Siirry sisältöön
Lisää tehoa solujen voimalaitoksille

Lisää tehoa solujen voimalaitoksille

Soluissamme on sadoittain tai tuhansittain mitokondrioita, pieniä voimalaitoksia, jotka tuottavat energiaa elimistön tarpeisiin. Eniten mitondrioita on sydänlihaksen soluissa ja hyvin runsaasti isojen lihasten soluissa.

Mitokondriot tuottavat adenosiinitrifosfaattia (ATP), jota solut käyttävät polttoaineenaan elimistön energiaa vaativissa toiminnoissa. Mitokondrioiden heikentyminen on pääsyy elimistömme uupumiseen. Niiden toiminnan varmistaminen ja energian tuotannon tehostaminen on tärkeintä uupumuksen välttämisessä.

Lihasten toiminnalle välttämätön Q10

Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on elimistön itse tuottama rasvaliukoinen antioksidantti ja välttämätön lihassolujen energia-aineenvaihdunnalle. Elimistömme tuottaa sitä itse, mutta synteesin aktiivisuus vähenee iän myötä. Kun elimistön oma tuotanto vähenee, energiantuotanto sydämessä laskee ja sydämestä tulee heikompi.

Aineenvaihduntamme hidastuu iän myötä ja kehon oma ubikinonituotanto laskee voimakkaasti. Esimerkiksi 40-vuotiailla on noin 30 % vähemmän ubikinonia sydänlihaksessaan kuin 20-vuotiaalla, sen pitoisuus jatkaa laskemistaan ja lihasten toimintakyky heikkenee.

Laatu ratkaisee

Pharma Nord käyttää ubikinonivalmisteensa raaka-aineena laadukkainta farmaseuttista ubikinonia. Jo 1990-luvun alussa kehitettiin menetelmä, jossa ubikinonin kidemuoto hajotetaan ja rakennetaan uudestaan säteittäisen ”lumihiutaleen” muotoon, millä on paljon suurempi pinta-ala. Tämä saa aikaan sen, että tässä kidemuodossa ubikinoni imeytyy lähes kolme kertaa paremmin kuin tavallisena muokkaamattomana kiteenä.

Normaali ubikinonikide liukenee täysin öljyyn n. 45 asteen lämpötilassa, mutta ”lumihiutaleen” liukenemislämpötila on lähellä kehon 37 asteen lämpöä, jonka ansiosta se imeytyy tehokkaasti. Bio-Qinon Q10:n ainutlaatuiselle valmistusmenetelmälle on vastikään myönnetty patentti.

Mitokondrioiden energiatuotantoa voidaan tehostaa ravintolisällä

Vaikka elimistön energiavarat hiipuvat ikääntymisen tai sairauksien yhteydessä, siihen ei tarvitse tyytyä, koska tietyillä ravintolisillä voidaan tehostaa energiaa tuottavien mitokondrioiden toimintaa.

Bio-Qinon Q10 sisältää luonnollista ubikinonia ja B2-vitamiina, joka edistää energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tähän tavoitteeseen päästään yleensä yhdellä 100 mg:n kapselilla. Mikäli tarvitaan useampia kapseleita, ne suositellaan otettavaksi muutaman tunnen välein, mielellään aamupäivän aikana ja ruokailujen yhteydessä.

Q10-tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta.

Kirjoittanut: Jarmo Hörkkö

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2