Aprikoosi-mulperi proteiinipatukat (8 kpl)

Aihealueet: 
Aprikoosi
mulperi
proteiini

Proteiinipatukoiden valmistaminen on helppoa ja rasittaa talouskukkaroa huomattavasti kaupan kavereita vähemmän. Lisäksi makeutta voi säädellä oman mielen mukaan. Tässä ohjeessa toimii parhaiten vaalea riisiproteiini, mutta herne- ja hamppuproteiini käyvät myös. Jos olet harkinnut carob-jauheen kokeilemista, viimeistään näiden patukoiden kuorrutus tarjoaa siihen pätevän syyn.

Valmistusaika 15 min. (+ kuivatus 2 tuntia) + kuorruttaminen 10 min

  • 2,5 dl manteleita
  • 2 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl mulperin marjoja
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 – 3 rkl vettä (riippuen kuivahedelmien kosteudesta)
  • 1 tl jauhettua luonnon vaniljaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä TAI kanelia
  • reilut 2 rkl riisiproteiinijauhetta (tai vastaavaa)

Jauha monitoimikoneessa kaikki sekaisin ja lisää vettä sen verran, että saat kiinteän taikinan. Painele taikina neliskanttiseen vuokaan, itse käytin n. 10 x 20 cm. pahvilaatikkoa, jonka olin vuorannut leivinpaperilla. Tamppaa taikina tiiviiksi kerrokseksi ja leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi patukoiksi. Jos haluat napakammat patukat, voi kuivatella niitä uunin alaosassa tai kuivurissa. Kumoa tällöin patukat varovasti leivinpellille tai kuivurin tasolle ja kuivattele 40 asteessa parisen tuntia. Tämän siis voi myös skipata, varsinkin jos kuorrutat patukat.

Kuorrutus

Jauha tehosekoittimessa tai esim. sähkökäyttöisellä kahvimyllyllä kookossokeri ja suola hienoksi. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Lisää muuta ainekset ja vispilöi tasaiseksi.

Asettele patukat väljästi leivinpaperoidulle tasolle/tarjottimelle/pellille ja sivele carob-kuorrutetta pinnalle ohut kerros. Siirrä hetkeksi pakastimeen, kunnes kuorrute jähmettyy. Käännä tämän jälkeen patukat ja levitä kuorrutetta niiden toiselle puolelle ja reunoille. Siirrä taas hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään. Patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa kannellisessa rasiassa ja napata sieltä mukaan tarvittaessa. Säilyvät hyvinä ainakin pari viikkoa.

Resepti ja kuva: Outi Rinne / Cocovin keittiö