Siirry sisältöön
Uutuus! Maustettu, herkullinen Luuliemijuoma

Uutuus! Maustettu, herkullinen Luuliemijuoma

Suomalainen poron luuliemi on valloittanut viime vuosina monen sydämen sekä helppokäyttöisyydellä että monipuolisilla vaikutuksilla, jotka havaitaan usein ihon heleytenä, nivelten notkeutena ja vatsan hellänä hoitajana. Biomedin Luuliemi valittiinkin vuoden terveystuotteeksi 2020. Kurkumiinilla, inkiväärillä ja chilillä sekä ripauksella Guerande merisuolaa terästetty luuliemi on herkullinen valmis juomajauhe, joka sopii syksyyn, ihanaksi lämmittäväksi terveysjuomaksi. 

Ekologinen luuliemi

Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, tuotantotehokasta, myös terveydelle edullista. Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Luun tulee olla laadukas ja paras mahdollinen, eläimistä, joita ei lääkitä vahvoilla antibiooteilla tai muilla lääkkeillä. Tähän tarkoitukseen ihanteellisin on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu. Siksipä suomalainen poron luuliemi ihastuttaa eri puolilla maailmaa. 

Miksi sitten käyttää luulientä?

Ihminen tarvitsee kollageenia moneen paikkaan. Luuliemen sisältämän gelatiinin ja kollageenin on huomattu vahvistavan suoliston kuntoa, sekä pitävän ihon, hiukset ja kynnet hyvinvoivana. Gelatiini on nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Luuliemessä on lisäksi kondroitiinisulfaattia ja glukosamiinia, sekä paljon aminohappoja ja mineraaleja.

Kurkuma, inkivääri, chili – terveyttä uhkuva maustekolmikko

Kurkuma on inkiväärin sukuinen ruohokasvi, jonka juuresta saadaan voimakkaan keltaista maustejauhetta. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ja kiinalaisessa lääkintäperinteessä mm. tulehduksia lievittävänä sekä maksaa ja sappea hoitavana. Maustetussa Luuliemessä on käytetty Vahva Kurkumiini BCM95 uutosta, joka on markkinoiden puhtain ja vahvin kurkumiiniuutos. Nykyään kurkumiinia tutkitaan maailmalla kovalla mielenkiinnolla, muun muassa sen vaikutuksia, hiljaiseen tulehdukseen, nivelten kiputiloihin, ruoansulatusvaivoihin, immuunipuolustuksen tukemiseen ja jopa aivojen terveyteen.

Inkivääri on monille leivonnaisista tuttu mauste. Inkivääri helpottaa monenlaisia ruoansulatusvaivoja ummetuksesta ja ripulista aina turvotukseen ja ilmavaivoihin. Inkivääri stimuloi haiman toimintaa lisäten ruoansulatuksessa tarvittavia entsyymejä. Lisäksi se taistelee tulehdusta ja bakteereja vastaan ja ylläpitää suoliston normaalia bakteeritasapainoa. Inkivääri on hyödyllinen apu flunssan aikana ja sen nivelterveyttä edistävät vaikutukset ovat monille tuttuja ravintolisistä.

Chili on yksi maailman terveellisimmistä marjahedelmistä ja se sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja, A-vitamiinin esiasteita, B-vitamiineja, kuituja ja hivenaineita.

Vinkkejä Biomedin Maustetun Luuliemen käyttöön:

  • Perusohje: 1–2 tl lämpimään veteen.
  • Terästä aamiaismunakas teelusikallisella maustettua luuliemijauhetta.
  • Kasvissosekeitto kauden juureksista + 1–2 tl Maustettua luulientä/ annos
  • antamaan potkua makuun.

Biomedin luuliemijauheita voit ostaa AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta

 

KIRJOITTANUT: Birgit Stenroos, fytonomi

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2