Siirry sisältöön
Kylmät sormet ja varpaat? Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa

Kylmät sormet ja varpaat? Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa

Nattokinaasi on ruokaperäinen entsyymi, jota saadaan fermentoiduista soijapavuista. Entsyymi on eristetty japanilaisesta perinneruoasta nimeltä natto. Natto valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja Bacillus subtilis natto-bakteerin avulla. Papuja käytetään noin vuorokausi, kunnes niihin muodostuu tahmea ja venyvä pinnoite. Tahmea lima sisältää erityisen paljon nattokinaasientsyymiä. Nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla ja sitä voi suositella erityisesti kaikille yli 50-vuotiaille.   

Tutkittu ja turvallinen entsyymi

Japanissa nattoa valmistetaan noin miljardi kiloa vuodessa. Japanilaisten pitkäikäisyys uskotaan osittain liittyvän natton nauttimiseen. Natto ruokana sisältää luonnostaan nattokinaasientsyymiä, mutta koska sen maku ei hivele kovinkaan monen tottumattoman makuhermoja, siitä on tehty myös ravintolisiä. Ravintolisinä nattoa on käytetty kymmeniä vuosia eri puolilla maailmaa, mutta Euroopassa se sai vasta vuonna 2017 Euroopan Unionilta uuselintarvikehyväksynnän, jonka mukaan se on turvallinen tuote. Näissä turvallisuustutkimuksissa käytettiin Japanilaista NSK-SD entsyymiä joka on tutkittu ja hyväksytty eri maissa. Nattokinaasista on tehty lisäksi solumallitutkimuksia, eläintutkimuksia sekä ihmistutkimuksia. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 62 kappaletta ja niistä 20 ovat kliinisiä tutkimuksia ihmisillä.   

Miten Nattokinaasi NSK-SD vaikuttaa ja kenelle se erityisesti sopii?  

Nattokinaasi imeytyy hitaasti ja sen pitoisuus verenkierrossa nousee tasaisesti. Se on havaittavissa verenkierrossa heti nauttimisen jälkeen, mutta suurimmillaan pitoisuus on noin 13 tuntia annoksen syömisen jälkeen. Tästä syystä yksi annos päivässä riittää. Nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla ja sitä voikin suositella kaikille yli 50-vuotiaille ja erityisen suositeltava se on tupakoiville tai huonosta ääreisverenkierrosta kärsiville. Nattokinaasi on turvallinen ruokaperäinen entsyymi joka ei toimi liian tehokkaasti, vaan elimistö säätelee sen käyttöä tarpeen mukaan. Ainetta voisi verrata suosittuun serrapeptaasiin mutta vaikutuksiltaan se on tehokkaampi nimenomaan verenkiertoelimistössä.  

 

Biomed Nattokinaasi


Palautteita käyttäjiltä  

Biomed maahantoi Nattokinaasi NSK-SD tuotteen reilu vuosi sitten ja suosio on ollut suuri. Käyttäjien palautteita on tullut valtava määrä, suurin osa positiivisia. Tässä vain pieni osa käyttäjien kommenteista: 

 • "Sormet ja varpaat lämpimämmät kuin ennen" 
 • "Jalat eivät turpoaa niin paljon. Liikkuminen helpompaa" 
 • "Jaloissani olevat massiiviset suonikohjut eivät ole viime aikoina pakottaneet entiseen tapaansa." 
 • "Jaksan kävellä paremmin hengästymättä. En tarvitse enää niin paljon aikaa sängyssä makoiluun kun olen herännyt, eli palautuminen parantunut." 
 • "Kävelymatkat ovat tuplaantuneet noin 4 km - 8 kilometriin" 
 • "Ei valkosormisuutta enää, ei kylmiä sormia" 
 • "Aina palelevat kädet ja jalat, nyt ääreisverenkierto huomattavasti parantunut jo muutaman päivän kuluttua Nattokinaasin aloittamisesta eikä tarvitse pitää villasukkia yötä päivää" 
 • "Minulla on alhainen verenpaine ja Kiinalaisen lääkärini mukaan "verta ei aina riitä päähän saakka". Olen hänen mielestään ollut väritön kasvoistani tästä syystä ja huimaus on yleistä. Pari päivää sitten hän ihmetteli, mitä on tapahtunut, kun oloni on kohentunut merkittävästi. Kerroin Nattokinaasista ja hän oli iloinen, että olen alkanut käyttämään sitä ja tulostakin on tullut jo hyvin." 
 • "Jalat tuntuvat kevyemmältä kävellessä ja portaita noustessa." 
 • "Keho tuntuu lämpimämmältä. Kasvoissa on terve väri. Jaksaa juosta ja jumpata ilman, että tulee lihaskramppeja." 
 • "Jalkojen pistely ,puutuminen ja särky vähentynyt." 
 • "Enää nukkumaan mennessä jalkaterät eivät ole jäässä. Ihanaa!" 
 • "Kivut ja puutumisen tunne ovat vähentyneet." 

Kuinka paljon nattokinaasia tulisi ottaa?   

Entsyymien kohdalla puhutaan aktiivisuusyksiköistä ja nattokinaasin pitoisuutta kuvataan lyhenteellä FU ( fibrinolytic unit). Suositeltu päivä-annos 1 kapseli on 2000 FU joka vastaa sitä määrää mitä Japanilaiset saavat yhdestä ruoka-annoksesta. 

Nattokinaasia on saatavilla AITO-kaupoista ja verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Luonnollista apua kuiville silmille
Seuraava artikkeli 5 luonnonaineen yhdistelmä suolistolle ja immuunipuolustukselle