Siirry sisältöön
Panosta aivojen hyvinvointiin

Panosta aivojen hyvinvointiin

Usein hemmottelemme itseämme käymällä hieronnassa tai kiillottamalla automme täydelliseen loistoon. Mutta kuinka usein pysähdymme ajattelemaan aivojemme hyvinvointia – tuota kaiken aistimisen ja ajattelun keskusta? Kun panostamme aivojemme hyvinvointiin, kaikki muuttuu mielekkäämmäksi. Selkeä ja terävä mieli tekee arjesta sujuvampaa, ja elämän ilot tuntuvat suuremmilta. Miksi emme siis antaisi samanlaista huomiota ja rakkautta aivoillemme, joista kaikki kokemamme lähtee? 

Ravinnolla ja erityisesti ravinnon rasvoilla on tärkeä merkitys aivoterveydelle, onhan aivoista noin 60 % rasvaa. Aivojen hermosolut muodostuvat pääasiassa rasvayhdisteistä eli neurolipideistä
Erityisen tärkeitä ”aivovitamiineja” taas ovat B12 ja B9-vitamiini eli folaatti. Niiden molempien riittävä saanti pienentää muistisairauksien riskiä. Nykyään näiden vitamiinien tärkeyttä korostetaan suolisto-ongelmista ja ruoka-aineallergioista kärsiville, raskaana oleville ja imettäville, stressin, yksipuolisen ruokavalion yhteydessä sekä runsaan alkoholin käytön ja laihdutuskuurien aikana.  

Biomedin TOP 4 - Aivojen hyvinvointipaketti

1. Neurolipidijauhe 

Neurolipidejä voidaan eristää mm. kasveista, kananmunan keltuaisesta sekä nisäkkäiden hermokudoksista. Neurolipidien koostumus vaihtelee sen mukaan, mistä ne ovat peräisin. Eläinperäisestä raaka-aineesta eristetyt lipidit vastaavat parhaiten ihmissolujen lipidikoostumusta. 

Biomed on valmistanut suomalaisia eläinperäisiä neurolipidivalmisteita jo yli 40 vuoden ajan. Neurolipiditutkijoiden mielestä eläinlesitiinissä on käytössä olevista valmisteista ”parhaimmat rakennusaineet”. Nisäkkäiden hermokudoksesta uutetut neurolipidit kulkeutuvat muuttumattomina ihmisen ohutsuolen limakalvojen lävitse vereen ja edelleen veriaivo -esteen läpi korjaamaan ja uudistamaan solukalvorakenteita. Erityisen tärkeitä ne ovat aivojen ja hermoston ravintoaineina. 

Helppokäyttöinen Biomed neurolipidijauhe, 1 tl sekoitettuna nesteeseen sisältää n. 500 mg neurolipidejä.

2. Neuroglandin Forte kapselit 

Neuroglandin forte sisältää tehokkaan yhdistelmän eläinperäisiä fosfolipidejä sekä fosfoseriiniä, E-vitamiinia ja resveratrolia. Annostus 1–2 kapselia päivässä.  

3. Aktiiviset Folaattitipat 

Hyvin imeytyvät aktiiviset metyylifolaattitipat riittoisassa, helppokäyttöisessä muodossa. Annostus 4 tippaa päivässä sisältää 400 µg folaattia. 

4. Mansikanmakuiset B12-tipat 

Biomed mansikanmakuiset vahvat ja hyvin imeytyvät B12-tipat. Päiväannos 1 ml sisältää 2000 µg B12-vitamiinia. 

Ajattele aivojasi 

Aina ruokavalio ei ole riittävän monipuolinen, jolloin ravintolisät ovat helppo tapa lisätä tärkeiden ravintoaineiden saantia. Aloita aivoja virkistävä kokeilu vaikkapa Neurolipidijauheella ja jatka ylläpitoa Neuroglandin Forte kapseleilla. Mukana vireyttä lisäämässä tietysti B12 ja Folaatti valmiste. 

Löydät tuotteet lähimmästä AITO-kaupasta tai voit tilata tuotteet verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Miksi D-vitamiini on niin tärkeä?
Seuraava artikkeli Matalat rauta-arvot, iho-ongelmia tai heikko vastustuskyky? Valitse Vitatabs® Laktoferriini -valmisteista itsellesi sopivin