Siirry sisältöön
Liikettä hyvinvoiviin niveliin

Liikettä hyvinvoiviin niveliin

Aktiivisesti liikuntaa harrastavat tai fyysistä työtä tekevät kärsivät usein jossain vaiheessa elämää nivelvaivoista. Jos liikuntaharrastus on erittäin kuormittavaa tai se aloitetaan liian nopeasti kuntotasoon nähden, voi edessä olla ongelmia. Myös ylipaino, erilaiset tuki- ja liikuntaelinsairaudet kuten nivelrikko ja nivelreuma aiheuttavat kiputiloja ja ongelmia jopa päivittäisissä askareissa. Liike on lääke ja monissa tapauksissa liikkuminen helpottaa kipua. Aina se ei kuitenkaan riitä, mutta onneksi on olemassa ravintolisiä, joilla tukalaan oloon voi saada helpotusta. 

Itse juoksen kesäkaudella ja etenkin keväällä, kun aloitan juoksuharrastuksen, tunnen sen polvissa. Juokseminen on eräs eniten (polvi)niveliä rasittava liikuntamuoto etenkin, jos juoksu tapahtuu kovalla alustalla, kuten asfaltilla. Onkin tärkeää aloittaa juokseminen maltillisesti, jotta nivelet tottuvat iskutukseen pitkän talven jäljiltä. Talvisin yleensä pyöräilen ja hiihdän, jolloin iskutusta ei kuitenkaan synny. Pyöräily ja maastohiihto ovatkin mainioita esimerkkejä liikuntamuodoista henkilöille, joiden polvet eivät kestä kovaa rasitusta, kuten juoksua. Maltti on valttia liikunnan aloittamisessa ja sen lisäksi olen panostanut laadukkaisiin juoksukenkiin ja juoksemiseen pehmeämmillä alustoilla, kuten metsäpoluilla. Käytän tarpeen mukaan tukituotteina myös ravintolisiä, jotka tukevat niveliä, lihaksia, sidekudosta ja luustoa 


Bodyflex Nivel Immuno
on uusi, Suomessa valmistettu kuuden tehoaineen ravintolisä. Sen sisältämä Curamin C3 Reduct® -kurkumavalmiste sisältää aktiiviset kurkuman tehoaineet, jolloin hyödyt saadaan aktiivisessa muodossa ja pienellä annostuksella. Kurkumaa on käytetty tuhansia vuosia intialaisessa ayurveda-lääkintäperinteessä mm. sen tulehduksia hillitsevän ominaisuutensa takia. Inkivääri on niin ikään tuhansia vuosia vanha maustekasvi. Sen aktiiviaineet ovat haihtuvia öljyjä sekä gingeroleja ja shogaoleja. Metyylisulfonyylimetaani eli MSM ylläpitää lihasten, nivelten, nivelsiteiden, jänteiden ja luiden terveyttä. Olen itse huomannut sen nopeuttavan palautumista urheilusuorituksen jälkeen ja ehkäisevän kramppeja. Koska MSM:n käyttö saattaa verottaa elimistön omia molybdeenivarastoja, on tässä tuotteessa myös molybdeeniä. Molybdeeni on tärkeä aineenvaihdunnan kannalta, koska se auttaa muuntamaan rikkiä sisältäviä aminohappoja biologisesti aktiivisiksi yhdisteiksi. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä mukana komeilevat myös magnesium ja mangaani. Magnesium mm. edistää lihasten normaalia toimintaa, kun taas hivenaine mangaani edistää sidekudosten muodostumista. Bodyflex Nivel Immuno sopii vegaaneille ja se on gluteeniton, makeuttamaton sekä hiivaton. 

Henkilöiden, jotka kaipaavat lisäksi mm. kalsiumia, D3- ja K-vitamiinia päivittäiseen ravintolisäänsä, kannattaa tutustua Bodyflex Nivel Multi -tuotteeseen. Molemmissa tuotteissa annostus on yksi tabletti päivässä, joten pakkaus riittää kahden kuukauden tarpeisiin. 

Anu Kiiveri-Sahila 
Dipl. Ravintoterapeutti
 
Instagram @anu.kiiveri 

Edellinen artikkeli Syksyn TOP 2 suosikit nivelterveydelle, kollageenia vahvistamaan niveliä
Seuraava artikkeli Tärkeimmät B-vitamiinit hermoston ja aivojen tueksi