Siirry sisältöön
Aleksandra Blinikka on purjelautailun raceboard-luokan kaksinkertainen maailmanmestari.

MM-kultamitalisti Aleksandra Blinnikka: Tuulta purjeisiin!

Aleksandra Blinnikka on 27-vuotias elämäniloinen purjelautailija sekä Finnairin lentoemäntä. Positiivinen asenne on vienyt häntä elämässä pitkälle ja mottona kuuluukin: "Ole rohkea ja uskalla toteuttaa unelmiasi! Eivät ne asiat murehtimalla parane."

Nämä kaksi hyvinkin erilaista ammattia toimivat Aleksandralla erinomaisesti, sillä hän rakastaa luonnossa oleskelua sekä ihmisten kanssa työskentelyä. Molemmissa töissä hän pääsee toteuttamaan itseään.

- Minulle tärkeintä on aina ollut se, että minulla on hauskaa ja se, että pääsen haastamaan itseäni. Ylipäätänsä urheilu on aina ollut iso osa elämääni, mutta purjelautailun aloitin tosissani vasta 7 vuotta sitten, Aleksandra Blinnikka kertoo.

Aktiivista urheilijaelämää sekä rauhoittumista

Purjelautailussa Aleksandra nauttii siitä, että silloin hän elää täysillä hetkessä ja unohtaa kaiken muun. Seitsemään vuoteen on mahtunut myös isoja saavutuksia.

- Olen voittanut Raceboard-luokan maailmanmestaruuden kaksi kertaa ja Euroopan mestaruuden. Viime vuosien aikana yhteistyökumppanit ovat mahdollistaneet treenileirit ja kilpailut ja siirtymisen haastavimpiin Olympialuokkiin. Toki sitä haaveilee, että voisi vain urheilla, mutta olen onnellinen näinkin, että teen töitä lentoemäntänä. Ihmisten kanssa työskentely on ihanaa!

Uni, lepo ja ravinto ovat urheilijan prioriteettejä aktiivisen elämän ohella. Myös lähipiiri ja itsensä toteuttaminen pitävät hänet onnellisena.

- Tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän mitä tarvitsen, jotta minulla on hyvä olla. Voi olla, että parina kuukautena meditoin ja joogaan todella paljon ja sitten saattaakin olla, että teen aivan jotain muuta palauttavaa seuraavat pari kuukautta.

Ravintolisien laatu ja eettisyys tärkeää

- Ravintolisiä tulee käytettyä aika paljon, jotta voin maksimoida palautumisen ja ylipäätänsä kropan optimaalisen toiminnan. Vähän väliä tulee käytyä erilaisissa kokeissa tai testeissä ja jos puutoksia löytyy, niin lisäravinteilla on hyvä korjata tilannetta. Vaikka käytän lisäravinteita, muistan koko ajan, että ruokavalio on tärkein.

Aleksandra Blinnikka on testannut myös Aito-ravintolisiä.

- Aito-tuotesarjassa arvot ovat kohdallaan! Nykyään sitä haluaa vaihtaa kaikki tuotteet mahdollisimman terveellisiin, myrkyttömiin ja eettisiin. Näitä Aito-tuotteet ovat. Itselläni on käytössä Aito Raikas -shampoo ja hoitoaine sekä Aito-sarjan magnesium, sinkki, Hyvää yötä -jauhe, ubikinoli ja monivitamiini.

Viime kevään haastava maailmantilanne vaikutti suuresti myös Aleksandran elämään, mutta hän osasi ottaa myös lomautettuna ilon irti elämästä ja seikkaili tuolloin paljon luonnossa. Kun kisat ja treenit peruttiin, jäi aikaa uuden opetteluun.

- Heti koronan alkuaikoina meillä muodostui tiivis “quaranteam”, jonka kanssa kävimme ulkokiipeilemässä, mökkeilemässä sekä juoksemassa. Polkujuoksu sekä ulkona kiipeily ovat olleet minulle täysin uusia juttuja. Muutoksen tuulia ja positiivisella fiiliksellä mennään eteenpäin, Aleksandra Blinikka iloitsee.

Kuva: Albert Romppanen

Aito-tuotesarjaan voi tutustua AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2