Siirry sisältöön
Miksi D-vitamiini on niin tärkeä?

Miksi D-vitamiini on niin tärkeä?

D3-vitamiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista ihmisen terveydelle. Se tunnetaan myös nimellä kolekalsiferoli ja se on rasvaliukoinen vitamiini, jota keho pystyy tuottamaan auringonvalon vaikutuksesta. Lisäksi sitä on saatavilla myös ravintolisänä, joka helpottaa riittävää D-vitamiinin saantia ympäri vuoden. 

D3-vitamiinin terveyshyödyt ovat moninaiset, se auttaa muun muassa  

  • vahvistamaan luita ja hampaita, sillä se edistää kalsiumin ja fosforin imeytymistä elimistöön, tämä on erityisen tärkeää lapsille, raskaana oleville ja ikääntyville, joiden luuston terveys saattaa olla heikentynyt 
  • ylläpitämään immuunijärjestelmän toimintaa ja vähentää siten tulehduksia ja infektioita 
  • pitämään mielialan tasapainossa ja ehkäisemään masennusta 
  • kalsiumin imeytymiseen suolistosta, mikä on tärkeää luuston terveydelle.  

Se auttaa myös ylläpitämään normaalia verenpainetta ja ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että D3-vitamiinilla voi olla positiivisia vaikutuksia aivojen toimintaan ja se voi jopa auttaa ehkäisemään muistisairauksia, kuten Alzheimerin tautia. 

Aito D3-vitamiini on helppo ja turvallinen tapa varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti ja siten edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia. Se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, eikä sisällä turhia lisäaineita. 

Löydät tuotteen lähimmästä AITO-kaupasta tai voit tilata tuotteen verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Anitra Ahtola: Tanssi tukee mielen ja kehon hyvinvointia
Seuraava artikkeli Panosta aivojen hyvinvointiin