Siirry sisältöön
B-vitamiinien rooli hermoston terveydessä

B-vitamiinien rooli hermoston terveydessä

B-vitamiinit voivat auttaa mielialaan ja energiatasoon, koska ne ovat elintärkeitä kehon energiantuotannossa ja tärkeitä aivoille. B-vitamiinien saanti on erityisen tärkeää kasvissyöjille ja stressaaviin elämänvaiheisiin, sillä stressi kuluttaa kehon B-vitamiinivarastoja. 

B-ryhmän vitamiineilla on merkittävä rooli aivojen ja hermoston terveydessä koko elämämme ajan. Ne suorittavat yhdessä useita hermoston tehtäviä, kuten ylläpitävät energia-aineenvaihduntaa, muodostavat punasoluja ja toimivat hermovälittäjäaineiden koentsyymeinä. Hermovälittäjäaineet vaikuttavat mm. ajatuksiin, muistiin ja liikkeeseen, sillä ne auttavat viestin kulussa keskushermostossamme.  

B-vitamiinit edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. B12 edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja B5-vitamiinia eli pantoteenihappoa kutsutaan niin sanotuksi ”anti-stressi” -vitamiiniksi.  

Viridian High Twelve B-complex on vahva B-vitamiinivalmiste, joka sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit ainutlaatuisessa viherseoksessa, joka tehostaa vitamiinien toimintaa. Siinä on runsaasti B12-vitamiinia (500 µg) hyvin imeytyvässä muodossa. Viridian-tuotteet ovat vastuullisia ja vegaanisia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia täyte- tai sidosaineita. 

Löydät Viridian High Twelve B-complex -tuotteet lähimmästä AITO-kaupasta ja verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Telomeerit -pitkän iän salaisuus?
Seuraava artikkeli Niasiiniamidi - kosmetiikan uusi superaine