Siirry sisältöön
Valitse sydämesi terveys

Valitse sydämesi terveys

Kun haluat tukea sydämen ja verisuonten terveyttä, kiinnitä huomiota näihin asioihin!

Ota monivitamiini jokaiseen päivääsi

Monivitamiinien sydän- ja verisuoniterveyttä edistävät vaikutukset ovat olleet tutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Tutkijat ovatkin esittäneet, että ne voisivat mahdollisesti vähentää valtimonkovettumataudin etenemistä, sillä valmisteet sisältävät solujen hapettumista vähentäviä antioksidanttisia vitamiineja ja mineraaleja.

Elimistön tuottaman homokysteiinin liian korkea arvo on riskitekijä sydän- ja verisuonitaudeille. B12- ja B6-vitamiineilla sekä foolihapolla on tärkeä merkitys homokysteiinipitoisuuteen, ja siksi B-vitamiinien käyttö on eduksi sydänterveydelle. Lisäksi jo vähäinen puutos mm. hidastaa aineenvaihduntaa.

Niasiini eli B3-vitamiini on yhteisnimitys nikotiinihapolle ja nikotiimiamidille. B3-vitamiini toimii useiden entsyymien tukena kehossa. Elimistö muokkaa nikotiinihappoa tryptofaani-aminohaposta, joka muuttuu kehossa edelleen niasiiniamidiksi. Suomessa B3-vitamiinin vakava puutos eli pellagra on harvinainen, mutta vähäinen puutos mm. hidastaa aineenvaihduntaa.

Viridian Cardio monivitamiini on kehitetty erityisesti sydän- ja verisuoniterveydelle. Tarkasti valittujen ­vitamiinien ja mineraalien lisäksi tuote sisältää mm. granaattiomena- ja valkosipuliuutetta sekä luonnollisen karotenoidisekoituksen. Kaikki nämä elementit tukevat sydämen ja verisuonten normaalia toimintaa.

Viridian Vahva B3-vitamiini sisältää nikotiinihappoa ja nikotiiniamidia, joilla molemmilla on omat tehtävänsä kehossa. Tutkimusten mukaan niasiini (B3) voisi olla hyödyksi sydän- ja verisuoniterveyden tukemisessa, energiantuotannossa sekä verensokeritasojen säätelyssä. 

Ovatko omegasi tasapainossa?

Nykyaikainen ruokavalio vääristää helposti omega-3 ja -6-rasvahappojen suhdetta. Se altistaa kehon krooniselle hiljaiselle tulehdukselle, joka vaurioittaa sydäntä ja verisuonia. Laadukkaita omega-3 -rasvahappoja lisäämällä tasapainotat näiden kahden rasvahapon suhdetta. Rasvainen kala, kylmäpuristetut kasviöljyt, kuten hamppu-, camelina- tai pellavansiemenöljy sekä oliivi- ja avokadoöljy ja laadukas kalaöljyvalmiste ovat hyviä valintoja.

Viridian Luomukalaöljy on maailman ensimmäinen luomusertifioitu kalaöljy. Korkealuokkainen luomukalaöljy saadaan sateenkaarirauduista, jotka kasvatetaan kestävän kehityksen mukaan puhtaissa ja luomukontrolloiduissa vesissä. Kalaöljy on erittäin tuoretta, luonnostaan puhdasta ja sisältää laajan kirjon omega-rasvahappoja (3-6-7-9). Valitse kätevät kapselit tai miellyttävän makuinen öljy. 

K2-vitamiini

Rasvaliukoista K-vitamiinia on K1- ja K2-muotoa. K1-vitamiinia (fyllokinoni) on erityisesti vihreissä vihanneksissa. K2-vitamiinia (menakinoni) saa fermentoiduista tuotteista, kuten rasvaisista juustoista, rahkasta ja natosta. K2-vitamiinin biologisesti aktiivisin ja tehokkain muoto on menakinoni-7, jonka raaka-aine on natto (fermentoidut soijapavut).

K-vitamiini on tärkeä veren hyytymiselle ja se edistää kalsiumin kuljetusta luustoon. Useat tutkimukset ovat keskittyneet myös K-vitamiinin rooliin sydän- ja verisuoniterveyden ylläpitämisessä.

Viridian K2-vitamiini on aktiivista ja vegaanista VitaMK® menakinoni-7:ää. Sitä saadaan uuttamalla erityisellä menetelmällä natosta, joka on luonnollinen K2-vitamiinin lähde. 

Magnesium ja kalium

Magnesium osallistuu kehossa yli 350 entsyymin toimintaan ja sitä esiintyy kaikissa elimistön kudoksissa. Sillä on tärkeä rooli elimistön elektrolyyttitasapainon ylläpitämisessä ja energia-aineenvaihdunnan toiminnassa, joilla on vaikutusta mm. sydämeen, hermostoon ja lihaksiin.

Kalium on tärkeä mineraali verenpaineelle: se säätelee solujen sisäisen ja ulkoisen nesteen tasapainoa. Kalium toimii yhteistyössä natriumin kanssa ja niiden tulisikin olla tasapainossa keskenään. Usein natriumia saadaan liikaa suhteessa kaliumiin. Tämä saattaa aiheuttaa korkeaa verenpainetta. Kalium säätelee myös lihasten supistumista ja on tärkeä hermostolle. Sekä kalium että magnesium ovat tärkeitä sydän- ja verisuoniterveydelle.

Viridian Kalium-magnesiumsitraattijauhe on helppokäyttöinen. Sitraattimuotoiset kalium ja magnesium ovat hyvin imeytyviä ja lisäaineeton jauhe on miellyttävä käyttää – ei monien tablettien nielemistä. Sekoita jauhe aina veteen ennen käyttöä. Saatavilla on myös kapselit. 

Viridian Magnesiumtauraatissa magnesium on yhdistetty aminohappo tauriiniin. Tauriinilla on kehoa rauhoittava vaikutus ja sopiikin hyvin illalla otettuna valmistamaan rauhalliseen uneen. Tauriinia on kehossa aivoissa, maksassa, lihaksissa, silmissä, sydän- ja luustolihaskudoksessa sekä sapessa.

Energiaa ja suojaa keholle

Kurkumiinin on osoitettu estävän tulehduksen etenemistä. Se tukee myös maksaa ja ruoansulatusta.

Ubikinoni (koentsyymi Q10) on vitamiinien kaltainen aine, jota esiintyy elimistössä kaikissa soluissa ja sitä muodostuu maksassa. Ubikinonin tuotanto kuitenkin hiipuu ajan mittaan ja erityisesti sairaudet vähentävät tuotantoa. Se on tärkeä kehon energiantuotannossa. Sydän käyttää paljon energiaa, joten ubikinoni on erityisen tärkeä sydämen toiminnalle.

Viridian Ubikinoni-kurkumiini kapseleissa yhdistyvät terveys­vaikutteinen kurkumiini, ubikinoni sekä keskipitkät MCT-rasvahapot kookosöljystä.

 

Lue lisää Viridian-tuotteista

Viridian-tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista!

Koko Viridian-valikoiman löydät AITO hyvän olon verkkokaupasta.

Lue myös artikkeli: Mitä ostamasi ravintolisä sisältää? Tutustu laadukkaaseen Viridian-sarjaan

 

KIRJOITTANUT: Sanna Kaunisto, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2