Siirry sisältöön
Virtsateiden hyvinvointi – tulehdukset kuriin ennaltaehkäisyllä

Virtsateiden hyvinvointi – tulehdukset kuriin ennaltaehkäisyllä

Virtsateiden hyvinvointiin vaikuttavat monenlaiset asiat, kuten veden juominen, limakalvojen ja eturauhasen kunto sekä suoliston bakteerikanta. Jos infektioita on usein, virtsatiet tarvitsevat todennäköisesti enemmän tukea ennaltaehkäisyyn. Tällaista voi saada Viridianin Karpalo-mannoosi-pH- jauheesta, joka huoltaa virtsateitä.

Jopa puolet naisista sairastaa ainakin yhden virtsatietulehduksen elämänsä aikana, ja vaihdevuodet lisäävät riskiä limakalvojen kunnon heikentymisen vuoksi. Naisilla 20–40 prosentilla tulehdus on toistuva. Suurimman osan tulehduksista aiheuttaa Echerichia koli bakteeri, jota esiintyy mm. suolistossa ja peräaukon alueella. Miehillä tulehdukset lisääntyvät iän myötä ja liittyvät monesti eturauhasen liikakasvuun. Naisilla tulehduksia tulee helpommin, koska virtsatiehyet ovat lyhyemmät kuin miehillä, jonka vuoksi bakteerit pääsevät helpommin virtsarakkoon. Virtsatieinfektioita hoidetaan antibiooteilla.

Virtsateiden hyvinvointia ja tulehduksia voi ennaltaehkäistä kotikonstein mm.

  • Kiinnittämällä huomiota nesteen saantiin. Vettä tulisi juoda vähintään 1,5 litraa päivässä. Veden juominen voi huuhtoa bakteereita pois virtsatiehyistä ja ennaltaehkäistä tulehduksen kehittymistä. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että yksinkertaisesti juomisen määrän tarkkailu kannusti tutkittavia naisia juomaan enemmän, jolloin virtsatieinfektioiden määrä väheni. 
  • Karpalo- tai puolukkamehun päivittäisellä juomisella. Karpalolla on pitkä historia virtsateiden hoitona. Tutkimukset ovat osoittaneet, että karpalo kykenee alentamaan virtsan pH:ta ja vähentämään bakteerien kykyä kiinnittyä virtsateiden soluihin.  
  • Syömällä C-vitamiinipitoisia marjoja ja hedelmiä (kuten tyrni, appelsiini, kiivi) tai/ ja käyttämällä C-vitamiinivalmistetta. Tutkimusten mukaan C-vitamiini lisää virtsan happamuutta tappaen siten huonoja bakteereita. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että raskaana olevilla naisilla C-vitamiinilisä vähensi infektioiden riskiä. 
  • Noudattamalla hyvää hygieniaa. Tähän liittyy se, että käydään wc:ssä silloin, kun on hätä. Virtsan pidätys kasvattaa bakteerien kertymisen riskiä. Ummetus tulisi hoitaa kuntoon. Yhdynnän jälkeen virtsaaminen vähentää naisilla bakteerien aiheuttaman infektion riskiä. 
  • Tukemalla suoliston hyvää bakteerikantaa käyttämällä hapatettuja tuotteita, kuten kefiiri, luonnonjogurtti, hapankaali, kombucha tai käyttämällä monipuolista maitohappobakteerivalmistetta. Tutkimuksen mukaan etenkin probiootit, jotka sisältävät lactobasillusta, vähentäisivät infektion riskiä.

Viridian Karpalo-mannoosi-pH-jauhe virtsateiden huoltoon

Viridianin Karpalo-mannoosi-pH- jauhe on emäksinen, miellyttävän makuinen jauheseos, joka sisältää kaliumsitraattia, mannoosia, voimakasta karpalouutetta sekä C-vitamiinia. Karpalon ja C-vitamiinin hoitavien vaikutusten lisäksi tuotteen tehoa lisää emäksinen kaliumsitraatti sekä d-mannoosi. D-mannoosi on hiilihydraatti, joka estää bakteerien kiinnittymistä virtsateiden solujen seinämiin. Tutkimuksissa sillä on todettu olevan lupaava vaikutus virtsatieinfektioiden ehkäisyssä.

Viridian karpalo-mannoosi-pH-jauhe ei sisällä ylimääräisiä täyte- tai lisäaineita ja sen laatua ja puhtautta tutkitaan huolellisesti. Pakkausmateriaalit tehdään kierrätysmateriaalista tai kierrätettävästä materiaalista. Viridian sarjan tuotteista osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tukemaan lasten, eläinten tai ympäristön hyvinvointia.

 

Tuotetta on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa!

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2