Siirry sisältöön
Vahvat Solgar B-vitamiinivalmisteet koko kehon tueksi

Vahvat Solgar B-vitamiinivalmisteet koko kehon tueksi

B-vitamiinit auttavat jaksamaan

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, eivätkä ne B12-vitamiinia lukuun ottamatta varastoidu elimistöömme. Siksi tarvitsemme niitä päivittäin läpi koko elämän. B-vitamiineista voi tulla puutos eri elämäntilanteissa: lisätarvetta aiheuttavat muun muassa vajavainen ravitsemus, stressi, runsas nautintoaineiden käyttö, korkea ikä, monet sairaudet sekä lääkitykset.

B-ryhmän vitamiineja ovat tiamiini (B1-vitamiini), riboflaviini (B2-vitamiini), niasiini (B3-vitamiini), pantoteenihappo (B5-vitamiini), pyridoksiini (B6-vitamiini), kobalamiini (B12-vitamiini), folaatti (B9-vitamiini), biotiini (B7-vitamiini). Myös inositoli ja koliini luetaan joissain lähteissä B-ryhmän vitamiineihin kuuluviksi. Kaikki B-ryhmän vitamiinit ovat elintärkeitä kehon entsyymijärjestelmille eivätkä ne voi korvata toisiaan. B-vitamiinit myös tukevat toistensa toimintaa, minkä vuoksi niitä kannattaakin nauttia yhdistelmävalmisteina.

Näin B-vitamiineja käytetään kehossa:

Solujen, kudosten ja elinten energiantuotantoon tarvitaan B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamiinia ja biotiinia.

Terveen hermoston toimintojen ylläpitämiseen käytetään B1-, B5-, B6-, B12-vitamiinia ja foolihappoa.

Väsymyksen ja uupumuksen estämiseksi tärkeimmät B-vitamiinit ovat B5-, B6-, B12-vitamiini ja foolihappo.

Hyvän ruoansulatuksen tueksi sopivat B1-, B2-, B3- ja B6-vitamiinit.

  •  Riittävän vastustuskyvyn ylläpitämiseen vaaditaan erityisesti B6-, B12-vitamiinia ja foolihappoa.
  •  Myös hiusten, kynsien ja ihon hyvän ulkonäön ja terveyden ylläpitämiseksi tarvitaan B-vitamiineja, erityisesti B1-, B2-, B3-vitamiinia ja biotiinia.
  •  Koliini taas on välttämätön normaalin rasva-aineenvaihdunnan ja maksan optimaalisen toiminnan kannalta.

Solgarin vahvat B-vitamiinivalmisteet

Solgarin erittäin korkealaatuiset ja vahvat Vitamin B-Complex ”50” ja Vitamin B-Complex ”100” -valmisteet on tarkoitettu täydentämään B-vitamiinien saantia.

Vitamin B-Complex ”50” sisältää 50 milligrammaa B1-, B2-, B3-, B5- ja B6-vitamiineja, 50 mikrogrammaa B12-vitamiinia ja biotiinia sekä lisäksi tärkeää foolihappoa, inositolia ja koliinia. Runsas yrttisekoitus tehostaa tuotteen toimintaa.

B-Complex ”100” on tuplavahva versio, ja sopii erityisesti niille, jotka tarvitsevat tukea hermoston normaalille toiminnalle. Hermosolujen normaali toiminta on riippuvaista riittävästä B-vitamiinien saannista ja niiden vakava puutos voi aiheuttaa neurologisia oireita. Kuten kaikkia B-vitamiineja, myös B-Complex ”100” suositellaan käytettäväksi kuuriluonteisesti.

 

Kirjoittanut: Timo Lehto, biokemian tohtori, FT

 

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2