Tiedätkö, mistä D-vitamiinisi on peräisin?

Tiesitkö, että suurin osa D3-vitamiinivalmisteista on peräisin lampaanvillasta? Nyt voit valita myös täysin kasviperäisen D3-vitamiinin. Se on peräisin jäkälästä, joka sisältää luonnostaan runsaasti D3-vitamiinia.

D-vitamiinia olisi hyvä nauttia ympäri vuoden mutta erityisesti talven tullen on hyvä varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti, jotta vastustuskyky pysyy vahvana. Jos aurinko paistaa vain harvoin ja ruokavalio sisältää vain vähän rasvaista kalaa, on D-vitamiinin saantimme lähes aina liian matalalla ja silloin kannattaa ottaa avuksi vahva D3-vitamiinivalmiste. D-vitamiinivalmistetta valittaessa on hyvä ottaa huomioon muutama tärkeä seikka:

 

Valitse D3-vitamiini

D-vitamiineja on kahta erilaista, D2- ja D3-vitamiinia. Näissä kahdessa D-vitamiinin muodossa on merkittävä ero. Ihmiskeho tuottaa D3-vitamiinia (kolekalsiferolia) itse auringonvalon aiheuttaman, fotokemiallisen reaktion seurauksena. D2-vitamiinia taas syntyy vastaavan reaktion seurauksena kasveissa. Tutkimuksissa on havaittu, että D3-vitamiini imeytyy paremmin kuin D2-vitamiini, ja sen vaikutus on pitkäkestoisempaa ihmiskehossa.
 

Valitse kasviperäinen D3-vitamiini

Tiesitkö, että D-vitamiinivalmisteissa käytetty D3-vitamiini on perinteisesti ollut peräisin lampaan villasta? Vasta hiljattain markkinoille on tullut D3-vitamiinivalmiste, joka on kasviperäinen. Tämä mahdollistaa sen, että hyvin imeytyvää D3-vitamiinia voivat nyt syödä myös vegaanit sekä kaikki ne, jotka haluavat käyttää mieluummin kasviperäisiä valmisteita. 

Puhdas+ kasviperäisten D3-vitamiinivalmisteiden D-vitamiini on peräisin puhtaasta jäkälästä. Jäkälä sisältää luonnostaan erityisen paljon D3-vitamiinia, jopa niin paljon että leikkimielisesti ajateltuna sitä voisi rapsuttaa suoraan kapseliin. Puhdas+ kasviperäiset D3-vitamiinivalmisteet ovat myös muuten täysin kasviperäisiä, koska niissä käytetään liivatekapseleiden sijaan vegekapseleita.

 

Valitse puhdas D3-vitamiinivalmiste ilman turhia lisäaineita

D-vitamiinivalmistetta valitessa on hyvä tarkistaa, että tuote ei sisällä magnesiumstearaattia (se voi olla ainesosaluettelossa myös nimellä rasvahappojen magnesiumsuolat). Magnesiumstearaatti saattaa heikentää D-vitamiinin imeytymistä.

Puhdas+ on kotimainen terveystuotteiden sarja riisuttuna kaikesta ylimääräisestä. Ei säilöntäaineita. Ei pintakäsittelyaineita. Ei keinotekoisia väriaineita tai makeutusaineita eikä magnesiumstearaattia.

 

Valitse kotimainen

Ostamalla suomalaista tuet suomalaista työtä ja tutkimusta.

 

Tiesitkö, että D-vitamiinia tarvitaan

- immuunijärjestelmän normaaliin toimintaan
- hampaille ja luustolle
- lihastoiminnan ylläpitoon
- solujen jakautumisprosessiin
- kalsiumin ja fosforin imeytymiseen
- veren normaalin kalsiumtason ylläpitoon?
 

D-vitamiinin turvallisen päiväsaannin rajat

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on antanut D-vitamiinille turvallisen päiväkäytön rajat. 
- Vauvat: 25 µg
- 1–10-vuotiaat lapset: 50 µg
- 11–17-vuotiaat lapset ja aikuiset: 100 µg 

Puhdas+ tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Marraskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 28.10.–24.11.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue
Tuoreita terveysuutisia maailmalta
Lääketieteen Nobelin sai japanilainen solubiologi solun kierrätysmekanismin selvittämisestä (autofagia = solut...
Lue
Kollageenishotti ja hiusten tehoravinne kuuluvat jokaiseen aamuun
Käytän päivittäin ravintolisiä täydentämään ruokavaliotani, jotta saan kaikki tarvitsemani ravintoaineet iholle ja...
Lue