Siirry sisältöön
Seis sokerille - 5 sokerin haittavaikutusta

Seis sokerille - 5 sokerin haittavaikutusta

Sokeri: niin hyvää mutta niin haitallista. Listasimme sokerin keholle kurjat ominaisuudet ja kerromme, kuinka päästä eroon sokerinhimosta.
 

1. Lisää tulehdusta

Sokeri on kuin bensaa liekkeihin. Jos elimistössä on tulehdusta, se suorastaan leimahtaa valloilleen sokeria saadessaan.
 

2. Heikentää vastustuskykyä

Sokeri ruokkii haitallista bakteerikantaa suolistossamme. Suolistolla on suuri merkitys vastustuskyvyllemme. Kun huonot bakteerit pääsevät valloilleen suoliston puolustuskyky kärsii.
 

3. Sokeri on myös ravintoainesyöppö

Suuria määriä sokeria kuluttava saisi suorastaan ”tankata” vitamiineja ja hivenaineita, jotta optimaaliset tasot pysyisivät yllä.
 

4. Nostaa verensokeria

Sokerin syönti saa aikaan kehossa voimakkaan verensokeritasojen nousun. Korkeat verensokeritasot puolestaan romahtavat nopeasti alas. Syntyy siis voimakkaita verensokerin vaihteluita, jotka aiheuttavat mm. väsymystä ja mielialan heilahteluita.
 

5. Aiheuttaa reikiä hampaisiin

Kariesbakteerit muuntavat sokerin hampaan kiillettä kuluttavaksi hapoksi. Tätä kutsutaan happohyökkäykseksi. Toistuvasti tapahtuessaan kiilteen vaurio voi edetä ja aiheuttaa reikiintymisen.
 

Viridian 7 päivän sokeri-detox - apu sokerista vieroittautumiseen!

7 päivän sokeri-detox -pakkauksessa saat kromia, kanelia sekä alfalipoiinia sisältävän ravintolisän verensokerin hallintaan. Lisäksi pakkaus sisältää kattavan ohjevihkosen sokerin vähentämiseen. Oppaan avulla voit laskea päivittäisen sokerin saantisi, valmistautua detoxiin ja tutustua herkullisiin resepteihin. Voit hyödyntää myös englanninkielistä Facebook-tukiryhmää.
 

Tuotetta on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

KIRJOITTANUT: Sanna Kaunisto, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2