Tukea elimistön puolustuskyvylle

Monista kasvivalmisteista ja sinkkilisästä voi olla suuri hyöty, kun syksyn ja talven epidemiat koettelevat puolustuskykyämme. Kasvilääkintä eli fytoterapia on hyvin suosittua Keski-Euroopassa, jossa sitä pidetään täydentävänä hoitomuotona. Myös Suomessa monet luottavat fytoterapian antiin, kun tarvitaan tukea elimistön vahvistamiseen.

Kasvifenoleista hyötyvät sekä kasvit että ihmiset

Ihminen oppi erottamaan ravintokasvit myrkyllisistä kasveista jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Kasveja tai niiden ainesosia käytettiin sairauksien parantamiseen ja kipujen lievittämiseen.

Kasveissa esiintyy suuri määrä erilaisia fenolisia yhdisteitä, joita ei varsinaisesti luokitella ravintoaineiksi.

Fenoliset yhdisteet toimivat kasveissa muun muassa väripigmentteinä ja ne suojaavat liialliselta UV-säteilyltä, tuhohyönteisiltä, viruksilta, bakteereilta ja sieniltä. Ne vaikuttavat kasvin makuun, väriin, koostumukseen ja säilyvyyteen. Ihminenkin hyötyy monella tavalla kasvifenoleista.

 

Oliivinlehti, greippiöljy ja oregano-öljy sisältävät runsaasti kasvifenoleja

Oliivipuuta on hyödynnetty terveydenhoidossa ja ravintona vuosisatoja. Silti vasta nyt on siirrytty tutkimaan oliivien lisäksi puun lehtien vaikutuksia. Oleuropeiini-nimisellä kasvifenolilla on todettu olevan vaikutusta bakteereihin, viruksiin ja sieniin. Lisäksi se auttaa pitämään vastustuskykyä korkealla.

Greipinsiemenöljyä on käytetty ihmisten hyvinvointiin jo yli 30 vuotta. Greippiöljyuute on monipuolinen pieneliöiden kasvua hillitsevä luonnonaine.

Oreganokasvin öljyissä noin 70 % on fenolisia yhdisteitä. Jo muinaiset kreikkalaiset hyödynsivät oreganon monia terveysvaikutuksia. Oregano-öljyä käytetään nykyään elintarviketeollisuudessa mm. estämään ruokaa pilaavien bakteerien ja hiivojen kasvua.

Monet ravitsemusalan ammattilaiset ovat jo vuosia suositelleet Iocidin+ valmistetta niille, joilla suolisto oikuttelee ja jokainen ”lentsu” tuntuu tarttuvan. Iocidin+ sisältää vahvan annoksen oliivinlehtiuutetta, greippiöljyä ja oregano-öljyä.

 

Muista myös sinkkilisä

Sinkki on tärkeä immuunijärjestelmän toiminnalle, sillä ilman riittävää sinkkiä uusien valkosolujen muodostus kärsii. Ihmisen sinkkivarastot ovat pienet: varastojen riittävyys on yksilöllinen ja tietyt hivenaineet sekä raskasmetallit voivat syrjäyttää varastossa olevan sinkin. Infektiosairaudessa täydetkin varastot loppuvat jo vajaassa viikossa. Kasvivalkuaisen runsas käyttö lisää sinkin tarpeen kaksinkertaiseksi.

Runsas kahvin, teen ja alkoholin käyttö sekä voimakas hikoilu lisäävät sinkin eritystä. BioZink-valmisteessa sinkki on luonnonmukaisessa tehokkaasti imeytyvässä sitraattimuodossa (sinkkisitraatti). Sen hyväksikäytettävyys on erinomainen, ja pienikokoiset tabletit on helppo niellä. Flunssan ensioireisiin kannattaa ottaa reipas annos sinkkiä (60 mg), ja vielä 200 mg päiväannoksia pidetään turvallisina.

 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Lokakuun tarjoukset
Tarjoukset voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 30.9.–27.10.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Eteeriset öljyt – luonnon monipuoliset vaikuttajat
Kyseessä ei siis ole vain yksi molekyyli, vaan monimutkainen kemiallinen aineseos. Tämä erottaa myös aidon eteerisen...
Lue
Anne Kukkohovi luottaa kollageenin voimaan
– Tietyillä valinnoilla voi vaikuttaa todella paljon siihen, miltä näyttää ulkoisesti ja miten hyvin voi sisäisesti....
Lue