuus ja elinvoimaisuus vähenevät. Kollageenin tuotanto vähenee merkittävästi 25. ikävuoden jälkeen. Tämä aiheuttaa ihon ohenemista ja veltostumista. Ihoryppyjen määrä lisääntyy, ihon kiinteys ja kimmoisuus vähenevät ja sen kosteustasapaino heikkenee. Iho tulee myös alttiiksi tulehduksille ja sen pienet verisuonet katkeilevat.
 

Mistä kollageenia valmistetaan?

Kollageenia on saatavissa ravintolisänä eläinkollageenina ja kalakollageenina. Eläinkollageeni tehdään useimmiten naudan nahasta. Kalakollageeni on kalan nahasta, tukikudoksesta ja suomuista eristetty proteiini. Molemmat kollageenityypit on yleensä hydrolysoitu eli ne on entsymaattisesti pilkottu, jolloin jopa yli 90 % kollageenista imeytyy elimistöön.

Kollageeni 1 on naudan nahasta valmistettu kollageeni, jota meillä on mm. ihossa. Naudasta valmistetun kollageenin sisältämien aminohappojen lukumäärä ja järjestys vastaa parhaiten ihmisen aminohappojen määrää ja järjestystä.

Skingainin sisältämä kollageeni 2 valmistetaan viljellyistä kalalajeista ja ihmisellä sitä esiintyy mm. jänteissä ja nivelsiteissä. Kliiniset tutkimukset osoittavat tämän kollageenin imeytyvän ohutsuolesta dipeptideinä, tripeptideinä tai vapaina aminohappoina.
 

Kollageenivalmisteen kuuluu sisältää molempia kollageenityyppejä

Skingain-valmiste sisältää tyypin 1 lisäksi myös tyypin 2 kollageenia, mikä varmistaa monipuolisen kollageenin saannin. Tämä auttaa sekä ihoa että niveliä ylläpitämään terveyttä, ulkonäköä ja toimivuutta. Tällaisen yhdistelmätuotteen on hyvä myös sisältää C-vitamiinia, koska se edistää ihon ja nivelten normaalia kollageenin muodostumista sekä tukee immuunijärjestelmän toimintaa.
 

Kollageenin imeytyminen ja vaikutus elimistössä

Hydrolysoidun kollageenin saanti lisää kollageeni- ja elastiinisäikeiden muodostusta sekä voimistaa sidekudoksen solujen, kollageenin ja hyaluronihapon omaa tuotantomekanismia elimistössä. Hyaluronihappo tehostaa kehon vedensitomiskykyä, jolloin ihon kosteus paranee.

Elimistöön tullut hydrolysoitu kollageeni antaa elimistölle viestin, että kehon omaa kollageenia on vaurioitunut ja sen omaa tuotantoa on lisättävä. Samalla elimistö myös käyttää hydrolysoidun kollageenin aminohappoja uuden kollageenin rakennusosina, mikä nuorentaa ihoa tehokkaasti.

Kollageeni on tärkeä myös nivelten ja luuston terveydelle. Se hillitsee ikääntymiseen liittyvää lihasmassan surkastumista ja tukee nimenomaan urheilijoiden lihasten ja nivelten terveyttä.
 

Helena Ahti-Hallberg luottaa kollageeniin

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg on ollut aktiivinen urheilija nuoruudestaan saakka, ja hän on luonut mittavan uran eräänä Suomen johtavista tanssin ammattilaisista. Hän on pitkään käyttänyt säännöllisesti Skingain-kollageenivalmistetta. Helenan mukaan hän ei voisi mitenkään voisi olla ilman tätä ravintolisää.

Helena kertoo, että Skingain on juuri se tuote, joka pitää hänen ihonsa, hiuksensa ja lihaksensa huippukunnossa. Riittävä kollageenin taso on välttämätöntä kauniille iholle, joustaville nivelille ja terveelle verisuonistolle, ja siksi Helena turvautuu Skingain-tuotteeseen.
 

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Puhdistu ja virkisty tammikuussa!
  Painonhallintaan & laihduttamisen tueksi Hyvän Olon Konjac sisältää glukomannaania, karnitiinia ja...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 3.–30.1.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Suolapiippu – suolahuone pienoiskoossa
Myös toisen maailmansodan aikana, kun Saksassa käytettiin suolakaivosta pommisuojana, monet astmaatikot huomasivat...
Lue