Tiedätkö, mitkä ovat maailman 3 suosituinta eteeristä öljyä?

Sitruunaruoho: aamusi piristys

Sitruunaruoho on itämaisista keittiöistä tuttu sitruunanmakuinen maustekasvi. Intiassa on käytetty kuivattua sitruunaruohoa rohtoyrttinä jo satoja vuosia. Sitruunaruoho on antiseptinen ja antibakteerinen. Aromaterapiassa sitruunaruohoa käytetään paljon sen mielialaa nostavien ominaisuuksien vuoksi. Sitruunaruoho sopii käytettäväksi esimerkiksi työpaikalla, koska se piristää ja auttaa keskittymään.

Ihanan tuoksunsa vuoksi monet käyttävät sitruunaruohoöljyä kotinsa tuoksuttamiseen ja raikkaan ilmapiirin luomiseen. Voit esimerkiksi lisätä sitruunaruohoöljyä lattianpesuveteen, jolloin saat hetkessä kodistasi ihanan raikkaan ja pirteän. Kesällä sitruunaruoho toimii myös tehokkaana hyönteisten karkottajana.

 

Laventeli: illan rentouttaja

Laventeli on eteeristen öljyjen kuningatar. Se on maailman myydyin ja käytetyin eteerinen öljy. Sen tärkein ominaisuus on tehokas rauhoittava vaikutus, joka on tunnettu jo antiikin ajoista asti. Antiikin roomalaiset käyttivät laventelia rentouttavissa kylvyissä. Laventeli rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä sekä vähentää levottomuutta ja jännittyneisyyttä.

Laventeli on hyvin monikäyttöinen. Hengitettynä laventeli auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Laventelia voit käyttää myös iholla, esimerkiksi vartaloöljynä sekoittamalla 5–10 tippaa neutraaliin ihonhoitoöljyyn, kuten jojoba-öljyyn. Kun haluat hemmotella itseäsi, tee rentouttava laventelikylpy sekoittamalla muutama tippa öljyä saippuaan tai hunajaan ja liuottamalla se kylpyveteen. Kesällä laventeli on kätevä apu myös hyttysenpuremiin ja palovammoihin.

Vinkki! Tipauta pari tippaa laventeliöljyä tyynyliinan kulmaan illalla, se auttaa rauhoittamaan mieltä ja nukahtamaan.

 

Piparminttu: viilentää, avaa hengitystiet ja hellii lihaksia

Piparminttu on viilentävä ja hengitysteitä avaava, joten se soveltuu hyvin tukkoisen olon helpottamiseen. Jos tunnet olosi flunssaiseksi tai kärsit allergisesta nuhasta, laita piparminttuöljyä Aroma Diffuuseriin ja anna sen avata hengitystiet.

Piparminttu viilentää, joten lämpimänä päivänä saat välittömän vaikutuksen kun sekoitat muutaman tipan veteen sumutinpulloon ja suihkutat sitä ihollesi. Voit helliä väsyneitä jalkoja lisäämällä jalkakylpyyn muutaman tipan piparminttuöljyä tai voit rentouttaa niskaa ja hartioita hieromalla niihin kookosöljyä, johon on sekoitettu muutama tippa piparminttuöljyä.

 

Nauti eteerisistä öljyistä aroma diffuuserin avulla

Yksi parhaimmista tavoista nauttia eteerisistä öljyistä on Aroma diffuuseri. Puhdas+ Ultra Sonic Aroma diffuuseri tuottaa ultraääniaaltojen avulla hienojakoista höyryä, joka kosteuttaa ilmaa ja tekee siitä raikkaan ja hyväntuoksuisen. Kun käytät diffuuseria vain vedellä täytettynä, se kosteuttaa ilmaa ympärilläsi, mikä on hyväksi kasvoillesi, ihollesi ja hengitysteille. Kosteampi ilma sitoo pölyä ja vähentää sen leviämistä. Kun lisäät veteen eteeristä öljyä, diffuuseri tekee huoneesta ihanan tuoksuisen ja hoitaa samalla mieltäsi. Kaunis diffuuseri toimii myös sisustuselementtinä.

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.–31.5.2019 niin kauan kuin...
Lue
Lahjaksi hyvää oloa
Kuulas iho kasvohieronnalla! GUA SHA HIERONTAKIVI Gua Sha on jadekivestä hiottu hierontakivi kasvojen ihon hoitoon....
Lue
Antioksidantti­klinikat: Hyvään hoitoon kuuluu lääkärin toteuttama ravitsemus­hoito
Ravitsemushoito ehkäisee sairauksia, edistää sairauksista toipumista sekä vähentää lisäsairauksien vaaraa. Se on...
Lue