Siirry sisältöön
Helpotusta allergioihin – luonnollisesti!

Helpotusta allergioihin – luonnollisesti!

Kesä on alkanut tehdä tuloaan. Aurinko ja lämpö piristävät mieltä. Kevät ja kesä tietää monille myös aivastelua ja tukkoista nenää, koska siitepölyä on ilmassa. Miten tukea kehoa luonnollisesti allergiakautena?

Siitepölyallergiat

Allergian aiheuttajaa kutsutaan allergeeniksi ja allergeenejä voivat olla esimerkiksi siitepölyt. Tiettynä vuodenaikana esiintyvän allergisen nuhan tai tukkoisuuden, aivastelun ja sekä vuotavien tai kutiavien silmien aiheuttaja on usein siitepöly. Myös astmaoireet pahenevat monesti siitepölyaikana, samoin atooppinen ihottuma. Siitepölyallergiasta kärsii varsin moni; n. 10–20 % suomalaisista.

Suomessa siitepölyaika jakaantuu kolmeen osaan: lehtipuiden, heinien ja pujon kukinta-aikoihin. Lehtipuiden kukinta alkaa maan eteläisimmissä osissa maalis-huhtikuussa ja jatkuu kesään saakka, jolloin heinäkasvien kukinta alkaa. Pujon kukinta alkaa tavallisesti heinä-elokuun vaihteessa.

Immunoglobuliinit ja histamiini

Immunoglobuliinit ovat vasta-aineina toimivia proteiineja. Histamiinia vapautuu kehossa allergisissa reaktioissa immuunijärjestelmän soluista. Sekä immunoglobuliinit että histamiini voimistavat allergista reaktiota. Siitepölyallergioiden luonnollisessa tukihoidossa pyritään näiden kahden aineen tuotannon hillitsemiseen ja kehon immuunijärjestelmän tukemiseen.

Tue kehoasi luonnollisesti!

  • Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männyn kuoresta. Pycnogenolilla on antihistamiininen vaikutus.
  • Tehokkaita maitohappobakteereja kannattaa käyttää säännöllisesti jo hyvissä ajoin ennen allergiakautta. Suoliston optimaalinen kunto vaikuttaa kehon puolustuskykyyn. 
  • Siitepölyallergian tukihoidossa tärkeitä ovat monet vitamiinit ja kivennäisaineet, joista mainittakoon erityisesti D-, B-, C-, A-, ja E-vitamiinit sekä sinkki ja magnesium.
  • Omega-3-rasvahapot ovat tulehdusta vähentäviä eli anti-inflammatorisia.
  • Muita tukituotteita, joista voi olla apua on mm. kversetiini, perilla ja nokkonen.

Apua siedätyshoidosta?

Elimistöä voi siedättää allergiaoireisiin myös siedätyshunajalla tai muilla siitepölyvalmisteilla. Suurimmalla osalla hoidetuista siedätys lievittää oireita ja hoitotulokset säilyvät vuosia, monesti loppuelämän. Siedätyshoito ei kuitenkaan paranna allergiaa kokonaan. Siedätyshoidosta voi keskustella lisää lääkärin tai muun asiantuntijan kanssa.  

Omilla valinnoilla voi suuresti vaikuttaa hyvinvointiinsa. AITO-kauppiaille tärkeitä asioita ovat tuotteiden luonnollisuus, vastuullisuus ja turvallisuus. Siksi valikoimistamme löytyy mm. Aito- ja Viridian -tuotteita, jotka ovat pääosin vegaanisia ja vailla turhia lisä- ja täyteaineita.

Tule asiantuntevaan AITO hyvän olon kauppaan!

Edellinen artikkeli Postisen ajankohtaiset tuotetarjoukset
Seuraava artikkeli Ihanaa naistenpäivää ihanaiset!