Kun rakko oikuttelee

Virtsarakon vaivat lisääntyvät iän myötä sekä miehillä että naisilla. Rakko voi olla yliaktiivinen tai yöllinen virtsaamisen tarve saattaa lisääntyä, virtsan karkailua saattaa esiintyä vaikkapa lihasten löystymisen tai eturauhasvaivojen takia.

Oireiden syy kannattaa aina ensin selvittää käymällä lääkärissä. Yliaktiivinen rakko voi pahimmillaan rajoittaa myös sosiaalista elämää.

Pakkoinkontinenssia voidaan hoitaa lääkkeillä, rohtovalmisteilla ja rakkokoulutuksella. Lääkehoito ei tuo kaikille apua ja siitä saattaa tulla sivuvaikutuksia.

Vanha konsti virtsavaivoihin on väinönputki, jonka on todettu rentouttavan virtsarakon lihaksia. Kasvin hyvät vaikutukset tähän tarkoitukseen on löydetty Islannissa jo yli 1 000 vuotta sitten.

 

Tutkimustuloksia väinönputkesta

Islantilaisissa tutkimuksissa on tunnistettu väinönputken ainesosa, jolla saattaa olla virtsarakon sileään lihaskudokseen rentouttava vaikutus.

Plasebo-kontrolloidun kaksoissokkotutkimuksen tulokset osoittivat, että väinönputkiuutetta sisältävän Urilock-valmisteen käyttäjien wc-käynnit vähenivät, rakon koko laajeni, unenlaatu ja virtsanpidätyskyky paranivat (julkaistu 2003 Scandinavian Journal of Urology –lehdessä).

Urilock-valmiste on luonnollinen ja tehokas valmiste, joka vähentää lihasten kouristuksia ja rauhoittaa rakon toimintaa. Myös rakon tyhjentyminen paranee.

Urilock on valmistettu Islannissa luonnonvaraisena kasvavan väinönputken lehdistä saatavasta vesiuutteesta.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä. 

Lehden muita artikkeleita

Tutkittua: Echinaforcella voidaan ehkäistä flunssaa ja sen jälkitauteja
Viimeaikainen tutkimustieto osoittaa, että Echinaforcella voidaan ennaltaehkäistä paitsi flunssaa myös sen jälkitauteja...
Lue
Esittelyssä terveystuotealan vuoden 2016 parhaat tuotteet
Tuotteet valitaan mm. seuraavin kriteerein: - takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä - laaja...
Lue
Puhdistu, hoikistu ja virkisty vehnänoraan avulla
Elävän ravinnon ”äiti” Ann Wigmore löysi uudelleen vehnänoraan 70-luvulla, ja hän olikin sitä mieltä, että nauttimalla...
Lue