Siirry sisältöön
D-vitamiinia pimeään aikaan

D-vitamiinia pimeään aikaan

D-vitamiini on hormoni, jota syntyy iholla auringonvalon vaikutuksesta. Suomen pitkä pimeä aika ja puutteellinen ruokavalio vähentävät D-vitamiinin saantia. Sen saannista kannattaa huolehtia hyvälaatuisella ravintolisällä kuten Viridian D3-vitamiinitippa aikuisille ja lapsille.

Pimeä vuodenaika väsyttää. Voimme pyrkiä pitämään huolta kehostamme hyvällä ravinnolla, levolla, liikunnalla, rentoutumisella ja ravintolisin. Tutkimukset* osoittavat, että liian vähäinen D-vitamiinin saanti voi olla yhteydessä masennukseen pohjoisella pallonpuoliskolla.

D-vitamiinia tarvitaan esimerkiksi:
  • immuniteetin tukemiseen
  • luustolle
  • hampaille 

Uutta: Vegaaniset ja luonnolliset Viridian D-vitamiinitipat

Viridianin vegaaninen D-vitamiinitippa on helppokäyttöinen ja miellyttävän appelsiininmakuinen valmiste. Se sisältää 50 µg D-vitamiinia/päiväannos auringonkukkaöljyssä. Tuotteen D3-vitamiini on peräisin jäkälästä. Se on helppo annostella pipetin avulla. Tipat sopivat erittäin hyvin vanhuksille tai henkilöille, jotka eivät pidä kapseleiden nielemisestä.

ViridiKid lasten D-vitamiinitipat sisältävät 10 µg D-vitamiinia päiväannoksessa. Tuotteen sisältö on sama kuin aikuisten tipoissa.

*Imai CM et al. Depression and serum 25-hydroxyvitamin D in older adults living at northern latitudes. Journal of Nutritional Science. 2015 Nov 20;4:e37. doi: 10.1017/jns.2015.27.

Viridian-tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta! 

 

Kirjoittanut: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

 

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2