Siirry sisältöön
Tulehdus monien sairauksien taustalla – helpotusta inkivääristä ja kurkumiinistä

Tulehdus monien sairauksien taustalla – helpotusta inkivääristä ja kurkumiinistä

Omilla elintavoillamme ja ruokavaliollamme pystymme sammuttamaan tulehduksen. Mitä enemmän kasvikunnan tuotteita ja mitä värikkäämmin, sen parempi. Verensokerin hallinta on lisäksi oleellista tulehduksen kuriin saamiseksi. Toisinaan tarvitaan enemmän kättä pidempää, ja silloin tulevat ravintolisät avuksi. Aito-tuoteperheestä löytyy hyvin imeytyvät ja vahvat Inkivääri ja Kurkumiini-mustapippuri -valmisteet.

Vanha näkökulma tulehdukseen on se, että se edistää paranemista. Siinä on toki totuuden siemen. Jos tulehdus muuttuu krooniseksi, sen katsotaan olevan yksi tekijä monien sairauksien syntyyn, kuten Alzheimerin tautiin, diabetekseen, nivelreumaan, sydänsairauksiin, syöpään ja autoimmuunisairauksiin.

Inkivääri ja kurkumiini innostavat sekä ruoanlaitosta ja maustamisesta että perinteisestä kasvilääkinnästä kiinnostuneita. Kasvilääkinnässä niitä käytetään mm:

  • tulehdustiloissa
  • niveloireiden lievittämisessä
  • korkeassa kolesterolissa
  • erilaisissa kiputiloissa kuten päänsärky, hammassärky
  • ruoansulatushäiriöissä (närästys, turvotus, ilmavaivat)

Uutuus! Aito Vahva Inkivääri 500 mg

Aito Vahva Inkivääri sisältää inkiväärijuuriuutetta ja -jauhetta. Kuten kurkumiinillä, silläkin on tulehdusta vaimentava eli anti-inflammatorinen vaikutus. Se voi vähentää tulehdusta ja kipua estämällä tulehduksesta vastaavien välittäjäaineiden, prostaglandiinien erittymistä.

Inkivääriä pidetään luonnon antibioottina ja sen vuoksi sillä on mitä moninaisimpia käyttötarkoituksia pahoinvoinnista kuumeen alentamiseen ja ruoansulatushäiriöihin kuten närästykseen ja ilmavaivoihin. Reumapotilailla inkivääri vaikuttaisi parantavan tulehdusta *. Tieteellisestä tutkimuskannasta, Pubmedistä, löytyy lukuisia julkaisuja sekä inkivääristä että kurkumiinista.

Aito Kurkumiini+ Mustapippuri 500 mg

Kurkumiini sellaisenaan ei imeydy hyvin elimistöön. Piperiini on mustapippurin aktiivinen ainesosa ja sen on todettu lisäävän kurkumiinin imeytymistä suuresti.

Aito Kurkumiinissa patentoitu bioperine-piperiini tehostaa patentoidun C3-kurkumiinin vaikutuksia. C3-kurkumiini -kompleksi valmistetaan kurkuman juuresta, ja se sisältää 95 % kurkuminoideja eli kurkumiinin vaikuttavia aineita. Niiden on osoitettu parantavan ihmisen hyvinvointia ja taistelevan erilaisia sairauksia ja tulehduksellisia tiloja vastaan.

Kurkuminoidit ylläpitävät normaalia verensokeria, veren rasva-arvoja, tukevat suoliston terveyttä ja vähentävät hapetusstressiä sekä madaltavat tulehdusta sammuttamalla tulehduksesta vastaavan ”katkaisijan” Nf-kappa-B:n soluissa.

Molemmat valmisteet ovat vegaanisia, eivätkä ne sisällä gluteenia, vehnää, soijaa, maitotuotteita tai laktoosia. Kysy lisätietoa asiantuntevalta Aito-kauppiaaltasi.

*Naheed Aryaeian et al. The effect of ginger supplementation on some immunity and inflammation intermediate genes expression in patients with active Rheumatoid Arthritis. Gene. 2019 May 25; 698:179-185.

Aito-tuotteita on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa!

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2