Tomaatista sydänterveyttä – tutkimukset todistavat vaikutuksen

Suomalaiset syövät ahkerasti tomaatteja: tuoreita tomaatteja kulutetaankin Suomessa vuosittain noin 10 kiloa henkeä kohden. Tomaattien kulutus on vielä yleisempää esimerkiksi Välimeren maissa, missä elinajanodote on korkeampi ja sydän- ja verenkiertosairauksien esiintyvyys huomattavasti pienempi kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Väitöstutkimus Itä-Suomen yliopistossa on myös vahvistanut ravinnosta saatavien karotenoidien olevan terveydelle hyödyksi. Ravinnon lykopeeni on yhteydessä hapettuneen LDL:n määrään ja tätä kautta pienentyneeseen sydän- ja verisuonitauti­riskiin. Tutkimuksen mukaan karotenoideihin kuuluva lykopeeni voi vähentää syöpäriskiä. Tämän lisäksi karotenoidien havaittiin vähentävän veren rasvojen hapettumista. 

 

Rasvainen ruoka hapettaa kolesterolia

Länsimaisen aterian sisältämä rasva aiheuttaa elimistössä stressireaktion, mikä lisää hapetusstressiä. Tämä ilmenee selkeästi lisääntyneenä hapettuneen LDL-kolesterolin määränä, minkä arvellaan olevan eräs pääsyy verisuonien kalkkeutumiselle. Lykopeenin voimakas antioksidanttivaikutus hillitsee kolesterolin hapettumista, jolloin hapettuneen LDL-kolesterolin määrä laskee.

 

Lykopeenin, kasvisterolien ja tiamiinin yhdistelmä tukee sydämen terveyttä

SanoKardio® sisältää tomaatista saatavaa lykopeenia, joka on voimakas antioksidantti. Se estää tulehdusta, mikä voidaan havaita alenevina CRP-tasoina. Tutkimusten mukaan esim. valtimoiden kovettuminen ja niiden toiminnan heikkeneminen johtuvat hiljaisesta verisuonien seinämien tulehduksesta. Se voi altistaa elimistöä kroonisille sydän- ja verisuonisairauksille, diabetekselle ja muille rappeuttaville sairauksille. Tulehduksen takia veren kolesterolitasot kohoavat ja varsinkin hapettuneen LDL-kolesterolin määrä lisääntyy ja verenpaine nousee. Näitä kaikkia voidaan torjua riittävällä antioksidanttien, kasvisterolien ja B1-vitamiinin saannilla.

Kun voimakas lykopeeni yhdistetään kasvisteroleihin ja tiamiiniin eli B1-vitamiiniin, vaikutus tehostuu. Tiamiini edistää sydämen ja hermoston normaalia toimintaa, ylläpitää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja elimistön psykologisia toimintoja. Lykopeenin ja tiamiinin yhdistelmä laskee hapettuneen LDL-kolesterolin tasoa sekä voimistaa sydämen ja verenkierron toimintaa. Verisuonien sisäpinnan endoteelin toiminta paranee, jolloin verenpaine laskee ja elimistö voi ylläpitää normaalia verenkiertoa.

SanoKardion sisältämä tomaattiuute on patentoitu ja vakioitu lykopeenimuoto, ja siihen käytetyt tomaatit on kasvatettu valmistajan omilla GMO-vapailla maatiloilla. Valmiit kapselit sisältävät huomattavan paljon aktiivista lykopeenia ja sen imeytymistä tehostavia ainesosia. Tällä yhdistelmällä on tehty yli 500 kliinistä tutkimusta, mitkä todistavat sen tehon sydämen tervey­delle ja verenkierrolle sekä vaikutuksen kolesterolin hapettumiselle ja verenpaineelle. SanoKardio® on erittäin turvallinen ja tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.

Tuotetta on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.1.–26.1.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Tervetuloa uusi vuosi uusin mahdollisuuksin
Tästä lehdestä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Tiesitkö, että autoimmuunisairauksien, kuten diabetes,...
Lue
Ikiliikkuja Aira Samulin: Suosittelen Bodyflex® Combia!
Aira on tutustunut Hankintatukun ravintolisiin ja ottanut niistä omakseen Bodyflex® Combi -tabletit, Fosfoser® Memory -...
Lue