Uudentyyppinen kalaöljyvalmiste

Nykyihmiset syövät liian vähän kalaa, siksi kalaöljyn käyttäjät ovat terveempiä.

Vuosituhansia sitten Suomessa normaali aikuinen söi kalaa päivittäin kilon verran ja käytettyjä kalalajeja oli useita. Kalat olivat tärkein ja pääasiallisin terveellisen Omega-3-rasvahapon lähde. Nykyään syömme enimmillään vain 40 grammaa kalaa päivässä, mikä ei ole lainkaan riittävää turvaamaan tarpeellisen Omega-3-rasvahapon saantia. Tämä alentunut Omega-3-rasvahapon saanti altistaa elimistön tulehdukselle, ja jatkuva tulehdus voi vähitellen johtaa kroonisiin sairauksiin.

Rasvaisista kaloista saatava rasvahappo auttaa aivoja toimimaan paremmin

Rasvaisista syvänmeren kaloista saatavilla monityydyttymättömillä rasvahapoilla tehdyt kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet niillä olevan lukuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Elimistömme voi paremmin ja sen toiminnot ovat tasapainossa, kun saamme ravinnostamme tai ravintolisänä tarpeeksi näitä monityydyttymättömiä rasvoja.

Omega-3 sisältää tärkeitä aineita: EPA ja DHA

Rasvainen kala ja muu merestä peräisin oleva ravinto sisältävät Omega-3 rasvahappoa, joka puolestaan sisältää pitkäketjuisia rasvahappoja nimeltään EPA ja DHA. Ravinnosta saatavien rasvahappojen keskinäinen suhde on hyvin tärkeä. Saamme useimmiten liian paljon Omega-6:ta, jota löytyy margariinista, kasviöljyistä ja lihasta. Nykyihmisen normaali ruokavalio sisältää huomattavasti liikaa Omega-6-rasvahappoja, koska elintarviketeollisuus on ottanut ne laajaan käyttöön valmistusprosesseissaan. Omega-3:n saanti puolestaan on liian vähäistä, koska ruokavaliossamme ei ole tarpeeksi kalaa. Tämän vääristyneen tasapainon korjaamiseksi on syytä lisätä Omega-3:n saantia, jotta saamme tarpeeksi riittävästi EPA- ja DHA-rasvahappoja

EPA ja DHA ovat elimistömme välttämättömiä rakennusaineita

Elimistöömme on saatava EPA- ja DHA-rasvahappoja ravinnosta, koska se ei niitä pysty itse valmistamaan. Jokainen solu elimistössämme tarvitsee niitä rakennusaineekseen. EPA-rasvahapon vaikutusta verenkiertoon, hormoneihin ja aivojen toimintaan on tutkittu paljon. EPA toimii elimistössä myös antioksidanttina ja näin se vaimentaa hapetusstressiä . Aivomme tarvitsevat DHA:ta eli dokosaheksaeenihappoa toimiakseen parhaalla tavalla. Vastasyntynyt lapsi sekä sikiö tarvitsevat DHA:ta, jotta aivot, silmät ja älyllinen kyky kehittyvät normaalisti.

Rasvainen kala sisältää kollageeni-2- tyyppiä, joka on tärkeä elimistömme rakennusaine

Norjan rannikon vesissä elävät silli, lohi ja tuulenkala, ovat kaikki syvänmerenkaloja, jotka sisältävät runsaasti tärkeitä rasvahappoja. Turska puolestaan elää syvällä Arktisen meren syvyyksissä. Kaikilla näillä kaloilla on rustossaan runsaasti myös tyypin 2 kollageenia. Kun tämä kollageeni ja tärkeät rasvahapot yhdistetään kalaöljykapseliin, saamme käyttöömme hyvin imeytyvän yhdistelmän tehoaineita, jotka toimivat elimistömme rakennusaineina. Nämä neljä syvänmeren kalaa sisältävät myös runsaasti terveyttä edistävää Omega-3- rasvahappoa nimeltään DPA.

Se kolmas rasvahappo: DPA on 10 kertaa tehokkaampi kuin EPA ja sitä on rasvaisissa kaloissa

Omega-3-rasvahappoa DPA:ta (dokosapentaeenihappoa) saadaan mm. hyljeöljystä sekä rasvaisista merikaloista. Tämän rasvahapon pääasiallinen toiminto kehossa on pitää valtimo- ja laskimosuonet joustavina ja pehmeinä. DPA on kymmenen kertaa voimakkaampi vaikutukseltaan verrattuna EPA-rasvahappoon.

Uudentyyppinen kalaöljyvalmiste

Suomen markkinoille on tuotu täysin uudentyyppinen kalaöljyvalmiste PUREFISH, joka sisältää kaikkia kolmea elimistölle tärkeää rasvahappoa: EPA, DHA ja lisäksi ainutlaatuinen DPA. Nämä kaikki saadaan rasvaisista syvänmerenkaloista, joita ovat lohi, silli, turska ja tuulenkala. Näiden kalojen ruston ja nahan sisältämä kollageeni-2 on yhtenä raaka-aineena rasvahappoja sisältävien kapseleiden kuoressa, mistä elimistömme saa ne käyttöönsä niveltemme ruston rakennusaineeksi. PUREFISH-kalaöljykapseleita markkinoi ELEXIR PHARMA.

Lehden muita artikkeleita

Voiko aivojen hyvinvointiin vaikuttaa itse?
Uusi Neuroglandin Forte huolehtii aivojen rasvatasapainosta Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60...
Lue
Kaamosväsymystä vastaan- VitaVoima
Aina hyvinkään koostettu ruokavalio ei sisällä riittävästi vitamiineja tai hivenaineita. Myös hyvien rasvahappojen...
Lue
Ylitä vaihdevuodet vaivatta
Aasialainen ruokavalio ei sisällä puhtaita soijan isoflavoneja Vaihdevuosioireiden voimakkuudessa esiintyy suuria...
Lue