Siirry sisältöön
Kalium ja magnesium – lihaksille ja sydämelle

Kalium ja magnesium – lihaksille ja sydämelle

Tiesitkö, että rytmihäiriöt saattavat johtua kaliumin puutteesta? Sen puute voi aiheuttaa myös lihaskramppeja. Tärkeitä elektrolyyttejä kaliumia ja magnesiumia tulisi saada tasapainoisesti.

Kalium on tärkeä mineraali lihaksille, hermostolle ja verenpaineelle. Munuaiset säätelevät kehossa kaliumpitoisuutta ja poistavat sitä virtsan mukana. Hypokalemia eli liian matala kaliumtaso altistaa sydämen rytmihäiriöille. Nesteenpoistolääkitys poistaa kehosta kaliumia, siksi sen käytön yhteydessä määrätään usein kaliumia ja tarkkaillaan arvoja. 

Rytmihäiriöitä esiintyy jopa puolella suomalaisista. Ne voivat olla täysin vaarattomia ja johtua liiasta kahvin juonnista, valvomisesta, stressistä tai kaliumin puutteesta. Jos niitä on runsaasti tai oireet ovat häiritseviä, tulisi käydä lääkärissä varmistamassa, että kaikki on kunnossa.

Tasapaino kaliumin ja magnesiumin välillä on tärkeää

Kaliumin lievää puutetta voi olla hankala huomata, koska oireet ovat yleisiä: väsymys, lihasheikkous tai -krampit, turvotus ja ummetus. Runsas hikoilu urheillessa voi kuluttaa elektrolyyttivarastoja ja aiheuttaa lihaskramppeja. Jos huomaat, että magnesium ei silloin auta, kokeile seuraavan kerran myös kaliumia. Jos käytät runsaasti suolaa (natriumia), olisi hyödyllistä tasapainottaa kehoa kaliumilla. Liika natriumin saanti voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta ja turvotusta.

Kaliumia ja magnesiumia olisi hyvä ottaa yhdessä, jotta tasapaino niiden välillä säilyy. Viridian kalium-magnesiumsitraatti sisältää näitä molempia tärkeitä mineraaleja oikeassa suhteessa. Lisäksi kapseli sisältää viherseoksen (sinimailasta, spirulinaa ja metsämustikkaa), joka tehostaa mineraalien imeytymistä. 

 

Vastuullisia Viridian tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2