Siirry sisältöön
Kalium ja magnesium – muista elektrolyytit kesällä!

Kalium ja magnesium – muista elektrolyytit kesällä!

Liiallinen natriumin saanti ja lämmin sää aiheuttavat usein turvotusta. Hien mukana menetetään usein tärkeitä elektrolyyttejä ja olosta voi tulla voimaton. Huolehtimalla riittävästä veden juonnista ja elektrolyyttien saannista, pysyy nestekierto tasapainossa ja olo sutjakkana.

Natriumin (esim. suolasta) vastaparina toimii kalium. Natrium pidättää vettä elimistössä ja kalium saa vauhtia virtsan eritykseen. Jos lihaskramppeihin ei tuttu magnesium auta, kokeile kalium-magnesium -yhdistelmävalmistetta. Niiden keskinäinen tasapaino on keholle tärkeää.

Magnesium on tärkeä mineraali hermostolle, luustolle, energia-aineenvaihdunnalle ja lihaksille. Lisäksi se osaltaan vaikuttaa elektrolyyttitasapainoon. Nyt myös suositun ketoruokavalion tukena elektrolyytit ovat tärkeitä.
 

Hyvät kesätuotteet Viridian kalium-magnesiumsitraatti ja magnesium­sitraattijauhe

Viridian kalium-magnesiumsitraatti sisältää näitä molempia tärkeitä elektrolyyttejä oikeassa suhteessa. Ne ovat tuotteessa myös hyvin imeytyvässä muodossa. Voit valita kapselit tai kätevän jauheen. Kapseli sisältää viherseoksen (sinimailasta, spirulinaa ja metsämustikkaa), joka tehostaa mineraalien imeytymistä. 

Viridian magnesium­sitraattijauhe on helppokäyttöinen, neutraalin makuinen ja hyvin veteen liukeneva. Puoli teelusikallista sisältää 375 mg magnesiumia. Hyvä vaihtoehto esimerkiksi niille, joille tablettien nieleminen on vaikeaa. Voit lisätä jauheen myös vaikkapa smoothien sekaan.
 

Viridian-tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta.

 

KIRJOITTANUT: Sanna Kaunisto, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2