Siirry sisältöön
Luonnollinen ja hyvin imeytyvä Aito Seleeni

Luonnollinen ja hyvin imeytyvä Aito Seleeni

Hivenaineiden imeytymisessä ja käytettävyydessä saattaa olla suuriakin eroja. Orgaaninen valmiste on paremmin elimistön hyödynnettävissä kuin epäorgaaninen. Aito Seleeni on luonnollisessa selenometioniinimuodossa.

Seleeni on välttämätön hivenaine, joka on tärkeää muun muassa:

  • vastustuskyvylle
  • kilpirauhasen toiminnalle
  • hiusten ja kynsien hyvinvoinnille
  • suojaamaan soluja hapettumisstressiltä
  • edistämään normaalia siittiöiden muodostumista.


Epäorgaaninen seleeni toimii elimistössä siten, että se kulkeutuu suoraan maksaan, josta siitä valmistetaan selenoproteiineja elimistön heti käytettäväksi. Ylimääräinen seleeni kulkeutuu virtsan mukana pois.

Valitse luonnollinen seleenimuoto

Orgaaninen eli luonnollinen selenometioniini puolestaan imeytyy elimistöön helposti ja varastoituu paremmin kuin epäorgaaninen seleeni. Orgaaninen seleeni on samassa muodossa kuin se esiintyy luonnostaan kasveissa. Seleenimetioniini voi kulkeutua suoraan eri elinten käyttöön ja varastoitua kudoksiin, josta sitä voidaan tasaisesti purkaa tarvittaessa. Tällöin seleenin hyväksikäytettävyys nousee huomattavasti.

Luonnollinen Aito Seleeni on hyvin imeytyvä ja puhdas valmiste ilman ylimääräisiä apu- tai täyteaineita. Tuote on vegaaninen, eikä sisällä gluteenia, vehnää, soijaa, maitotuotteita, laktoosia, lisättyä sokeria, suolaa eikä hiivaa. Yksi kapseli sisältää 100 µg seleeniä. Nyt saatavilla myös vahvempi Aito Seleeni 200 µg.

Tuotetta on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja verkkokaupasta.

Kirjoittanut: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2