Haluatko laihtua ilman jatkuvaa näläntunnetta ja makeannälkää?

Lundin yliopiston tutkijat osoittivat äskettäin julkaistussa pitkäkestoisessa tutkimuksessa, että patentoitu pinaattiuute, joka sisältää tylakoideja, auttaa vastustamaan näläntunnetta ja hedonista nälkää jopa 95 %. Lisäksi painonpudotus oli aktiiviryhmässä jopa 43 %:ia lumeryhmää enemmän.

Kiusaukset makeisia, makeita leivonnaisia tai paljon epäterveellisiä rasvoja ja suolaa sisältäviä ruokia kohtaan ovat erittäin yleinen syy ylipainoon ja epäterveellisiin ruokailutottumuksiin. Tutkimus osoittaa, että tylakoidit vahvistavat kehon kylläisyyshormonien tuotantoa ja tukahduttavat kiusauksia epäterveellistä ruokaa kohtaan. Tämä mekanismi johtaa parempaan ruokahalun kontrollointiin, terveellisempiin ruokailutottumuksiin ja kiihdyttää laihtumista.

Pinaattiuute vähentää mielihaluja ja helpottaa laihduttamista

”Meidän analyysimme osoittavat, että aamiaisen yhteydessä nautitut pinaattiuutteen tylakoidit vähentävät mielihaluja ja pitävät näläntunnetta poissa koko päivän ajan”, kertoo Lundin yliopiston lääketieteen ja fysiologisen kemian professori Charlotte Erlanson-Albertsson.

Kolme kuukautta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 38 ylipainoista naista. Tutkimukseen osallistuneet nauttivat joka aamu ennen aamiaista vihreää juomaa. Puolet naisista sai 5 g pinaattiuutetta, toinen ryhmä nautti lumelääkettä. Osallistujat eivät tienneet, mihin ryhmään he kuuluivat. Heille annettiin vain ohjeet noudattaa tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää kolme ateriaa päivässä. Muita dieettejä ei saanut tutkimuksen aikana noudattaa.

Paino putoaa kun mieliteot vähenevät

”Tutkimuksessa kontrolliryhmä pudotti painoa keskimäärin 3,5 kg, kun taas aktiiviryhmä, joka sai patentoidun pinaattiuutteen tylakoideja, pudotti 5 kiloa. Pinaattiuutetta nauttineen ryhmän palautteesta ilmeni myös, että oli helpompi pitää kiinni päivittäisestä ateriarytmistä, eikä tutkimuksen aikana esiintynyt erityisiä mielitekoja”, kertoo Charlotte Erlanson-Albertsson.

Kylläisyyden tunteen saavuttaminen ja hedonisen nälän tunteen ehkäisy ovat avainasemassa. Pitkälle jalostettu ruoka pilkkoutuu niin nopeasti, että suoliston kylläisyyshormonien lähettämät kylläisyysviestit eivät ehdi aivoihin tukahduttamaan mielihaluja. Tylakoidit hidastavat ruoansulatusprosessia, jotta suoliston kylläisyyshormonit ehtivät viestiä kylläisyydestä aivoihimme.

Kuinka paljon pinaattia pitää syödä saadakseen ruokahalua hillitsevän vaikutuksen?

Avaintekijä kylläisyyshormonien vapauttamisessa ovat tylakoidit, jotka sijaitsevat pinaatin lehtivihreän solukalvolla. Ihmisellä itsellään ei ole riittävästi oikeita entsyymejä, jotta ruuansulatuksen avulla tylakoidit voitaisiin vapauttaa. EATLESS Appethyl -pinaattiuute on valmistettu patentoidulla menetelmällä, jotta tylakoidit on saatu elimistön hyödynnettäviksi.

”Kyse on ruuansulatukseen kuluvan ajan hyödyntämisestä. Ruoansulatuskanavassamme ei ole mitään vikaa, mutta se ei toimi hyvin modernissa nopeasti energiaa vapauttavassa ruokavaliossamme. Tylakoidit hidastavat ruoansulatusta, tuottavat kylläisyyden tunnetta ja vähentävät mielitekoja epäterveellistä pikaruokaa kohtaan. Näin ollen meidän on helpompi ylläpitää terveellistä ruokavaliota ja välttää epäterveellisiä välipaloja”, sanoo Charlotte Erlanson-Albertsson.

Miten EATLESS Appethyl -pinaattiuutetta käytetään?

Annospussi sisältää viisi grammaa tuotetta. Kaikissa tutkimuksissa on käytetty samansuuruisia päiväannoksia. Annospussillinen EATLESS Appethyl -valmistetta voidaan sekoittaa aamiaisen ja/tai lounaan yhteydessä veteen, mehuun, jogurttiin tai puuroon. Tutkimusten yhteydessä ei ole havaittu haittavaikutuksia tai yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa.

EATLESS Appethyl on kehitetty Lundin yliopistossa. Se ei sisällä lisä-, väri-, makeutus- tai säilöntäaineita. Valmiste on laktoositon, gluteeniton, sokeriton ja hiivaton.

 

Tutkimusviite: ”Body weight loss, reduced urge for palatable food and increased release of GLP-1 through daily supplementation with green-plant membranes for three months in overweight women”. Appetite. 2014. Published online 30 June 2014. Authors: Montelius C., Erlandsson D., Vitija E., Stenblom E. L., Egecioglu E., Erlanson-Albertsson C.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Pirkko Mannola luottaa ravintolisiin
Aktiivinen nainen näyttelee vielä Pirkko Mannola on nähty syksyllä Helsingin Kaupunginteatterin The Ladykillers...
Lue
Luonnollisia keinoja kilpirauhasen tukemiseen
Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistyvä sairaus, johon liittyy mm. kilpirauhashormonien toimintahäiriö tai riittämätön...
Lue
Kilot kuriin kahvin ja konjac´in avulla
Kyseessä on norjalaisen Med-Eq Oy:n pitkäaikaisen kehittelytyön tuloksena syntynyt ravintolisä, jossa yhdistyy 4 eri...
Lue