Robuvit® torjuu tehokkaasti uupumusta

Mikä on väsymyksen ja uupumuksen ero? Tilapäinen väsymys voi johtua monesta eri syystä. Pitkäaikainen henkinen tai fyysinen stressi, vähäinen uni, huono ruokavalio ja hivenaineiden puutos, ruoansulatushäiriöt ja liikunnan puute aiheuttavat väsymystä. Myös eri sairaudet ja niihin käytettävät lääkkeet voivat aiheuttaa väsymystä.

Väsymys voi kuitenkin muuttua uupumukseksi ja silloin siihen on suhtauduttava vakavasti. Uupumus on kroonistunut pitkään jatkunut väsymystila, mitä ei voida helpottaa nukkumisella tai muulla levolla. Uni on levotonta ja katkonaista ja uupumus häiritsee normaalia elämää. Päivittäisten rutiinien hoitaminen ei onnistu ja pienikin rasitus aiheuttaa voimakkaan elimistön lamaantumisen. Lähimuisti ja keskittyminen heikentyvät ja tyypillinen oire on ”aivosumu”, mikä tekee esim. opiskelun tai työhön keskittymisen mahdottomaksi.
 

Elimistömme energialaitokset eivät toimi

Jokaisessa solussamme on sadoittain tai tuhansittain mitokondrioita, pienenpieniä voimalaitoksia, jotka tuottavat energiaa elimistön tarpeisiin. Eniten mitokondrioita on sydänlihaksen soluissa ja hyvin runsaasti isojen lihasten soluissa. Mitokondriot tuottavat adenosiinitrifosfaattia (ATP), jota solut käyttävät polttoaineenaan elimistön erilaisissa energiaa vaativissa toiminnoissa. Näiden mitokondrioiden toiminnan heikentyminen on syynä elimistömme uupumiseen ja myös olennainen tekijä kaikissa rappeutumissairauksissa. Mitokondrioiden toiminnan ylläpitäminen ja energian tuotannon tehostaminen on tärkeintä uupumuksen välttämisessä.

Ainutlaatuinen Robuvit® tehostaa mitokondrioiden toimintaa

Tammen puuosa sisältää roburiineja, joita ei löydy mistään muualta. Ne itse asiassa löydettiin tutkittaessa viinejä ja väkeviä alkoholijuomia, joita oli kypsytetty tammitynnyreissä, ja joihin roburiineja oli liuennut pitkäaikaisen säilytyksen aikana. Robuvit® on patentoitu ja standardoitu uute, joka valmistetaan ranskalaisen tammen puuosasta ja sisältää vakioidun määrän roburiineja sekä muita flavonoideja. Robuvitilla tehdyt ja julkaistut 19 tutkimusta ovat osoittaneet, että tammesta saatavilla yhdisteillä on monia terveysvaikutuksia mm. kroonisen väsymysoireyhtymän ja posttraumaattisen stressireaktion yhteydessä.

Roburiinit tukevat solujen toimintaa elvyttämällä uudestaan mitokondrioita sekä poistamalla vaurioituneita mitokondrioita. Ne toimivat myös voimakkaina antioksidantteina sekä tehostavat maksan toimintaa. Robuvitin valmistaja Horphag Research Ltd on käyttänyt hyväkseen vuosikymmenten kokemustaan kuuluisan Pycnogenolin uuttotekniikasta kehittäessään Robuvit®-uutetta. Uute on standardoitu 40 %:n roburiinipitoisuuteen, eikä markkinoilla ole muita vastaavia tuotteita.

Luonnollinen Robuvit® -uute valmistetaan ranskalaisen tammen puuosasta ja tammet kasvavat tarkasti valvotuissa olosuhteissa Ranskan keskiylängön alueella, missä ei käytetä lannoitteita, kasvinsuojeluaineita eikä tuholaismyrkkyjä. Uutteen valmistusprosessi perustuu veteen ilman liuottimia ja tuloksena on puhdas ja turvallinen tuote.

Miten Robuvit® toimii?

Robuvit® tehostaa toimintaa solujen ribosomeissa, joissa solujen proteiinien synteesi tapahtuu. Ribosomit valmistavat kaikki elimistön proteiinit; lihasproteiinin, kollageenin, entsyymit ja vasta-aineet. Robuvit®-uutteessa olevat ellagitanniinit muuntuvat elagiseksi hapoksi, joka metaboloituu urolitiineiksi. Urolitiinit puolestaan edesauttavat vanhojen tai viallisten mitokondrioiden tuhoamista eli mitofagiaa soluissa sekä nopeuttavat uusien mitokondrioiden tuotantoa. 

Vitacell® Robuvit® – yhdistelmävalmiste

Suomalaisen lääketehtaan Hankintatukku Oy:n valmistama Vitacell® Robuvit® -ravintolisä sisältää patentoitua ja standardoitua Robuvit® tammen puu-uutetta sekä lisäksi B12-vitamiinia hyvin imeytyvänä metyylikobalamiinina.  Stressitilanteissa ja ikääntyessä kehon metyylikobalamiinin tuotanto elimistössä heikkenee ja sen tarvetta lisäävät mm. fyysinen rasitus, stressi, ravinnon imeytymishäiriöt, yksipuolinen ravinto, runsas alkoholinkäyttö ja epäsäännölliset elämäntavat.
 

Kysy tuotetta lähimmästä AITO-kaupasta tai osta heti AITO-verkkokaupasta!

Lehden muita artikkeleita

Marraskuun tarjouksia isälle ja pukinkonttiin!
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 30.10.–26.11.2019 niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Siitepölyallergiat kuriin IMMUNOhoney siedätyshunajalla
Useissa tutkimuksissa on verrattu allergioiden esiintymistä kaupunki- ja maalaisympäristössä, ja todettu kaupunkien...
Lue
Tiedätkö, mistä käyttämäsi kalaöljy on peräisin?
Puhdas+ Premium Omega-3 -tuotteissa käytetty kalaöljy valmistetaan sardelleista, jotka ovat pieniä kaloja ravintoketjun...
Lue