Valitse monivitamiinivalmisteesi huolella

Monet ravitsemustieteilijät suosittelevat monivitamiinitabletteja, jotta kaikkien vitamiinien ja hivenaineiden saanti olisi turvattu. Toiset taas vakuuttavat, että ruuasta saa kaiken tarvittavan. Harvardin yliopiston ravitsemustieteilijät tekivät äskettäin jotain aivan odottamatonta – he laittoivat terveellisen ruokapyramidin viereen monivitamiinipurkin! Viimeinkin terve järki voitti ja saatiin turvattua perusvitamiinien ja hivenaineiden päivittäinen tarve, vai saatiinko?

Miten tavallinen kuluttaja sitten osaa valita monivitamiinin joka toimii, ja jossa on riittävän suuret määrät vitamiineja ja hivenaineita oikeassa muodossa? Vitamiinien ja hivenaineiden pitää myös imeytyä ja toimia elimistössä optimaalisesti. Tämä asia on Solgarilla otettu vakavasti jo alusta alkaen. Solgar ei ole tyytynyt helppoihin tai halpoihin ratkaisuihin.

Solgarin kultainen standardi on alansa huippua

Solgar on kehittänyt monivitamiinien kultaisen standardin eri ihmisille erilaisiin tarpeisiin. Solgarin käyttämät vitamiinit ovat luontaisperäisiä ja hyvin imeytyviä. Valmisteet eivät sisällä synteettisiä värejä tai aromeja, ja ne ovat myös gluteenittomia ja maidottomia. Solgarin monivitamiiniperheestä voit valita yksilöllisiin tarpeisiisi, elämäntilanteeseesi ja ikääsi sopivan monivitamiinin. Myös rankkaa treeniä harrastavat, kasvissyöjät ja vegaanit löytävät Solgarilta toimivan monivitamiinivalmisteen.

Lasten laadukas monivitamiini

Lapsille Solgar on suunnitellut hyvältä maistuvat imeskeltävät Kangavites-monivitamiinit. Niissä on kahta eri makua: marja ja trooppinen hedelmä. Näistä ei ole myöskään unohdettu kasviksia, sillä ne sisältävät porkkana-, punajuuri-, mansikka-, omena-, parsakaali- ja aprikoosijauhetta. Yli 3 vuotiaille riittää yksi tabletti, yli 6 vuotiaille 2-3 tablettia päivässä. Kasvuiässä vitamiinien ja hivenaineiden tarve korostuu, koska elimistö tarvitsee runsaasti apuaineita uusien solujen, tukirangan ja hermoston rakennukseen koko kehossa.

Aikuisten monivitamiinit lisäenergiaa elämään

Perusvitamiinien tarpeeseen aikuisille sopii hyvin naisille ja miehille profiloidut Female- ja Male Multiple-monivitamiinit. Monivitamiineja tarvitaan erityisesti kun ravinto on yksipuolista, ja kun stressi ja uupumus kuluttavat nopeasti elimistön C- ja B-vitamiinivarastoja tai kun muisti alkaa reistailemaan. C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta ja se on välttämätöntä normaalin vastustuskyvyn ylläpitämiseksi. C-vitamiinia tarvitaan myös kehon kollageenin eli tukikudoksen muodostukselle, jota on rustoissa, luustossa, ihossa, kynsissä ja hampaissa. Riittävä foolihapon ja B12-vitamiinin saanti on välttämätöntä hermostolle ja muistille. Female- ja Male Multiple-monivitamiinit sopivat myös kasvissyöjille ja vegaaneille.

Prenatal odottavan äidin parhaaksi

Solgar on suunnitellut odottaville äideille Prenatal-valmisteen, jossa on riittävät määrät foolihappoa, hyvin imeytyvää rautaa, B12-vitamiinia ja luonnollista E-vitamiinia. Odottava äiti tarvitsee vähintään 400 mikrogrammaa foolihappoa päivässä punasolujen muodostumiseen ja raskauskomplikaatioiden estoon. Foolihapon syönti on hyvä aloittaa vähintään 1 kuukausi ennen hedelmöittymistä ja kolme kuukautta sen jälkeen. Raskauden aikana myös kalsiumin, raudan ja sinkin tarve lisääntyy, ja siksi Prenatal-valmisteessa on runsaasti kalsiumia ja hyvin imeytyvää mahaystävällistä aminohappokelatoitua rautaa ja sinkkiä. Prenatal-valmiste sopii kasvissyöjille ja vegaaneille.

Tarvitsemme vitamiineja ja hivenaineita päivittäin

On hyvä muistaa, että tarvitsemme vesiliukoisia vitamiineja päivittäin koko elämän ajan, ei pelkästään satunnaisesti nautittuna. Rasvaliukoisetkin vitamiinit, kuten D- ja K-vitamiini, varastoituvat vain lyhyeksi aikaa. Myös hivenaineita on tärkeä saada päivittäin riittävästi sillä ne eivät varastoidu suuressa määrin elimistöön. Magnesium, sinkki, seleeni ja kromi kuuluvat ehdottomasti perushivenaineisiin, joita emme välttämättä saa riittävästi tyypillisestä suomalaisesta ravinnosta. Solgarin laajasta monivitamiinisarjasta voit valita sopivan vaihtoehdon varmistamaan riittävän vitamiinien ja hivenaineiden saannin. Tämä päätös saattaa olla yksi elämäsi tärkeimpiä!

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymlöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Muista monipuolinen Carmolis myös Jouluna
Carmolis Yrttitipat on kuin luotu pohjoisiin olosuhteisiimme. Sveitsiläisen laatutuotteen vaikutuksista nautitaan silti...
Lue
Voiko itse vaikuttaa aivojen hyvinvointiin?
Uusi Neuroglandin Forte - hyviä rasvoja aivoille Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen...
Lue