Miellyttävä ravintokuitu ärtyvän suolen oireyhtymän hoitoon

Ärtyvän suolen oireyhtymän (irritable bowel syndrome eli IBS) oireista kärsii jopa joka kymmenes suomalainen. Valtaosalla vaivaa ei ole diagnosoitu, vaikka epämääräisiä oireita on koettu jo pitkään. IBS:n tyypillisiä oireita ovat vatsan turvotus ja kivut sekä vaihtelevasti ilmenevät ummetus, ripuli ja ilmavaivat.

Vaikeasti diagnosoitava suolistovaiva

IBS:n diagnosointi on haastavaa. Suoliston epämääräiset kivut ja tuntemukset, ripulointi ja turvotus johtavat pääosin vaikeiden suolistosairauksien tutkimiseen. Tähystysten jälkeen diagnoosiksi osoittautuu usein ”vain” ärtyvä suoli. Toiminnalliseksi suolistovaivaksi kuvattu ongelma ei ole vakava, mutta sen parantamiseen ei kuitenkaan ole yhtä lääkettä. Oireita voi hallita pääsääntöisesti vain säännöllisellä ruokavaliohoidolla. IBS:n kuten muidenkin vatsaongelmien hoidossa on lisäksi hyvä kiinnittää huomiota stressin hallintaan ja säännöllisiin elämäntapoihin.

 

IBS-potilailla poikkeavat suolistobakteerit

Ärtyvän suolen oireyhtymän syyt ovat vielä pääosin tuntemattomia. Potilastutkimuksissa on silti havaittu tiettyjä eroja terveisiin ihmisiin verrattuna. Yksi keskeinen ero on suolistobakteerien määrässä ja laadussa. IBS-potilailla on yleisesti vain niukasti hyviä bifidobakteereja. Niiden lisääntymisen myötä IBS-oireet ovat vastaavasti lievittyneet, mitä on pidetty osoituksena oireen ja hoidon syy-yhteydestä.

 

Sunwic® IBS – kliininen ravintovalmiste ärtyvän suolen ruokavaliohoitoon

Sunwic® IBS on uusi kliininen ravintovalmiste IBS:n ja ummetuksen oireiden ruokavaliohoitoon. Vitivalkoinen jauhe on guarpapukuitua, jota on osittain pilkottu pienemmiksi hiilihydraattijakeiksi. Nesteeseen sekoitettava jauhe toimii prebioottisena liukoisena ravintokuituna. Se on niukka energian lähde meille ihmisille, mutta erinomaista ravintoa suolistomme hyville bakteereille.

 

Sunwic® IBS -jauhe ei sisällä maitohappobakteereja. Kliinisten tutkimusten mukaan sen säännöllinen käyttö kuitenkin lisää suolistomme hyvien bifidobakteerien määrää. Se myös aktivoi suolistobakteereja tuottamaan monia suolistoa helliviä aineenvaihduntatuotteita.

 

Toimiva ja erityisen miellyttävä säännöllisessä käytössä

Osittain pilkotun guarpapukuidun koostumus, teho ja käyttömukavuus eroavat edukseen muista tunnetuista prebiooteista, kuten inuliinista ja psylliumista. Sunwic® IBS sisältää mm. muita runsaammin suolistobakteereille tärkeää galaktoosia ja mannoosia. Kuidun pilkkomisen takia ne ovat helposti bifidobakteerien käytettävissä, ja siksi bakteerien määrä ja aktiivisuus kasvavat ilahduttavan nopeasti. Sunwic® IBS sopii FODMAP-ruokavaliota noudattaville.

 

Tuotetta on miellyttävä käyttää. Jauhe liukenee täydellisesti nesteeseen ja on täysin mauton, hajuton ja väritön. Se ei geeliydy eikä muutu epämiellyttäväksi limaksi nesteeseen sekoitettuna. Ominaisuudet ovat tärkeitä IBS-potilaille, joiden on noudatettava ruokavaliohoitoa viikosta toiseen. Sunwic® IBS:n voi nauttia mieleisensä juoman mukana, eikä siihen siksi kyllästy koskaan.

Lehden muita artikkeleita

Pidetään huolta itsestämme
Kohonnut verenpaine on suomalaisilla hyvin yleistä. Tiesitkö, että se ei luotettavasti näy eikä tunnu? Kohonneen...
Lue
Kauppiaan vinkkejä jaksamiseen
Laboratoriohoitaja ja fytonomi Maija Huhtikorpi on neuvonut asiakkaita Luontaistuntija -myymälässään Helsingin Malmilla...
Lue
Kotimaiset hoitosalvat ihonhoidon onneksi
Frantsila on jo yli 30 vuoden ajan valmistanut erilaisia hoitosalvoja ihonhoitoon. Lähtökohtina ovat olleet suomalainen...
Lue