Siirry sisältöön
Huolehdi virtsateistä ja nestetasapainosta kesällä!

Huolehdi virtsateistä ja nestetasapainosta helteillä!

Loppukesän lämmössä nautitaan yhä auringosta ja luonnonvesissä pulikoimisista, saunotaan, hikoillaan ja grillaillaan hiukan suolaista ruokaa. Nämä kaikki asettavat kehollemme tiettyjä haasteita. Tässä hiukan vinkkejä, miten olo säilyy hyvänä myös helteillä!

Virtsateiden hyvinvointi – tulehdukset kuriin ennaltaehkäisyllä

Virtsateiden hyvinvointiin vaikuttavat monenlaiset asiat, kuten oma immuniteetti, veden juominen, limakalvojen ja eturauhasen kunto sekä suoliston bakteerikanta. Jos infektioita on usein, virtsatiet tarvitsevat todennäköisesti enemmän tukea ennaltaehkäisyyn. Varsinaista virtsatietulehdusta hoidetaan antibiooteilla.

Viridian Karpalo-mannoosi-pH-jauhe virtsateiden huoltoon

Viridianin Karpalo-mannoosi-pH- jauhe (myös kapseleina) on emäksinen, miellyttävän makuinen jauheseos, joka sisältää kaliumsitraattia, mannoosia, voimakasta karpalouutetta sekä C-vitamiinia. Karpalon ja C-vitamiinin hoitavien vaikutusten lisäksi tuotteen tehoa lisää emäksinen kaliumsitraatti sekä d-mannoosi. D-mannoosi on hiilihydraatti, joka estää bakteerien kiinnittymistä virtsateiden solujen seinämiin. Tutkimuksissa* sillä on todettu olevan hyvä vaikutus virtsateiden hyvinvointiin.

Kalium ja magnesium – muista elektrolyytit kesällä!

Liiallinen natriumin saanti ja lämmin sää aiheuttavat usein turvotusta. Hien mukana menetetään usein tärkeitä elektrolyyttejä ja olosta voi tulla voimaton. Huolehtimalla riittävästä veden juonnista ja elektrolyyttien saannista, pysyy nestekierto tasapainossa ja olo sutjakkana.

Natriumin (esim. suolasta) vastaparina toimii kalium. Natrium pidättää vettä elimistössä ja kalium saa vauhtia virtsan eritykseen. Jos lihaskramppeihin ei tuttu magnesium auta, kokeile kalium-magnesium -yhdistelmävalmistetta. Niiden keskinäinen tasapaino on keholle tärkeää.

Magnesium on tärkeä mineraali hermostolle, luustolle, energia-aineenvaihdunnalle ja lihaksille. Lisäksi se osaltaan vaikuttaa elektrolyyttitasapainoon. Nyt myös suositun ketoruokavalion tukena elektrolyytit ovat tärkeitä. 

Hyvät kesätuotteet Viridian kalium-magnesiumsitraatti ja magnesium­sitraattijauhe

Viridian kalium-magnesiumsitraatti sisältää näitä molempia tärkeitä elektrolyyttejä oikeassa suhteessa. Ne ovat tuotteessa myös hyvin imeytyvässä muodossa. Voit valita kapselit tai kätevän jauheen. Kapseli sisältää viherseoksen (sinimailasta, spirulinaa ja metsämustikkaa), joka tehostaa mineraalien imeytymistä. 

Viridian magnesium­sitraattijauhe on helppokäyttöinen, neutraalin makuinen ja hyvin veteen liukeneva. Puoli teelusikallista sisältää 375 mg magnesiumia. Hyvä vaihtoehto esimerkiksi niille, joille tablettien nieleminen on vaikeaa. Voit lisätä jauheen myös vaikkapa smoothien sekaan.

* L Domenici 1, M Monti, C Bracchi et al. D-mannose: a promising support for acute urinary tract infections in women. A pilot study, Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016 Jul;20(13):2920-5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27424995/

Viridian-tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoista ja verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen