Siirry sisältöön

Artikkelit

RSS
  • Aminohappojen hyödyistä – L-lysiini
    17 syyskuu. 2020

    Aminohappojen hyödyistä – L-lysiini

    Tarvitsemme päivittäin ravinnosta yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Niillä on monenlaisia vaikutuksia kehomme toimintaan ja terveyteemme. Osaa aminohapoista käytetään myös yksittäin ravintolisänä, yksi tällaisista on L-lysiini. Aminohappojen merkitys terveydellemme Tarvitsemme päivittäin proteiinia, joko kasvi- tai eläinkunnan lähteistä tai mielellään tasapuolisesti molemmista. Ruoansulatus...

    Lue nyt
  • Sulaako ruokasi kunnolla? Kokeile Viridian ruoansulatuksen tukituotteita
    20 toukokuu. 2020

    Sulaako ruokasi kunnolla? Kokeile Viridian ruoansulatuksen tukituotteita

    Meillä suomalaisilla on jos jonkinlaisia suolistovaivoja, joiden kanssa totutaan elämään. Turvottaa, närästää, on kramppeja, ilmavaivoja, ummetusta, ripulia, hiivaa eikä ruoka sula kunnolla. Syyt oireiden taustalla voivat olla moninaiset, mm. pitkään jatkunut stressi, lääkitykset, huono pureskelu tai kiireessä syöminen, suppea ruokavalio,...

    Lue nyt
  • 5 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen
    15 toukokuu. 2020

    5 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen

    Omasta jaksamisesta ja stressin säätelystä puhutaan paljon. Suosituksi on noussut viime aikoina esimerkiksi erilaiset palautumista mittaavat välineet. Mutta, millä keinoin voimme vaikuttaa kehomme palautumiseen?   1. B-ryhmän vitamiinit avainasemassa hermostontasapainottamisessa Stressaantunut keho kuluttaa paljon B-vitamiineja. B-vitamiinit toimivat yhteistyössä keskenään, joten yhdistelmä kaikkia...

    Lue nyt
  • Luonnollista ruokaa liikkujalle
    14 toukokuu. 2020

    Luonnollista ruokaa liikkujalle

    Kuten varsin hyvin tiedämme, liikunta ja ruokavalio kulkevat käsi kädessä, kun on kysymys terveyden ylläpitämisestä. Monesti näitä asioita sidotaan liiankin tiukasti yhteen, kun markkinoille virtaa kaikenlaisia liikuntaa ja sen tehoa parantavia tuotteita. On tärkeää ymmärtää, että keho tunnistaa vain luonnolliset...

    Lue nyt
  • Kuinka suojautua liiallisen stressin haitoilta
    14 toukokuu. 2020

    Kuinka suojautua liiallisen stressin haitoilta

    Hyvinvointimme kannalta on olemassa hyvää ja huonoa stressiä. Jossain määrin stressi on tarpeen, se pitää meidät valppaana ja sitä kautta myös turvassa ympäristössä, jossa elämme. Se auttaa meitä suoriutumaan tiukoissa tilanteissa ja puolustamaan itseämme tarpeen tullen. Liikaa ja liian pitkään...

    Lue nyt
  • L-lysiini – monitoiminen aminohappo
    06 toukokuu. 2020

    L-lysiini – monitoiminen aminohappo

    Aminohapot ovat joukko orgaanisia yhdisteitä, jotka ovat proteiinien hajoamisen lopputuotteita. Kymmenen niistä luokitellaan essentielleiksi eli välttämättömiksi, eli ne on saatava ravinnon mukana ainakin tietyssä elämänvaiheessa, koska elimistö ei pysty valmistamaan niitä. Nämä kymmenen välttämätöntä aminohappoa ovat: arginiini, histidiini, isoleusiini, leusiini,...

    Lue nyt
  • AITO KETO hyvän olon kurssi
    06 toukokuu. 2020

    AITO KETO - hyvän olon kurssi

    UUTTA AITO-KAUPOISSA! Tervetuloa AITO KETO -intensiivikurssille, jolla saat yksilöllistä opastusta ja neuvontaa ketogeenisen ruokavalion toteuttamiseen! Kurssilla on mahdollisuus kasvotusten tapahtuvaan neuvontaan ja opastukseen lähimmässä AITO-kaupassa. MIKÄ IHMEEN KETO? Ketogeenisen ruokavalion tavoitteena on saada elimistö ketoositilaan. Ketoosissa elimistö alkaa käyttää polttoaineena...

    Lue nyt
  • Miten kasvissyöjän tulisi koostaa ketogeeninen ruokavalio?
    06 toukokuu. 2020

    Miten kasvissyöjän tulisi koostaa ketogeeninen ruokavalio?

    Keto Kickstart -valmennusohjelman perustajat Anni ja Fredu Sirviö ovat loihtineet yhdessä ketokokki Risto Lahden kanssa uuden ketogeenisen ruokavalion kirjan, jossa ohjeistetaan kasvissyöjiä koostamaan ketogeeninen ruokavalio oikein. Kirja ”Keto Vege” on suositulle ”Keto reseptejä” -kirjalle jatkoa.  Ketoosi on elimistön luonnollinen aineenvaihdunnan...

    Lue nyt
  • Saako ruuasta riittävästi arginiinia?
    06 toukokuu. 2020

    Saako ruuasta riittävästi arginiinia?

    Arginiini on aminohappo, joka on tärkeä mm. sydämelle ja verisuonille, immuniteetille, lihaksille ja maksalle. Sitä saadaan ruuasta, usein kuitenkin liian pieniä määriä. Vastavaikuttaja lysiini nimittäin osaltaan vaikuttaa arginiinin imeytymiseen. Lisäksi useat tekijät lisäävät arginiinin tarvetta, siksi hyvin monet hyötyvät arginiini-ravintolisästä....

    Lue nyt