Stressiä ja syysväsymystä? Ota tueksi bioaktiivinen B-vitamiini

Arki, kiire ja stressi – nämä avainsanat kuvaavat usein elämäämme kesän ja lomien jälkeen. Sopiva määrä stressiä on välillä hyväkin asia, sillä se voi vahvistaa vastustuskykyä ja hetkellistä suorituskykyä. Jos stressi pitkittyy, voi keho alkaa oireilla toistuvina flunssina tai energiatasojen laskuna.  

Stressi kuluttaa keholle tärkeitä vesiliukoisia B-vitamiineja, ja niistä voi syntyä puutos myös huonosti toimivan ruuansulatuksen, lääkityksen tai liian vähän kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävän ruokavalion takia. Jaksamisen ja hyvinvoinnin tueksi kannattaakin ottaa hyvin imeytyvät ja bioaktiiviset B-vitamiinit, joiden vaikutuksen voi tuntea nopeastikin, mikäli kehossa on puutosta niistä.  

 

TUKEA HERMOSTOLLE, JAKSAMISELLE JA MIELIALALLE 

B-vitamiineilla on kehossa lukuisia tehtäviä ja ne toimivat parhaiten yhdessä tukien toistensa toimintaa. Siksi on suositeltavaa nauttia B-vitamiineja tasapainoisena yhdistelmävalmisteena.  

B12-vitamiini on elintärkeä elimistön neurologisissa ja kognitiivisissa toiminnoissa, se vähentää uupumusta, väsymystä ja ylläpitää hermoston normaalia toimintaa. 

Metyylifolaatti eli B9-vitamiini tehostaa B12-vitamiinin edullisia vaikutuksia hermostoon ja psyykeen.

B6-vitamiinia tarvitaan normaalin energia-aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi ja se on välttämätön hermoston välittäjäaineiden, kuten serotoniinin ja dopamiinin valmistuksessa. Nämä välittäjäaineet vaikuttavat mielialaa tasapainottavasti ja mahdollistavat mielihyvän tuntemuksen.  

Pantoteenihappo eli B5-vitamiini puolestaan säätelee tehokkaasti stressiä vaikuttaen lisämunuaisten kortisolin ja adrenaliinin tuotantoon yhdessä foolihapon kanssa.  

Tiamiinia eli B1-vitamiinia, riboflaviinia eli B2-vitamiinia ja niasiinia eli B3-vitamiinia tarvitaan kaikkia mm. hermoston normaalin toiminnan ja jaksamisen tueksi.  

 

C-VITAMIINI JA KASVIRAVINTEET TEHOSTAVAT VAIKUTUSTA  

C-vitamiinikin on merkityksellinen stressin aikana, sillä se vahvistaa B-vitamiinien toimintaa ja tukee myös B5-vitamiinin vaikutusta lisämunuaisessa, joka tuottaa stressihormoneja. Koska B-vitamiinit ja C-vitamiini ovat vesiliukoisia, niitä tarvitaan optimaalinen määrä päivittäin koko elämän ajan. 

Myös kasviravinteilla on B-ryhmän vitamiinien toimintaa tehostavia vaikutuksia ja C-vitamiinin tavoin tämäkin on huomioitu Terranovan tuotteissa. Ravintolisät sisältävät tarkoin valikoituja, pääosin tuorepakastekuivattuja ja luomulaatuisia kasveja ja yrttejä, jotka tehostavat B-vitamiinien vaikutusta hermostoon ja vastustuskyvylle. Ruusujuuri ja ashwagandha tasapainottavat hermostoa, vihreä kauransiemen ja kurpitsansiemen rauhoittavat. Näiden lisäksi mukana on venäjänjuurta, sinimailasta, persiljaa, voikukkaa ja punajuurta.  

 

Terranovan B-Complex + C-valmiste sisältää bioaktiivisessa muodossa olevat B-vitamiinit: Foolihappo ja B12-vitamiini ovat Terranovan kaikissa tuotteissa aktiivisessa muodossa, B12-vitamiini metyylikobalamiinina ja foolihappo L-metyylifolaattina, jolloin elimistö pystyy heti hyödyntämään ne aineenvaihduntaprosesseissaan. 

Tutustu Terranovan B-Complex + C -tuotteeseen AITO hyvän olon kaupoissa tai -verkkokaupassa!

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–31.10.2019 niin kauan kuin...
Lue
Kansa tahtoo ketoosiin!
Varmista näiden ravintoaineiden saanti   Koska ketogeeninen ruokavalio on ns. diureettinen ruokavalio, on...
Lue
Ashwagandha – yrttien prinssi avuksi stressiin 
Stressinhallinnan A ja O on säännöllinen, terveellinen ruokailu, raittiin ilman hengittäminen, liikunta, ilon...
Lue