Nokkosesta voimaa

Nokkonen, joka on yksi tunnetuimmista kasveistamme, on myös yksi terveyden kannalta keskeisempiä kasveja. Nokkosta voi hyödyntää monipuolisesti niin ravitsemuksessa kuin rohdoskäytössä.

Nokkosen ravintoarvo on erittäin korkea. Se sisältää erittäin paljon piitä, rautaa ja C-vitamiinia. Lisäksi siinä on tärkeitä A-, B-, E- ja K-vitamiineja. Nokkonen on lisäksi hyvänmakuinen, ja siitä saadaan runsas sato jo aikaisin kesällä. Nokkosta voi käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa, sillä se soveltuu hyvin niin keittoihin, leipiin ja sämpylöihin kuin esim. munakkaisiin ja kala­ruokiinkin.

Rohtona nokkosta on käytetty mitä erilaisempien vaivojen hoitoon, ja sitä on pidetty hyvän kunnon, vastustuskyvyn, elinvoiman ja vireyden lisääjänä. Runsaan rautapitoisuutensa johdosta se sopii hyvin anemian hoitoon. Lisäksi nokkonen mm. poistaa nestettä ja virtsahappoja, hoitaa virtsatie­tulehdusta, auttaa kihtiin, turvotukseen ja iskiakseen. Se myös alentaa verensokeria, tasaa verenpainetta ja edistää suoliston toimintaa. Nokkonen on siis kaiken kaikkiaan erittäin monipuolinen rohdos.

Jos et ole muistanut tai pystynyt keräämään nokkosta talven varalle, ei hätää: Frantsila tarjoaa suomalaista luomunokkosta monessa muodossa. Ruuanlaittoon löytyy Nokkosmurske, jota on helppo lisätä ruokiin. Vaivojen lievitykseen taas sopivat hyvin tehokkaat Nokkostipat, jotka uutteena imeytyvät hyvin. Nokkosta on lisäksi monissa muissakin Frantsilan tuotteissa. Niistä saat lisätietoja palvelevasta Luontaistuntija-myymälästä.
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Puhdistu ja virkisty tammikuussa!
  Painonhallintaan & laihduttamisen tueksi Hyvän Olon Konjac sisältää glukomannaania, karnitiinia ja...
Lue
Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 3.–30.1.2018 tai niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Suolapiippu – suolahuone pienoiskoossa
Myös toisen maailmansodan aikana, kun Saksassa käytettiin suolakaivosta pommisuojana, monet astmaatikot huomasivat...
Lue