Siirry sisältöön
Kalaöljyn omega-3 hellii sydäntä ja verisuonia

Kalaöljyn omega-3 hellii sydäntä ja verisuonia

Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen merkittävää niillä, joilla on jo korkea verenpaine. KultaOmega-3 on vahva ja laadukas kalaöljyravintolisä, jonka yksi kapseli sisältää 400 mg E-EPA-rasvahappoa ja 300 mg E-DHA-rasvahappoa. Suositellulla annostuksella 1-5 kapselia päivässä sillä on merkittävät terveyshyödyt.

KultaOmega-3 suojaa sydän- ja verisuoniterveyttä monella tavalla. Se tukee sydämen normaalia toimintaa sekä veren triglyseridiarvojen pysymistä normaalina samalla, kun se edistää normaalia verenpainetta.

EPA:n ja DHA:n sydäntä suojaavien vaikutusten arvellaan perustuvan niiden monipuoliseen positiiviseen vaikutukseen sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöihin, kuten sykkeeseen ja sykevälivaihteluun, verihiutaleiden aggregaatioon, endoteelin (verisuonen sisäpinnan) toimintaan ja matala-asteiseen tulehdukseen, veren rasva-arvojen ja verenpaineen lisäksi.

Lisäksi EPA:n ja DHA:n tiedetään tukevan aivotoimintaa ja näköä. Kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla ei siis ole haitallisia sivuvaikutuksia, vaan monia hyödyllisiä oheisvaikutuksia, jotka voivat kohentaa terveydentilaa yleisemminkin – elintapojen kuntoon laittamisen ohella.

EPA:n ja DHA:n suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tunnustettu yleisesti

EU:ssa näiden rasvahappojen vaikutus verenpaineeseen on tunnustettu jo vuonna 2009, jolloin niille hyväksyttiin terveysväittämä, jota saa käyttää kalaöljytuotteiden markkinoinnissa. Lääkäriseura Duodecimin virallisissa Käypä hoito -suosituksissakin kalaöljyn omega-3-rasvahapot mainitaan jo verenpaineen hoitokeinona.

Suomessa noin puolella 30 vuotta täyttäneistä on korkea verenpaine

Näistä noin miljoona suomalaista käyttää verenpainelääkkeitä, mutta heistä vain noin 40 %:lla verenpaine laskee tavoitearvoihin. Korkea verenpaine on siis hyvin yleinen ja lääkehoidoin hankalahkosti hoidettava ongelma, erityisesti keski-ikäisillä ja sitä vanhemmilla.

Verenpainetta hoidetaan, koska vuosien mittaan se rasittaa valtimoita ja sydäntä. Seurauksena valtimot kovettuvat ja ahtautuvat, mikä lisää sydäninfarktin ja aivohalvauksen riskiä. Näiden vakavien sairauksien riski kasvaa jyrkästi, jos henkilöllä on korkean verenpaineen lisäksi veren rasva-arvot koholla, hän tupakoi tai jos hänellä on diabetes.

Kohonnut verenpaine on elintapasairaus

Osalla se voi kuitenkin johtua perinnöllisestä taipumuksesta tai muusta sairaudesta. Tupakointi, ylipaino, liikunnan vähäinen määrä, alkoholin runsas kulutus, tulehduskipulääkkeiden runsas käyttö, hormonivalmisteiden käyttö, stressi ja liiallinen suolan tai lakritsituotteiden käyttö voivat nostaa verenpainetta. Näihin tekijöihin voi kuitenkin itse vaikuttaa – ja mitä aikaisemmassa vaiheessa sen parempi.

Valitse vahva ja hyvälaatuinen KultaOmega-3

Kalaöljyravintolisäksi kannattaa valita vahva, laadukas ja puhdas Terveyskaistan KultaOmega-3-kalaöljyvalmiste. Sen laadun ja puhtauden huomaat sen kirkkaasta väristä sekä raikkaasta mausta. Sen huippupitoisuudet takaavat tehokkaat terveyshyödyt 1-5 kapselilla päivässä, myös hyödyn verenpaineelle.

Kirjoittanut: Kirsi Paananen

KultaOmega-3 on saatavilla AITO hyvän olon kaupoista sekä verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2