Näillä vinkeillä valitset itsellesi sopivan omega-3 tuotteen!

Valitse tarpeeksi vahva, laadukas ja eettinen omega-3-valmiste.

1) Valitse tarpeeksi vahva valmiste luonnollisessa muodossa

Omega-3 -valmisteiden vahvuuksissa on eroja. Omega-3 -rasvahappojen määrän lisäksi kannattaa tarkistaa EPA ja DHA -rasvahappojen määrä. Molemmat ovat meille tärkeitä, sillä ne ovat tärkeitä sydämelle, ja DHA on erityisen tärkeä aivoille ja näkökyvylle.

Omega-3 -valmisteita on saatavilla triglyseridimuodossa (luonnollista kalaöljyä) sekä etyyliesteröidyssä muodossa.
 

2) Valitse mahdollisimman puhdas ja laadukas tuote

Myös omega-3 -valmisteiden puhtaudessa on suuria eroja. Jos kalaöljyn hinta on hyvin edullinen, se voi tarkoittaa että tuotteen puhtaustaso ei ole välttämättä kovin korkea. Kalaöljy voi sisältää raskasmetalleja ja muita myrkkyjä, joten on hyvin tärkeää että kalaöljyn valmistaja on luotettava ja puhdistusprosessi on perusteellinen. Kalaöljyn laadun voi usein nähdä siitä, kuinka vaaleaa öljy on ja kuinka voimakas sen tuoksu ja maku on. Valmisteen puhtautta voi arvioida myös sen perusteella, miten avoimesti valmisteen alkuperästä ja tuotantoprosessista kerrotaan.

Kalaöljyn laadun yksi kriteeri on TOTOX-arvo, joka kertoo kuinka paljon öljy hapettuu. Mitä pienempi arvo on, sitä vähemmän öljy hapettuu.
 

3) Valitse eettinen tuote

Koska ylikalastus on jo iso ongelma monilla maailman merillä, kannattaa omega-3 -valmistetta valittaessa kiinnittää huomiota myös siihen, onko tuotannossa otettu huomioon kestävä kehitys ja eettisyys. Ostamalla Friend of the Sea -sertifioituja tuotteita autat ylläpitämään luonnon kalakantoja ja edistämään kalastusta, joka tapahtuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Sertifiointi varmistaa ympäristöystävällisen kalastuksen, uhanalaisten kalojen säilyttämisen, 100 % jäljitettävyyden ja kokonaisvaltaisen vastuullisuuden.
 

Puhdas+ Premium Omega-3

Puhdas+ Premium Omega-3 -valmisteet täyttävät edellä mainitut kriteerit erinomaisesti. Valmisteissa on vahva annos omega-3 -rasvahappoja luonnollisessa triglyseridimuodossa. Päiväannos 1–2 kapselia sisältää 1000–2000 mg omega-3 -rasvahappoja, josta on DHA:ta 355–709 mg ja EPA:a 240–480 mg.

Puhdas+ Premium Omega-3 -valmisteiden tuotannossa käytetään ei-uhanalaista villiä sardellia, joka on kalastettu Etelä-Tyynenmeren puhtailta vesiltä. Kalaöljy käy läpi hyvin perusteellisen puhdistusprosessin ennen kuin se päätyy kapseliin. Tämän takia kalaöljy ei sisällä raskasmetalleja tai muita myrkkyjä. Kalaöljyn laadun voi nähdä siitä, että öljy on hyvin vaaleaa ja sen tuoksu ja maku on hyvin neutraali. Puhdas+ kalaöljyn TOTOX-luku on yleensä alle 5, eli se hapettuu hyvin vähän. Jokainen kalaöljyerä on 100 % jäljitettävissä.

Puhdas+ Premium Omega-3 -tuotteilla on Friend of the sea -sertifikaatti, joten voit olla varma, että teet eettisen ja kestävän kehityksen mukaisen valinnan.

Puhdas+ Premium Omega-3 valmisteissa on kalaliivatekapseli, joten ne sopivat myös henkilöille, jotka eivät voi käyttää sika- tai nautaperäisiä liivatekapseleita.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.2.–3.4.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Voimaannuttavat B-vitamiinit naisen terveydelle
  Yleistä B-vitamiineista Tarvitsemme B-vitamiineja jokaisen elimistön solun aineenvaihduntaan, energian...
Lue
Virkeänä kohti kevättä
Kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) lähestyessä olemme koonneet tähän lehteen hyviä terveysvinkkejä eri-ikäisille...
Lue