Vaivaako uupumus sinuakin?

Lähes jokainen meistä käy joskus läpi työn, opiskelun tai henkilökohtaisen elämän mukanaan tuomaa väsymystä. Kehoa pitää auttaa puolustautumaan stressiä vastaan, jotta pysymme terveenä.

Monen arjessa tämä on suuri haaste. Ajatellaanpa vaikka perheenäitiä tai uraputkessa säntäilevää sinkkua. Kello soi aikaisin ja päivä etenee tarkalla minuuttiaikataululla klo 6–22 välillä. Lisäksi pimeä vuodenaika lisää väsymystä. Päivään pitäisi mahtua koti, työ, perhe, kotityöt, kuntosali, lepo ja niin edelleen. Mutta mahtuuko?

Irti uupumuksesta

Väsymystä ja uupumusta voidaan vähentää merkittävästi. Target1®-valmisteen sisältämä venäjänjuuri on tehokas adaptogeeni, joka auttaa kehoa puolustautumaan stressiä vastaan ja sopeutumaan stressin mukanaan tuomaan kehon sisäiseen ja ulkoiseen muutokseen. Tuote vähentää väsymystä ja uupumusta ja auttaa rentoutumaan, sekä ylläpitää normaalia verenpainetasoa ja vahvistaa immuunijärjestelmän toimintaa. Lisäksi venäjänjuuri auttaa verensokeriarvoja pysymään normaaleina.

Venäjänjuuren fysiologiset vaikutukset poikkeavat toiminnaltaan täysin tutuista piristeistämme, kuten kahvista ja ginsengistä. Venäjänjuuri ei olekaan piriste, vaan se sopeuttaa kehon järjestelmiä toimimaan keskenään tasapainossa. Sen kyky laskea tehokkaasti kehon kortisoli- eli stressihormonipitoisuuksia on keskeisimpiä Target1®-yhdistelmävalmisteen vaikutuksia.

Uupumus on suuri ongelma niin arjessa, kuin työelämässäkin

Tilastokeskuksen toteuttama vuoden 2013 Työolotutkimus osoittaa epävarmuuden kasvaneen merkittävästi suomalaisessa työelämässä viime vuosina. Epävarmuus ja työn niukkuus ovat lisänneet työn arvostusta, mutta toisaalta ne ovat kasvattaneet myös työelämässä koettua epävarmuutta.

Vuoden 2013 tutkimuksen mukaan viidennes palkansaajista kokee irtisanotuksi joutumisen uhkaa ja lähes joka neljäs pelkää lomautuksia. Useamman kuin joka neljännen työpaikalla on vähennetty väkeä edellisen kolmen vuoden aikana.

Merkittävä osa suomalaisten nykyisestä masennuksesta liittyy työperäiseen uupumukseen ja työn ongelmiin, väittää Oulun yliopiston aate- ja oppihistorian professori Petteri Pietikäinen syksyllä 2013. Pitkittyneen työstressin seurauksena kehittyvää työuupumusta ei Suomessa lueta sairaudeksi, mutta siihen liittyy riski sairastua muun muassa masennukseen ja unihäiriöihin. Vuonna 2012 epäiltiin joka neljännellä suomalaisella työikäisellä olevan työuupumuksen oireita.

Tiesitkö, että jopa miljoona suomalaista käyttää Kelan korvaamia psyykenlääkkeitä ja pelkästään masennuslääkkeitä käyttää noin 400 000 suomalaista. Masennuslääkkeiden käyttö on jopa kymmenkertaistunut vuodesta 1990.

Tutkittu valmiste avuksi uupumukseen

Ranskassa Bordeaux’n Yliopistollisen Keskussairaalan farmakologian yksikössä tehtyyn kaksoissokkotutkimukseen osallistui kaksi ryhmää. Tutkimuksessa käytettiin venäjänjuuriuute-kaseiini-tauriini-meloniuute -aineosia sisältävää ravintolisää. Toinen ryhmä sai tutkittavia aineita sisältävää valmistetta ja toinen lumevalmistetta. Tutkimukseen osallistui 87 vapaaehtoista työuupumuksesta kärsivää henkilöä.

Tutkimuksen tulokset olivat varsin rohkaisevia. Masennuksen oireet vähentyivät suuresti (itkuisuus, surullisuus, pessimismi, epäonnistumisen tunne, syyllisyyden tunne, omanarvontunteen puute, energianpuute, unihäiriöt, jne.). Energiatasot paranivat huomattavasti. Työn aiheuttaman kuormituksen sietokyky parani. Työtehtävät tuntuivat vähemmän turhauttavilta. Tutkimukseen osallistuneiden oli helpompi suhteuttaa asioita ja panna ne mielessään oikeaan tärkeysjärjestykseen. Heillä oli enemmän aikaa olla puolison, lasten ja ystävien kanssa. Myös työ- ja perhe-elämä sekä sosiaalinen kanssakäyminen paranivat.

Yhteenvetona voidaankin todeta Target1®-valmisteen aineosien auttaneen tutkimusryhmään osallistuneita voimaan psyykkisesti merkittävästi paremmin.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Suosituimmat niveltenhuoltoaineet
Nivelruston ja sen välissä olevan nivelnesteen oikea toiminta on ratkaisevaa nivelten hyvinvoinnille. Nivelneste...
Lue
Myös nivelet ja rustot kaipaavat kollageenia
Rakastetun tähden syksyn ohjelmistot ovat lähteneet vauhdilla liikkeelle: Tie Mekkaan -esitykset ovat jatkuneet niin...
Lue