Siirry sisältöön
5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi

5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi

Ravintoguru Olli Posti auttaa ihmisiä löytämään laadukkaan ruoan ja tuotteet aina marketeista erikoiskauppoihin ja lähiluontoon. Hän puhuu uudessa Supermarket Survival -kirjassaan aidon ruoan ja hyvinvoinnin puolesta.

Ollin mukaan maailman voi ajatella koostuvan asioista, jotka tekevät meille hyvää, ja asioista jotka tekevät meille huonoa - ja kaikesta siltä väliltä.

Ruoka saattaa sisältää toksiineja tai aineita, jotka liiallisessa määrin vievät hyvinvointiamme ei-toivottuun suuntaan. Ruoka voi toisaalta tarjota arvokkaita ravinteita ja elinvoimaa, joka nostaa hyvinvointiamme. Sama perusperiaate pätee kaikkeen muuhunkin, mitä ”syömme” suun, silmien, korvien tai vaikka ihon kautta.
 

KAIKKI ALKOI OMIEN SAIRAUKSIEN VOITTAMISESTA

35-vuotiaan Olli Postin kiinnostus ruokaa ja luonnollista hyvinvointia kohtaan heräsi jo nuorena omien sairauksien ja vaikeuksien myötä. Kaikki alkoi kauhun, epätoivon ja kuoleman pelon kautta.

10-vuotiaana Olli sai rasitusastman ja siihen elinikäiset päivittäiset kortisonilääkitykset. 19-vuotiaana hän sairastui MS-tautiin ja oli huonoimmassa kunnossa ollessaan vain 21-vuotias.

Astman parantaminen oli hänelle omien sanojensa mukaan helppoa, se loppui jo parissa päivässä. Olli oli selvittänyt, että kaikkiin kroonisiin tauteihin liittyvää hiljaista tulehdusta voi nopeastikin vähentää, kun vähentää sen aiheuttajia. Hän vähensi teollisimpia maitotuotteita, valkosokereita, leipää ja keinorasvoja, ja opetteli löytämään muita ruokia niiden tilalle. Moni muukin Ollin lähipiirissä on huomannut sittemmin saman.

"Kaikki on omien haasteiden kautta itse opittua. Olen tehnyt kaikkeni päästäkseni oppimaan parhailta,” Olli kertoo.

MS-tauti oli hänelle valtavasti vaikeampi urakka. Ollin täytyi selvittää paljon enemmän kroonista tulehdusta pahentavia tekijöitä elämässään, keinoja vähentää niitä sekä löytää valtavasti hyvinvoinnin avaimia, joita voisi elämäänsä ja lautaselleen lisätä.

"Otin kaikki mahdolliset opintolainat, jotta pystyin tilaamaan ja testailemaan vaikka mitä, mikä mahdollisesti saattaisi auttaa kehoani voimaan paremmin," Olli kertoo.

Hän osti paljon kirjoja, liittyi erilaisille jäsensivuille, osti luomuruokaa ja testaili erilaisia tuotteita. Pitkä työ palkittiin ja hän sai lopulta sairautensa kuriin ja voi nykyisin oikein hyvin.
 

MS-POTILAASTA HYVINVOINTIKIRJAILIJAKSI

Olli sanoo MS-tautinsa olleen hänelle siunaus. Etsiessään tietä paranemiseen hän huomasi, että hänellä on jotain todellista annettavaa ihmisille. Siitä alkoi muiden opastaminen kohti parempaa ravitsemusta.

Keväällä 2008 Olli piti ensimmäiset kokoillan terveysluentonsa ja tulosti luentokävijöille jaettavaksi valmiit kauppalistat. Myöhemmin samana vuonna hän kirjoitti Nutrix ruokaoppaan, joka löytyy edelleen Googlesta nimellä ”nutrix.pdf”.

Joulukuussa 2016 Olli aloitti ystävänsä kanssa aiheesta kokonaisen verkkokurssin, jossa he kävivät jokaisen markettihyllyn läpi yksi kerrallaan videokameran kanssa. Kurssi oli todella suosittu ja pidetty.

“Nyt kaikki se, mistä yritin puhua jo 2004 ja mistä minut ammuttiin alas vuosikymmenen alussa, oli trendikästä ja suosittua”, Olli kertoo.

Supermarket Survival - joka tunnetaan myös lempinimellä SuSu - on kirja, joka auttaa löytämään ruokakauppaan kätketyt aarteet. Lisäksi SuSu tarjoaa nettisivuillaan paljon ilmaisia videoita aiheesta. Olli kiertää myös itse luennoimassa kirjan aiheesta, sillä hän rakastaa sitä mitä tekee. Kirjan tekemiseen Ollilta meni kaikkineen kaksi vuotta ja kymmenet asiantuntijat auttoivat häntä siinä.

Hänen ja Supermarket Survivalin tehtävä on innostaa ja auttaa mahdollisimman monia tekemään itselleen hyviä valintoja ruoan ja elämäntapojen suhteen ja siten helpottaa hyvinvointiaan. Olli kehottaa myös jakamaan ja kertomaan hyviä uutisia, kuten hän kirjassaan tekee nimetessään hyviä brändejä ja tahoja. “Myös AITO-kauppa on yksi sellainen Iso Hyvä Uutinen,” Olli mainitsee.
 

OLLIN TOP 5 RAVINTOLISÄT

“Sellaista ruokaa ei ole olemassakaan, josta mä saisin kaiken sen, mitä tässä ympäristössä tarvitsen”, Olli Posti kertoo.

Ravintolisät ovat olleet osa Ollin elämää hänen elämäntapamuutoksestaan asti. Hän on käyttänyt niihin paljon aikaa ja rahaa, ottanut selvää ja lukenut, jotta on löytänyt itselleen toimivimmat tuotteet.

Alussa Olli ihmetteli tuotteiden heikkoja vaikutuksia. Hän alkoi panostaa aina vain laadukkaampiin tuotteisiin ja vuosia myöhemmin huomasi täyteaineettomien tuotteiden toimivan parhaiten. Nykyään Olli huomaa vaikutuksen nopeasti erilaisten tuotteiden välillä. Hän kannattaa laatua.

“Markkinoiden parhaat tai ainakin sieltä ihan parhaasta päästä olevat ovat mulle ihan hengen pelastus," Olli toteaa.

Näitä ravintolisiä Olli suosittelee testaamaan niiden tärkeiden ominaisuuksien vuoksi:
 

1. Laadukas magnesium

Parhaina pidän -aatti päätteisiä magnesiummuotoja, mm. sitraatti, glysinaatti, malaatti ja tauraatti.

2. Mahdollisimman laadukas ja hyvä monivitamiini

Suosin täyteaineettomia, siitä on ihan selkeä hyöty täällä kaupungissa.

3. D-vitamiini

Mahdollisimman aidoista lähteistä.

4. Omega-3 rasvahapot

Omega-3 on herkkä pilaantumaan, joten valitsen tuotteen, jossa on hyvä rasvaliukoisten antioksidanttien suoja. Tällöin omega-3:n mukana on esimerkiksi vahva oliiviöljy.

5. Viherjauhe

Sillä saa helposti lisää vihreää ruokavalioon, suosittelen jokaisen testaamaan!
 

“Aina minulla ei ole rutiinia ravintolisien syömisessä, ja kun sitten aloitan, niin jo viikossa tutut kysyy mitä sulle on tapahtunut, sä näytät terveemmälle ja sun silmät on kirkkaammat," Olli kertoo innostuneena.

“Sanotaan, että rahalla ei saa onnea tai hyvinvointia, mutta minä sanon ihan päinvastoin. Minä osaan ostaa rahalla onnea ja hyvinvointia - en krääsää ostamalla, vaan panostamalla laatuun,” Olli naurahtaa, “Kun menen kiropraktikolle hierottavaksi, niin mä oon sekä onnellisempi että hyvinvoivempi sen jälkeen.”
 

OLLI PALJASTAA: LISÄÄ KIRJOJA TULOSSA!

“Jokaisen kannattaisi kirjoittaa kirja paranemisesta, niin maailma olisi paljon parempi paikka.”

Ollin unelma on tehdä Supermarket Survival -kirjasta myös englanninkielinen versio ja viedä tätä hyvinvoinnin ilosanomaa myös maailmalle.

Lisäksi hänellä on suunnitteilla kaksi uutta kirjaa. Toinen on työnimeltään Paranemisprosessi ja toinen tulisi kertomaan superfood-alan subjektiivisesta historiikista hänen näkökulmastaan.

“Noi on kaks kirjaa mitkä mä haluan tehdä niin hyvin, että voin vielä 10 vuoden päästä palata niihin ja hymyillä että tuli tehtyä,” Olli toteaa.
 

OLLILLA JA AITO-KAUPALLA ON SAMAT ARVOT

”AITO-kauppa tekee helpoksi löytää hyviä ravintolisiä, eväitä, teetä ja muuta suuhunpantavaa – sekä päivittää kylppärin kemikaalit yhtälailla luonnollisempiin versioihin. Tämä on iso palvelus asiakkaalle ja helpotus kaikille, jotka haluavat parantaa olosuhteidensa laatua.”

”Lisäksi AITO-kaupoissa on tarjolla asiantuntemusta, johon voi luottaa – kauppiaissa ja myyjissä näkyy intohimo auttaa niiden parempien valintojen tekemisessä. Samaa tekee Supermarket Survival”, Olli tiivistää.
 

Kysy suuren suosion saavuttanutta Supermarket Survival -kirjaa lähimmästä AITO-kaupasta tai tilaa se kotiin verkkokaupastamme ja ota käyttöön Ollin helpot ja hyvät vinkit. Pienillä teoilla on usein suuri vaikutus! Ps. Lisää Ollin hyvinvointivinkkejä tulossa!

 

KIRJOITTANUT:

Anni Pöyhiä
Edellinen artikkeli Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa