Siirry sisältöön
Viridian Vahva Pycnogenol™ – ihon ja ikääntymisen tueksi

Viridian Vahva Pycnogenol™ – ihon ja ikääntymisen tueksi

Ikääntyminen ja sen aiheuttamat muutokset iholle askarruttavat monia. Elintavoilla ja ruokavaliolla on iso merkitys ihon hyvinvointiin. Luonnosta löytyvistä apuaineista, kuten Pycnogenolista saattaa olla apua ikääntymismuutosten hidastamiseen.

Ihomme on näkyvin osa kehoamme ja myös eniten alttiiksi joutuva elin. Se suojaa meitä kylmältä, kuumalta, säteilyltä, mikrobeilta ja kemikaaleilta. UV-säteily ja ympäristömyrkyt aiheuttavat ajan myötä vahinkoa, jonka vuoksi iho menettää sävyään, elastisuuttaan ja paksuuttaan. Ryppyjä muodostuu pikkuhiljaa ja ihon hehku häviää. Ikääntyminen on sekä miehiä että naisia kiehtova asia, ja mistäpä muualta ikääntymisen vaikutukset parhaiten näkisi kuin iholta?

Tutkijat ovat kautta aikojen pyrkineet löytämään ihmeainetta, joka pysäyttäisi ikääntymismuutokset. Ikääntymiseen vaikuttaa monenlaiset asiat, kuten geenit, stressi, emotionaaliset traumat, sairaudet, tulehdukset, elintavat ja ruokavalio.

Rannikkomännyn kuoriuute

Täydellistä ikääntymismuutokset pysäyttävää ainetta tuskin on vielä keksitty, mutta luonnosta löytyy kuitenkin apukeinoja, jolla prosessia voi yrittää hieman hidastaa. Yksi tällaisista on Pycnogenol™ eli rannikkomännyn kuoriuute. Pycnogenol™ on rikas lähde flavonoideille nimeltään proantosyanidit.

Männyn kuoren hyödyt selvisivät jo vuonna 1534 kun merimiehet, jotka kärsivät keripukista, selviytyivät juomalla antioksidanttipitoista, männyn kuoresta ja neulasista tehtyä teetä. Pycnogenol™ on rannikkomännyn kuoriuutetta, jota valmistetaan ainoastaan Ranskan lounaisosissa. Se on yksi maailman tutkituimmista ravintolisistä, josta löytyy yli 200 julkaistua tutkimusta.

Pycnogenolin vaikutukset ihoon

Pycnogenol™ tarjoaa monia etuja ihon hyvinvoinnille, mukaan lukien ikääntymisen hidastaminen. Tutkimuksen (1) mukaan Pycnogenol™ lisäsi ihon kosteutta ja elastisuutta vaihdevuosi-ikäisillä naisilla. Tutkijoiden mukaan se saattaa lisätä kollageenin ja hyaluronihapon muodostusta, jotka ovat tärkeitä nimenomaan ihon kosteustasapainolle ja kiinteänä pysymiselle.

Yksi ikääntymisen syistä saattaa olla hapetusstressi, joka vaurioittaa soluja. Sitä syntyy mm. UV-säteilyn vaikutuksesta, kaupungin saasteista, tupakansavusta, torjunta-aineista, alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksesta, mutta myös verensokerihäiriöistä, tulehdustiloista ja kroonisten sairauksien vaikutuksesta. Toisen tutkimuksen (2) mukaan Pycnogenol™ näyttäisi vähentävän hapetusstressiä sekä auttaisi soluja uudistumaan. Samaisessa tutkimuksessa todettiin, että Pycnogenolista olisi hyötyä myös:

  • vähentämään UV- säteiden aiheuttamia ryppyjä
  • vähentämään ihon kovuutta
  • vähentämään näkyviä ikääntymisen merkkejä
  • suojelemaan UV-säteiltä
  • estämään tulehdusta
  • vähentämään ihon punaisuutta
  • vähentämään maksaläiskiä.

Tottakai on hyvä muistaa, että elintavoilla on iso vaikutus ihon hyvinvointiin. Siihen vaikuttaa mm. syömämme ravinto (mitä enemmän kasvikunnan tuotteita ja mitä värikkäämmin, sen parempi), veden juonti, hyvät rasvahapot, suoliston kunto, stressi ja hyvät ihonhoitotuotteet. Pidä hyvä huoli ihostasi!

Viridian Vahva Pycnogenol™ 50 mg

Viridian sarjasta löytyy laadukas ja lisäaineeton Vahva Pycnogenol™. Yksi kapseli sisältää 50 mg Pycnogenolia sekä 125 mg C-vitamiinia. Se ei sisällä yleisimpiä allergeeneja, kuten gluteenia, vehnää, soijaa, maitotuotteita, laktoosia, lisättyä sokeria, suolaa, hiivaa eikä lisäaineita. Viridian ei myöskään käytä eläinkokeita. Kapselit, nesteet ja jauheet ovat mahdollisimman puhtaita ja yksinkertaisia. Viridian sarjan tuotteista osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tukemaan lasten, eläinten tai ympäristön hyvinvointia.

Viridian Vahva Pycnogenol™ -tuotetta löydät ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista sekä -verkkokaupasta!

 

Lähteitä:

  1. Marini A., Grether-Beck S., Jaenicke T. et al. Skin Pharmacol Physiol 2012;25:86–92
  2. Chowdhury et al., J Clin Exp Dermatol Res 2017,8:3

 

KIRJOITTANUT: Anu bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2