Siirry sisältöön
Mitä ostamasi ravintolisä sisältää? Tutustu laadukkaaseen Viridian-sarjaan

Mitä ostamasi ravintolisä sisältää? Tutustu laadukkaaseen Viridian-sarjaan

Mihin asioihin kiinnität huomiota, kun valitset ravintolisän? Suomen markkinoilla on jo runsaasti laadukkaita ravintolisäsarjoja ja eräs tällainen sarja on Viridian Isosta-Britanniasta.

Viridianin perustajalla Cheryl Thallonilla on monipuolinen kokemus luontaistuotealasta. Hänen ensimmäinen työpaikka olikin luontaistuotekauppa. Cheryl on työskennellyt myös toimittajana, jolloin hän matkusti ympäri maailmaa ja raportoi erilaisista luontaistuotealan trendeistä. Ennen oman yrityksen perustamista Cheryl ehti toimia pitkään markkinointijohtajana erään ravintolisiä valmistavan yrityksen palveluksessa.

Viridianin Cheryl perusti vuonna 1999. Yritys on alusta alkaen ollut perheomisteinen ja perhejohtoinen ja sen toiminta perustuu kolmelle periaatteelle.

1. Puhtaus

Tuotteet sisältävät vain 100 % aktiivisia ainesosia. Jos kasvisperäisen selluloosakapselin sisälle tarvitaan ylimääräistä täytettä, toimii sinimailasesta, spirulinasta ja mustikkauutteesta koostuva viherseos luonnollisena täyteaineena.

Puhtaus tarkoittaa mielestäni sitäkin, että tuote-erät tutkitaan huolellisesti, jotta ne eivät sisällä mitään haitallista. Toisaalta tuotteen tulee sisältää, mitä pakkauksessa kerrotaan ja luvataan. Raaka-aineiden jäljitettävyys on myös tärkeää eli tiedossa on jokaisen raaka-aineen tarkka alkuperä. 

Laadukkaan ravintolisäsarjan laadunvarmistuksessa on useita kymmeniä eri vaiheita raaka-aineen valmistajasta jälleenmyyjään asti. Tästä syystä korkealaatuinen ravintolisä on harvoin se edullisin vaihtoehto.
 

2. Ympäristön huomioiminen

Pakkausmateriaalien määrä on minimoitu ja ne on valmistettu kierrätysmateriaalista tai kierrätettävästä materiaalista. Tuotevalikoimasta yli 40 %:a on Soil Association -järjestön sertifioimaa luomua. 

Viridian panostaa myös lähituotantoon ja nestemäisten luomu-uutteiden raaka-aineet ovat peräisin Isosta-Britanniasta. Kaikki tuotteet valmistetaan Isossa-Britanniassa. 

Lopputuote on kierrätettävä tumma lasipurkki. Asiakas saa pienen hyvityksen palauttaessaan tyhjän purkin takaisin tuotteen myyneeseen liikkeeseen.
 

3. Hyväntekeväisyys 

Tavoitteena on kerätä merkittävästi varoja erityisesti lapsien ja ympäristön hyvinvointiin liittyen, mutta myös eläinten hyvinvointiin jaetaan varoja. Viridianin jälleenmyyjät ehdottavat ja valitsevat äänestäen sopivat hyväntekeväisyyskohteet. Viridian on tosin asettanut muutaman kriteerin valinnoille: kohteiden pitää olla rekisteröityjä ja niillä ei saa olla mitään yhteyksiä eläinkokeiden kanssa.
 

Mitä muuta?

 • Kaikki tuotteiden sisältämät ainesosat ja niiden määrät on selkeästi kerrottu pakkauksessa. Probiooteissa on mukana myös kantakohtaiset tiedot ja näiden tuotteiden sisältämien prebioottienkin tarkka määrä on mainittu.
 • Yrttivalmisteita on erilaisia. On tuotteita, jotka sisältävät yrtin kokonaisuudessaan. Osassa tuotteita on puolestaan lisäksi standardoidut määrät jotain tiettyä vaikuttavaa ainetta.
 • Tuotteet ovat pääsääntöisesti mm. gluteenittomia, maidottomia, soijattomia, hiivattomia ja vegaanisia. 
 • Eläinten hyvinvointi on ollut aina lähellä Cherylin sydäntä ja tuotteita tai niiden sisältämiä raaka-aineita ei testata eläimillä. 
   

Minun TOP 5 Viridian ravintolisät

 1. 100 % luomu acerola-C
  Jauhe koostuu pelkästään acerolakirsikasta. ¼ tl jauhetta sisältää C-vitamiinia 180 mg. Tämä on hyvä tuote talvikaudelle lisättäväksi esimerkiksi smoothien joukkoon.
 2. Luomu inkivääri
  Inkiväärinjuuresta voi olla hyötyä mm. ruoansulatukselle.
 3. Piparminttuöljy+
  Tuote sisältää piparmintun lehtiöljyä, kuminan siemenuutetta ja inkiväärin juuriuutetta. Piparmintulla on mm. kouristuksia laukaiseva vaikutus suolistossa. Vaikuttavat aineet on pakattu ns. delayed release -kapseliin, jolloin piparminttuöljykin vapautuu vasta suolistossa.
 4. Luomu salvia
  Salvia voi sopia tukituotteeksi ja kuureina käytettäväksi vaihdevuosi-ikäiselle naiselle, jos hikoilupuuskat häiritsevät esimerkiksi unta. 
 5. Luomu kurkumiinilatte
  Tämä on yksi sisuskaluja lämmittävä suosikkijuomani talvipakkasilla. Sekoitan jauheen erilaisiin kasvijuomiin.
  susanna

Lopuksi

Ruoan yhteydessä puhutaan nykyään ultraprosessoidusta ruoasta, kun ruoka on teollisesti pitkälle prosessoitua ja se sisältää runsaasti erilaisia lisäaineita. Voisimmeko käyttää termiä ”ultraprosessoitu ravintolisä” tuotteesta, joka sisältää runsaasti erilaisia keinotekoisia täyte-, sidos- ja lisäaineita? 

Ravintolisien sisältämien ainesosien lisäksi voi miettiä sitäkin, mitä muuta tuotteeseen on ”paketoitu”. Miten on huomioitu esimerkiksi ympäristön ja eläinten hyvinvointi?

Viridian tuotteita on saatavilla vain AITO hyvän olon kaupoista ympäri Suomea ja AITO hyvän olon verkkokaupasta.

Susanna Tiainen, ravintovalmentaja, fytonomi

Susanna Tiainen, ravintovalmentaja, fytonomi

Susanna Tiainen on toiminut pitkään ravintoasiantuntijana omalla vastaanotollaan Espoossa. Henkilökohtaisen asiakastyön lisäksi Susanna kouluttaa, luennoi ja kirjoittaa ravitsemukseen, ravintolisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Harrastuksiin kuuluu mm. ratsastus. Lisätietoja www.sunergia.fi/

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen