Siirry sisältöön
Liposomaalinen C-vitamiini imeytyy tehokkaasti

Liposomaalinen C-vitamiini imeytyy tehokkaasti

Koska liposomi muistuttaa rakenteeltaan elimistön solukalvoja, se kuljettaa C-vitamiinin solukalvojen läpi moninkertaisesti tehokkaammin verrattuna vesiliukoiseen C-vitamiiniin. Imeytyminen ei myöskään vaadi energiaa, eikä liposomaalinen C-vitamiini kilpaile vesiliukoisen C-vitamiinin kanssa imeytymisestä. Kun liposomi on vapauttanut C-vitamiinin soluun, sen rasvahapoista tulee ravintoaineita, joita voidaan käyttää maksan, hermoston ja solukalvojen huoltoon.

Vitatabs® Liposomi C -valmisteen C-vitamiini on pakattu nimensä mukaisesti rasvaliukoiseen liposomiin. Liposomin rasvahapot muodostavat kaksoiskalvorakenteen, jossa rasvahapon vesiliukoiset osat ovat onton rasvapallosen ulkopinnoilla ja rasvaliukoiset osat kalvon sisäpinnalla. C-vitamiini on pakattu tämän rasvapallosen sisään. Liposomin sisällä C-vitamiini on suojassa vatsahappojen ja ruoansulatusentsyymien hajottavilta vaikutuksilta ja vitamiini pääsee muuttumattomana vaikutuspaikkaansa.

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Monet nisäkkäät pystyvät tuottamaan itse tarvitsemansa C-vitamiinin. Ihminen on kuitenkin muiden kädellisten tavoin menettänyt tämän kyvyn ja tarvittava C-vitamiini onkin saatava ravinnosta. C-vitamiini voi kuulostaa kovin arkiselta yhdisteeltä, mutta se on ihmiselle ehdottoman välttämätön ja sen riittävä saanti tukee elimistön terveyttä monin tavoin. C-vitamiinille onkin hyväksytty useita terveyshyötyjä käsitteleviä väitteitä.

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sekä synnynnäisen että hankitun puolustusjärjestelmän solut tarvitsevat C-vitamiinia toimiakseen optimaalisesti. C-vitamiini tukee immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina myös raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen. Liikunta, sairastelun ja stressin ohella, kuluttaa suojaravinteita ja aktiivisen liikkujan onkin hyvä pitää huolta riittävästä C-vitamiinin saannistaan.

C-vitamiini edistää kollageenin muodostumista

Kollageeni on kehon yleisin proteiini, joka antaa kudoksillemme lujuutta ja rakennetta. Kollageeni muodostaa ihosta jopa 70 %. C-vitamiini on välttämätön kollageenin lujan, kolmisäikeisen rakenteen muodostumiselle. C-vitamiini edistääkin normaalia kollageenin muodostumista verisuonten, luuston, ruston, ikenien, ihon ja hampaiden normaalia toimintaa varten.

C-vitamiini suojaa soluja ja auttaa vähentämään väsymystä

C-vitamiini toimii elimistössä antioksidanttina ja se suojaa soluja hapettumiselta ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Se pääsee myös keskushermostoon ja suojaa hermosoluja hapetusstressin aiheuttamilta vaurioilta. C-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa ja normaaleja psykologisia toimintoja. C-vitamiini voi palauttaa myös E-vitamiinille sen antioksidatiivisen tehon, jolloin se voi jälleen neutraloida happiradikaaleja. 

C-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. C-vitamiini lisää myöskin raudan imeytymistä. Rautavalmisteet kannattaakin ottaa yhdessä C-vitamiinivalmisteen tai sitä sisältävän välipalan yhteydessä.

Vitatabs® Liposomi C – Ainutlaatuinen uutuus

Vitatabs® Liposomi C sisältää liposomaalista, patentoitua LipocellTechTM C-vitamiinijauhetta. Sen maku on neutraali ja se voidaan sekoittaa esim. jogurtin sekaan tai ottaa sellaisenaan nesteen kera. On kuitenkin hyvä huomioida, että jauhe ei liukene veteen kuten tavallinen, vesiliukoinen C-vitamiini.

LipocellTechTM liposomien valmistuksessa ei ole käytetty korkeaa lämpötilaa, painetta eikä liuottimia eivätkä ne sisällä mitään lisäaineita. Liposomin rasvahapot fosfatidylkoliini, palmitiinihappo ja öljyhappo saadaan auringonkukasta.  Liposomaalinen C-vitamiini onkin tehokas ja turvallinen valmiste lisääntyneeseen C-vitamiinin tarpeeseen ja immuunijärjestelmän toiminnan tukemiseen.

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olo kaupoista ja -verkkokaupasta!

 

KIRJOITTANUT: Ansa Viskari, proviisori

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen