Siirry sisältöön
Anitra Ahtola: Tanssi tukee mielen ja kehon hyvinvointia

Anitra Ahtola: Tanssi tukee mielen ja kehon hyvinvointia

Yrittäjä Anitra “Ani” Ahtola, tanssikoulu DCA:n perustaja ja pyörittäjä, on pitänyt kiinni unelmistaan ja saanut toteuttaa niitä jo vuosikymmenten ajan.  

Anitra on tanssinut ihan pienestä lapsesta pitäen, 4-vuotiaana hän aloitti balettikoulun, josta matka jatkui Suomen Kansallisoopperan balettikouluun tähdäten ammattitanssijan uraan. Myöhemmin hän huomasi kiinnostuksensa myös lasten ja nuorten opettamiseen.

-Halusin tehdä myös jotain itselle tärkeää ja merkityksellistä työtä ja olen kokenut, että lasten ja nuorten kanssa työskentely on juuri sitä, hän toteaa. Vuosien opiskelujen jälkeen Anitra halusi perustaa jotain omaa ja siitä syntyi Tanssikoulu DCADance Center Ani vuonna 1999. -Tanssi on aina ollut niin iso osa elämääni, se on minulle henkireikä, ammatti ja elinkeino, Anitra kertoo.  

Tanssikoulu DCA:lla on nykyisin kaksi toimipistettä, Mannerheimintiellä Helsingissä ja  Niittykummussa Espoossa. Toimintaan kuuluu korkeatasoista tanssin taiteen perusopetusta kaiken ikäisille ja tasoisille. Tuntitarjonta on monipuolinen ja laaja.   

Anitra Ahtola: Tanssi tukee mielen ja kehon hyvinvointia

FYYSINEN JA HENKINEN HYVINVOINTI

Tanssin lisäksi terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat Anitralle tärkeässä roolissa. Hän pyrkii huolehtimaan itsestään niin liikkumalla kuin ulkoilemalla säännöllisesti sekä muistamaan myös hiljentämään tahtia päivittäin sekä pysähtymällä omien ajatusten äärelle. Hän sanoo henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kulkevan käsi kädessä.

“Käytän ravintolisiä ja olen huomannut niiden positiivisen vaikutuksen pitkässä jaksossa elämääni”. Välillä migreenistä kärsivänä hän kokee saaneensa apua neurolipideistä ja vihermehujääpaloista. Niiden lisäksi terveyden tukemiseen kuuluvat homeopaattiset valmisteet, magnesium, sinkki ja C-, D- ja B-vitamiinit. 

Anitra painottaa myös liikunnan ja tanssin merkitystä mielen hyvinvoinnille, hän kertoo, että se tuo uskomattoman suuren hyvän olon tunteen.
-Tanssi merkitsee minulle niin paljon,
voin henkisesti ja fyysisesti hyvin, kun voin tanssia ja liikkua. Laitan musiikin päälle, annan liikkeen virrata koko kehoni läpi ja vain nautin! Minä elän ja hengitän tanssia, rakastan työtäni ja olen kiitollinen, että saan tehdä sitä, hän kertoo. 

Ryhmässä toimiminen tuo myös paljon iloa ja tanssin kautta voi purkaa erilaisia tunteitaHeillä oli alkuvuodesta DCA:lla myös kehupäivä, josta oppilaat innostuivat, tunnilla kehuttiin ja kannustettiin toinen toisiaan. Tunnelma oli Anitran mielestä upea: “En halua vähentää tanssituntejani, koska ne on minulle se henkireikä, rakastan niitä!”. Työn merkityksellisyys koostuu oppilaille tuodusta tanssin ilosta, riemusta ja hyvästä olosta. Lisäksi tanssikoulun muun henkilökunnan kanssa työskentely on Anitralle tärkeää, mahtava porukka antaa energiaa omaankin tekemiseen.

Anitra rohkaisee myös kokeilemaan uutta: “Rakastan itse mennä tanssitunneille mitkä on pois omalta mukavuusalueeltani, se on aivan ihanaa, että kokeilee lajeja mitkä ei ole itselle niitä omimpia.” 

Aito hyvän olon lehti, Anitra Ahtola: Tanssi tukee mielen ja kehon hyvinvointia

UNELMIA JA UUDISTUKSIA

Saavutuksia ja onnistumisia mahtuu Anitran pitkään uraan ja yrittäjyyteen paljon, myös perheen tiiviistä yhteydestä hän kokee suurta kiitollisuutta. He ovat käyneet yhdessä läpi paljon ja kokeneet niin hienoja kuin vaikeitakin asioita, joka on hitsannut perhettä entistä enemmän yhteen.
-Olen pitänyt kiinni unelmistani ja saanut toteuttaa niitä vuosia.
Elämääni on tullut vuosien varrella paljon erilaisia uusia asioita, joista olen kiitollinen, hän toteaa.

Mentaalivalmennus Marianna Soverin vastaanotolla neljän viimeisen vuoden ajan ovat auttaneet häntä valtavasti. -Nyt ymmärrän kuinka mieli ja keho ovat yhtä ja miten itse voin vaikuttaa omiin fiiliksiini, erityisesti henkiseen hyvinvointiini ja lopulta kaikkeen elämässäni, hän kuvailee.  

-Tulevaisuudelta toivon, että saan yhdistää tanssin mielettömän luovan maailman ja energiatieteen opiskeluni myös työelämääni. Olen opiskellut Mariannan luotsaamassa Yritysenergioiden johtajakoulutuksessa 1,5 vuoden ajan. Valmistun helmikuussa 2024 valmentamaan työyhteisöjä ja siihen olemme jo alkaneet työstää pohjaa, Anitra kertoo. Tulevaisuudelta hän toivoo myös terveyttä ja tasapainoa 

Elämän tärkeitä arvoja Anitralle on perhe, toisten kunnioittaminen, kiitollisuus, armollisuus ja periksiantamattomuus.

Tutustu Tanssikoulu DCA:n toimintaan osoitteessa www.tanssikouludca.fi

Kirjoittanut: Anni Pöyhiä

Edellinen artikkeli Laukkaa kesälaitumille luomuvalkosipulin voimin
Seuraava artikkeli Miksi D-vitamiini on niin tärkeä?