Siirry sisältöön
Näyttelijä Olga Temonen: Ruoanlaitto on tapa välittää läheisistään

Näyttelijä Olga Temonen: Ruoanlaitto on tapa välittää läheisistään

Olga Temosella on monta rautaa tulessa. Hän on paitsi näyttelijä, myös tuottaja, bloggari ja somevaikuttaja, joka pyörittää kesäisin Olgan Farmi -kotieläintilaa Iitissä. Hyvää oloa ja tasapainoa tuovat liikunta ja kotitilalla touhuaminen, kasvisruoka, ravintolisät - sekä sikeät yöunet.

Viime vuonna korona-aika vaikutti monin tavoin myös Olga, 42, ja puoliso Tuukka Temosen, 45, elämään. Kun heidän tuottamansa elokuvan, Aika jonka sain, ensi-ilta maaliskuussa koitti, isot yleisötilaisuudet piti perua. Työstä jäätiin ilman palkkaa.

”Siitä huolimatta oli ihanaa, että sain tehdä pääroolin elokuvassa, joka käsitteli itselleni tärkeitä aiheita.”

”Vuonna 2020 etätyö löi kyllä rytinällä läpi Suomessa. Nyt on opittu toisenlainen tapa tehdä töitä, mistä olen vilpittömästi iloinen. Onneksi poikkeusajat ovat myös rauhoittaneet meitä enemmän kotiin. Vaikka on työt ja päivät täynnä, on lapsille ja eläimille jäänyt enemmän aikaa”, Olga toteaa tyytyväisenä.

Kasvisruokaa ja keittokirjoja

Ravitsemus ja ruoanlaitto ovat Temosen sydäntä lähellä, innostus alkoi jo lapsena. Viisilapsisessa perheessä isä laittoi ruoat, mutta sämpylät tuppasivat olemaan kivikovia. ”Tytöstä polvi paranee”, ajatteli Olga ja opetteli kokkaamaan ja leipomaan jo kymmenvuotiaana.

Nykyisin koko Temosen perhe syö kasvisruokaa.

”Minusta on tyydyttävää, että pystyy tekemään hyvää kasvisruokaa, joka täyttää samat ravitsemukselliset- ja makutarpeet kuin liharuoka. Ruoanlaitto on myös tapa helliä läheisiään.”

Olga on tehnyt useita keittokirjoja, kuten Olgan vegekirja ja pullakirja. Kirjojen avulla pystyy auttamaan monia ihmisiä enemmän kasvisruoan pariin. Ehdottomuutta ruokavalioissa Olga Temonen ei kuitenkaan siedä.

Paikallisen AITO-kaupan uskollinen asiakas

Temonen on Kouvolan AITO-kaupan vakioasiakas, sieltä hän kysyy asiantuntevia neuvoja ja hankkii ravintolisiä ja luomuteetä. Erilaiset rohdokset ovat tuttuja jo lapsuudesta.

”Äitini käytti Vogelin tuotteita, ja siitä lähti omakin kiinnostus Vogelin tuotteita ja muita luontaistuotteita kohtaan.”

Olgan perheessä käytetään vaihdellen mm. D-, C- ja B12 -vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia. Ajoittain myös nivel-, omega3-, kurkuma- ja merilevävalmisteita sekä Echinaforce-tabletteja lapsille. Unituotteita Olga ei avukseen tarvitse.

”Hankimme mieheni kanssa hiljattain Oura-sormukset – siitä huomasin, että yleisin nukahtamisaikani on 3 minuuttia!”

Pitäjän ykköskesätyöpaikka

Temosten kodin viereen avattiin vuonna 2015 Olgan Farmi, joka lähti lennokkaasti liikkeelle: ensimmäisenä kesänä vierailijoita oli jo 10 000. Tilalla on mm. hevosia, lampaita, vuohia, alpakoita, pupuja ja aasi. Nykyisin farmi kahviloineen työllistää 6–7 nuorta joka kesä.

”Farmista on tullut tämän pitäjän ykkös-kesätyöpaikka! Saan aina hurjan paljon työhakemuksia ja täällä on ollut aivan ihania nuoria töissä”, Olga kuvailee.

Uutta vuotta kohti

Sekä kotoilu että aktiivinen tekeminen kuuluvat Temosten elämään myös vuonna 2021.

”Odotan sitä, että asiat palautuisivat normaaleiksi, saisi taas järjestää juhlia. Mielenkiintoisia uusia työprojekteja on tulossa mm. näyttelemisen saralla. On monia suunnitelmia ja haaveita.”

”Viikonloput ovat kuitenkin pyhiä, silloin emme mielellään tee töitä. Olen oivaltanut, että käyn aina jossain, mutta elämäni on juuri tässä, kotona”, Olga toteaa tyytyväisenä.

Kirjoittanut: Kaisa Ikävalko

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2